Ξεσάλωσαν οι πλουτοκράτες

  «Αντίσταση σε όσους αντιστέκονται στις αλλαγές, “με άλλοθι το Μνημόνιο”, προτείνει ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Δημ. Δασκαλόπουλος. Τους αποκαλεί “δημαγωγούς του μπαλκονιού και του πεζοδρομίου” και τους κατηγορεί ότι διευκολύνουν με τη στάση τους, “από ανευθυνότητα, ιδεοληψία ή ιδιοτέλεια” τα συμφέροντα που θέλουν να εξαγοράσουν την Ελλάδα σε εξευτελιστική τιμή».

Το παραπάνω κείμενο –με διάφορες παραλλαγές, αλλά ίδια ουσία- υπάρχει σε αρκετές φυλλάδες.

 «…Σε κάθε τόπο θα βρεθούνε κάμποσα φιλόδοξα και ιδιοτελή καθάρματα, που θα εξυπηρετήσουν πρόθυμα τους σκοπούς μου, γιατί αυτό θα είναι ο μόνος τρόπος για να αναδειχτούν και να πλουτίσουν στη χώρα τους…» έγραφε ο Α. Χίτλερ

Σήμερα η Ελλάδα είναι σε απόλυτη οικονομική κατοχή από το ξένο πολυεθνικό κεφάλαιο που συνεργάζεται αρμονικά με την ντόπια οικονομική ολιγαρχία για να κατασπαράξουν τον εθνικό πλούτο, όπως και σε παρόμοιες περιπτώσεις που έζησε στο παρελθόν η χώρα μας. Μιλάμε για το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που αναγγέλθηκε ύψους 50 δισ. ευρώ.

Γράφαμε χτες για τις μυστικές συναντήσεις που είχε ο «τσάρος» της οικονομίας, Γ. Παπακωνσταντίνου, με το αφάν γκατέ των ντόπιων πλουτοκρατών.

Προφανώς μοίραζαν τα ιμάτια του ελληνικού λαού –την δημόσια περιουσία- και καθόριζαν τις μίζες που θα πέσουν στο πολιτικό προσωπικό, εν όψη της λεηλασίας που σχεδιάζουν για την δημόσια περιουσία.

Και για να επανέλθουμε στον πρόεδρο του ΣΕΒ, Δασκαλόπουλο. Αναμενόμενες ήταν οι δηλώσεις του και αντί για οποιοδήποτε σχολιασμό παραθέτουμε μια περασμένη ανάρτησή μας:

Ο “κύριος” με τις απαιτήσεις

Ο πίνακας που βλέπετε στην εικόνα είναι δημιούργημα του «ανατρεπτικού νεοϋορκέζου καλλιτέχνη» Ντέιβιντ Χάμμονς. «Το έργο είναι φτιαγμένο κυριολεκτικά από… ανθρώπινες τρίχες, πολύτιμους λίθους και καλώδια επάνω σε χρυσό φόντο», μας λέει το σχετικό δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος». Και γιατί θα έπρεπε να σας ενδιαφέρει; θα πείτε. Σωστά. Διαβάστε όμως και την συνέχεια. Τον πίνακα αυτόν τον αγόρασε σε τιμή ευκαιρίας φανταζόμαστε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, πιθανόν για να διακοσμεί το γραφείο του. Και πόσα του κόστισε; Μόνο 1,5 εκατομμύριο ευρώ!

Ναι, είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε χτες απ’ την κυβέρνηση οι μισθοί πείνας στον ιδιωτικό τομέα να καταντήσουν μισθοί εξαθλίωσης. Είναι ο ίδιος «κύριος» που απαίτησε απολύσεις απ’ τον δημόσιο τομέα, που ζητάει τους εργάτες να τους χρησιμοποιεί απλώς σαν «ομιλούμενα εργαλεία», να τα αντικαθιστά όποτε θέλει, να μην έχουν απολύτως κανένα δικαίωμα.

Κάντε τώρα ένα υπολογισμό. Πόσα χρόνια πρέπει να δουλεύετε για να αποκτήσετε αυτό το ποσό που διέθεσε αυτός ο καπιταλιστής απλώς για να «δημιουργεί περιβάλλον» στο χώρο εργασίας του;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *