Η “εφοπλιστική οικογένεια” είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία, γ΄αυτό έχει αστρονομικά κέρδη

image002«Η “εφοπλιστική οικογένεια” είναι ότι πιο αισχρό, βρόμικο και εγκληματικό έχει να επιδείξει η ελληνική πλουτοκρατία. Χωμένοι μέχρι τον λαιμό στο λαθρεμπόριο ναρκωτικών, στην διακίνηση όπλων, στο δουλεμπόριο», γράφαμε σε περασμένη σχετική ανάρτησή μας.
Και αυτή η «οικογένεια» με τις «ευλογίες» όλων των αστικών κυβερνήσεων διαχρονικά βλέπει τα ήδη παραφουσκωμένα θησαυροφυλάκια της συνεχώς να πληθαίνουν. Όπως διαβάζουμε σε οικονομική στήλη εφημερίδα, έκρηξη επενδύσεων στη ναυτιλία καταγράφηκε το 2013, με τους Ελληνες εφοπλιστές να καταρρίπτουν κάθε ρεκόρ στις ναυπηγήσεις και στις αγορές πλοίων. Κεφάλαια ύψους 18 δισ. δολαρίων έγραψε τη χρονιά που πέρασε το «κοντέρ» των ελληνικών επενδύσεων στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, με την αποτίμηση του ελληνόκτητου στόλου να φθάνει πλέοντα 101 δισ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του ναυλομεσιτικού οίκου Golden Destiny, οι Ελληνες εφοπλιστές προχώρησαν το 201 3 σε παραγγελίες 318 πλοίων, αξίας 11,32 δισ. δολαρίων, αυξημένες σε σχέση με το 2012 κατά 179%, ενώ αγόρασαν 371 μεταχειρισμένα πλοία, η αξία των οποίων ανήλθε σε 6,67 δισ. δολάρια, καταγράφοντας αύξηση κατά 72% σε σχέση με το 2012.
Ενδεικτικό της δυναμικής που απέκτησαν πέρυσι οι Ελληνες πλοιοκτήτες στην παγκόσμια κούρσα των επενδύσεων στη ναυτιλία είναι ότι ένα στα τέσσερα πλοία που εξαγοράστηκαν το 2013 πέρασε σε ελληνικά χέρια. Ρευστότητα και προβλέψεις για άνοδο της ναυλαγοράς την επόμενη τριετία είναι τα στοιχεία εκείνα που τροφοδοτούν τον ελληνικό επενδυτικό πυρετό στη ναυτιλία, με τα ασιατικά ναυπηγεία να έχουν πάρει «φωτιά», δουλεύοντας πυρετωδώς για τις παραγγελίες για νέες ναυπηγήσεις που δίνουν οι Ελληνες πλοιοκτήτες.

Αντί για δικό μας σχόλιο διαβάστε ένα πολύ κατατοπιστικό κείμενο του «Ιου» «Στο απυρόβλητο της φορολόγησης οι Ελληνες εφοπλιστές με τις σημαίες ευκαιρίας, με τις ναυτιλιακές offshore, με τα πολλαπλά γραφεία ανά τον κόσμο, με τις μηδενικές εισφορές στο ΝΑΤ. Όλα αυτά είναι νόμιμα. Οσο για ηθικά; Ποιός νοιάζεται!».

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *