Κοίτα ποιος μιλάει

Ακολουθεί ένα βίντεο, βασισμένο σε ρεπορτάζ δημοσιογράφου της “Καθημερινής”, τον οποίο απέλυσε ο Αλαφούζος από την εφημερίδα μετά από το εν λόγω ρεπορτάζ, καθώς κατέγραφε αρκετές λεπτομέρειες του “lifestyle” των παράσιτων που δημιουργεί η “κοινοβουλευτική δημοκρατία” για να μας εξουσιάζουν, δηλαδή των βουλευτών:

Έχει μια αξία να το δούμε, για να ξέρουμε μερικά πραγματάκια παραπάνω για το ποιοι είναι αυτοί που αποκαλούν εμάς “προνομιούχους” και μας κατακλέβουν μισθούς, συντάξεις, κτλ.

Αλλά βέβαια, “είμαστε όλοι προνομιούχοι” σε σύγκριση με τον εργάτη-πρότυπο του 1 ευρώ την ημέρα στην Κίνα. Όλοι…εκτός από τους ίδιους και τους βιομήχανους, καναλάρχες, εφοπλιστές, τραπεζίτες, κτλ. Αυτοί ποτέ δεν είναι “προνομιούχοι”, ή, αν είναι, “το δικαιούνται”, και “έχουν” το δικαίωμα όχι απλά να συνεχίσουν να είναι προνομιούχοι, αλλά και να μιλάνε κι από πάνω για όλους τους άλλους.

Και αν μερικοί μεγαλογιατροί, μεγαλοδικηγόροι, κρατικοί υπάλληλοι, κτλ είναι όντως λαμόγια, δύσκολα φτάνουν στα επίπεδα αυτών που των εκπληκτικών παράσιτων, που έχουν αποθρασυνθεί τελείως, εξαθλιώνουν την κοινωνία – και αν δε βγει ο κόσμος στους δρόμους, θα συνεχίσουν να ρημάζουν τις ζωές μας για δεκαετίες ολόκληρες, και θα βγαίνουν να λένε ότι “ο λαός μας στηρίζει”, μιας και πλέον μόνο από κινητοποιήσεις α λα Αίγυπτο καταλαβαίνουν, αλλιώς συνεχίζουν ακάθεκτοι: “ας φάτε παντεσπάνι”.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *