Το ήθος της Αγλαΐας Κυρίτση

ERT-EKPOMPI-MAT-300x151Καθημερινά δελτία ειδήσεων με την Αγλαϊα Κυρίτση παρουσιάζει η ΕΡΤ των εργαζομένων . Η δημοσιογράφος παρέμεινε πιστή στις αρχές της , σε αντίθεση με άλλους , όπως η Σταυρούλα Χριστοφιλέα , που ανακοίνωσε το τέλος της ΕΡΤ και στη συνέχεια επέλεξε να συνεχίσει την πορεία της στη Δ.T ( Πηγή: Τυπολογίες).

Αντί για δικό μας σχόλια, παραθέτουμε ένα απόσπασμα από άρθρο της Μαριάννας Τζιαντζή που δημοσιεύτηκε στο “Πριν”:

Ελάχιστα γνωρίζουµε για την προσωπική ζωή της Αγλαΐας Κυρίτση, σε αντίθεση µε ό,τι συµβαίνει µε άλλες τηλεπαρουσιάστριες που οι γάµοι, τα διαζύγια ή οι διακοπές τους απασχολούν τα κουτσοµπολίστικά έντυπα και εκποµπές. Γνωρίζουµε όµως ότι εδώ και πέντε µήνες αγωνιζόταν «και αυτή» µέρα-νύχτα όχι απλώς για να µη χάσει τη θέση εργασίας της αλλά για την ίδια τη δηµοκρατία που ποδοπατήθηκε βάναυσα µε το πρώτο και το δεύτερο «µαύρο». Είναι µία ανάµεσα σε εκατοντάδες εργαζόµενους της ΕΡΤ, γνωστούς και άγνωστούς µας άνδρες και γυναίκες, που επί 150 µέρες στάθηκαν όρθιοι σαν δηµιουργικοί παραγωγοί και όχι απλώς σαν διαµαρτυρόµενοι απολυµένοι.

Ο ηρωισµός αυτής της δηµοσιογράφου, όπως και των «ανωνύµων» της ΕΡΤ, δεν ήταν στιγµιαίος, προϊόν µιας παροδικής συλλογικής έξαρσης. Η σταθερότητα, η επιµονή, η εντυπωσιακή αυτοκυριαρχία της εκδηλώνονταν και στις δύσκολες µέρες, όταν το πρώτο κύµα της συµπαράστασης των «απέξω» στους εργαζόµενους της ΕΡΤ είχε ξεθυµάνει.
Στο Διαδίκτυο διαβάζουµε το βιογραφικό του πατέρα της, του ηπειρώτη Λάζαρου Κυρίτση, που στα χρόνια της Κατοχής διέκοψε τις σπουδές του στη Νοµική Αθηνών για να πολεµήσει µε τον ΕΛΑΣ. Μακρονησιώτης, καταδικασµένος έξι χρόνια φυλακή επί χούντας, εξακολουθεί να αγωνίζεται και στη Μεταπολίτευση, ακόµα και στα βαθιά γεράµατα. Να λοιπόν που τίποτα δεν πάει χαµένο…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *