“Πολεμικές τέχνες θα κάνουν μόνο οι ναζήδες;

unnamedΗ Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms

ENTER THE HAPKIDO
Movie clip
– Άτυπο Δελτίο Τύπου –

Κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο το movie clip “Enter the HapKido” που αποτελεί το νέο project της Άτυπης Κινηματογραφικής Συμμορίας tiiinewzfilms.
Πρόκειται για ένα πρωτότυπο κινηματογραφικό εγχείρημα που επιχειρεί την επίδειξη μιας πολεμικής τέχνης σε μορφή ταινίας μικρού μήκους, καθώς παρουσιάζει μια ομάδα εκμάθησης HapKido στην Ελλάδα μέσα από την αφήγηση μιας ιστορίας bullying.
Το story
Η πρωταγωνίστρια μετά από επίθεση που δέχεται στο δρόμο, αποφασίζει να παρακολουθήσει μαθήματα HapKido. Στην αρχή θα συναντήσει δυσκολίες, τις οποίες με επιμονή κ σκληρή δουλειά θα προσπαθήσει να ξεπεράσει. Η συνέχεια στο .. youtube!
H παραγωγή
To movie clip στοίχισε ακριβώς μηδέν ευρώ κ κανείς από τους εμφανιζόμενους δεν είναι ηθοποιός. Μάλιστα, κόντρα στο στερεότυπο που θέλει στα video επίδειξης να πρωταγωνιστούν οι .. άριστοι, στο “Enter the HapKido” συμμετέχουν μαθητές διαφόρων επιπέδων κ ζωνών. Εξάλλου το project αγκαλιάστηκε από το σύνολο της ομάδας κ γυρίστηκε με κριτήριο να περάσουν οι ίδιοι οι συμμετέχοντες καλά. Οι επιλογές των τεχνικών επίδειξης έγιναν από το δάσκαλο της ομάδας Μίνω Τριγώνη, ενώ τη μουσική του clip υπογράφει ο Άρης Καπλανίδης.
Το HapKido
Πατρίδα του Hapkido είναι η Κορέα. «Hap» σημαίνει συγχρονισμός ή αρμονία, «ki» εσωτερική ενέργεια και «do» είναι ο δρόμος. Πατέρας του Hapkido είναι ο Choi Yong-Sool o οποίος μαθήτευσε στην Ιαπωνία περίπου 30 χρόνια κάτω από την καθοδήγηση του μεγάλου δασκάλου Τakeda Sokaku. Το Hapkido περιλαμβάνει κυκλικές και ευθείες κινήσεις οι οποίες βασίζονται στην καλή ισορροπία, την εκμετάλλευση της δύναμης του επιτιθέμενου με σκοπό τον έλεγχο και την καθήλωση του χωρίς την χρησιμοποίηση μεγάλης δύναμης. Η τέχνη αυτή επίσης διαθέτει μεγάλη ποικιλία λακτισμάτων τόσο στο πάνω μέρος του κορμού όσο και κάτω από την μέση καθώς και ευρύτατη γκάμα χτυπημάτων με τα χέρια.
Η Άτυπη Κινηματογραφική Συμμορία tiiinewzfilms
Η ΑΚΣ tiiinewzfilms (τινιουζ-φιλμς) αποτελείται από ερασιτέχνες κινηματογραφιστές που από το 2006 παράγουν ταινίες μικρού κ μεσαίου μήκους, videoclips αλλά κ εναλλακτικά video προώθησης. Χαρακτηριστικό της λειτουργίας της ομάδας είναι ότι μην έχοντας σπουδάσει το αντικείμενο, πειραματίζονται διαρκώς, έχοντας μέσα από τα χρόνια δημιουργήσει το δικό τους κινηματογραφικό ύφος.

Τις ταινίες μικρού μήκους της συμμορίας θα τις βρείτε στο
http://tnfilms.gr/m.php?m=products&op=viewcategory&cid=2&cat=products

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *