Αλλο σκάνδαλα κι άλλο δολοφονίες

imagesΤα ΜΜΕ… ανησυχούν για το πόσο δεμένες είναι οι κατηγορίες κατά της Χ.Α., χωρίς να καταλαβαίνουν ότι άλλο Τατσόπουλος, άλλο γραμματέας ΔΗΜΑΡ, άλλο απουσίες από ΑΝ.ΕΛΛ. κι άλλο τα μαχαιρώματα

Της Αντας Ψαρρά*

Με αφορμή τις ταυτόχρονες αποκαλύψεις και κυρίως τις συλλήψεις για τα μεγάλα σκάνδαλα με την εξέλιξη της δικαστικής έρευνας και τις προφυλακίσεις μελών και βουλευτών της Χ.Α., ξεφύτρωσε ένας νέος δημοσιογραφικός και πολιτικός αχταρμάς όπου όλα μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι της επικαιρότητας. Μπορεί βέβαια αυτό να βοηθάει την περί καταλύσεως της δημοκρατίας άποψη της ναζιστικής οργάνωσης και των υποστηρικτών της, αλλά απέχει πολύ από την πραγματικότητα. Οι έγκυρες δημοσιογραφικές φωνές που εντοπίζουν προβλήματα στα κόμματα της αντιπολίτευσης μιλώντας για την εκλογή με λίγες ψήφους του γραμματέα της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ, το διαζύγιο Τατσόπουλου με τον ΣΥΡΙΖΑ, την απουσία μελών των ΑΝ.ΕΛΛ. από τη σύσκεψη του κόμματος και την προφυλάκιση των βουλευτών της Χ.Α., μάλλον δεν έχουν καταλάβει ή ακόμα χειρότερα δεν θέλουν να καταλάβουν τη διαφορετική υφή των προβλημάτων.

Αλλο είναι οι διαφωνίες, άλλο είναι η διαφθορά και τα σκάνδαλα στον πολιτικό και κοινωνικό ιστό κι άλλο οι δολοφονίες και τα μαχαιρώματα από τα τάγματα εφόδου. Οι δημοσιογραφικές φωνές που ζητούν από τις αρμόδιες εισαγγελείς να έχουν καλά δεμένη την υπόθεση της Χ.Α., αλλιώς θα πρόκειται για το μεγαλύτερο φιάσκο, τι ακριβώς ζητάνε; Ηδη υπάρχουν δικογραφίες για πάνω από 10 δολοφονικές ενέργειες των ναζιστικών ταγμάτων εφόδου. Ηδη υπάρχουν σε εξέλιξη δίκες με κατηγορούμενους χρυσαυγίτες. Ηδη υπάρχουν μαρτυρίες θυμάτων με «σκούρο» ή με «ανοιχτό» δέρμα αλλά και επίσημων φορέων που έχουν καταθέσει για συγκεκριμένα άτομα από τη ναζιστική οργάνωση. Ηδη αστυνομικοί και πολίτες με χασαπομάχαιρα και δράση στη Χ.Α. είναι προφυλακισμένοι ή υπό έρευνα. Ηδη το Διαδίκτυο βρίθει από τα καταστατικά τους, τις δράσεις, τα πιστόλια και τις στρατιωτικές ασκήσεις με πλήθος φωτογραφιών. Ηδη η ελληνική κοινωνία γνωρίζει ότι στις τάξεις της ναζιστικής οργάνωσης έχουν στρατευτεί μπράβοι, νονοί, τραμπούκοι, νταβατζήδες και άλλα μπουμπούκια της νύχτας που έχουν κατά καιρούς συλληφθεί για παρανομίες και μετά φιγουράρουν πλάι στους αρχηγούς. Τι άλλο θέλουν λοιπόν οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης για να πειστούν ότι η υπόθεση είναι δεμένη και δεν διώκονται κάποιες ιδέες; Είπαμε, άλλο το Μνημόνιο, άλλο τα σκάνδαλα κι άλλο τα εν ψυχρώ εγκλήματα. Και για να προλάβουμε το όποιο «αλλά», φυσικά και είναι εγκληματική η τυφλή δολοφονική ενέργεια με θύματα μέλη της Χ.Α. Μόνο που αυτή την ενέργεια ούτε την προπαγανδίζει ούτε την επικροτεί κανείς όπως τις δολοφονίες μεταναστών ή όποιων δεν ταιριάζουν στην άρια φυλή των δολοφόνων.

*(ΕφΣυν 14/1/2014)

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *