Για 5 ευρώ …

 Αυτό με το χαράτσι των 5 ευρώ, που επέβαλε η κυβέρνηση για όσους επισκέπτονται τα δημόσια νοσοκομεία, το έχουμε καταγγείλει. Δεν μπορεί όμως να μην στιγματίσουμε την στάση ορισμένων τύπων που έχουν σχέση με τον χώρο της υγείας και λειτουργούν σαν στυγνοί απάνθρωποι γραφειοκράτες.

Την παρακάτω είδηση την αντιγράφουμε από την τοπική εφημερίδα «Τα νέα της Λέσβου» και μόνο αγανάκτηση προκαλεί:

Σε ακραίες καταστάσεις οδηγούνται δυστυχώς οι μονάδες υγείας της Λέσβου, αναφορικά με την προβλεπόμενη είσοδο των 5 ευρώ για τους πολίτες που προσέρχονται ακόμα και ως επείγοντα περιστατικά τόσο στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όσο και στα Κέντρα Υγείας. Η απαίτηση του παραπάνω ποσού από άτομα τα οποία δηλώνουν ότι δεν έχουν να καταβάλουν τα 5 ευρώ… ακόμα και από μικρά παιδιά, αλλιώς δεν υποβάλλονται σε εξετάσεις έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση.

Ζήτησαν το χαρτζιλίκι της

Άλλη μια περίπτωση ασθενούς η οποία προσήλθε ως επείγον περιστατικό σε μονάδα υγείας της Λέσβου αλλά δεν εξετάστηκε, καθώς δεν είχε να καταβάλει το σχετικό αντίτιμο καταγράφηκε την Παρασκευή στην περιοχή. Αυτή τη φορά πρόκειται για μια μαθήτρια της Γ’ τάξης του Γυμνασίου Πλωμαρίου, η οποία μετά από ελαφρό τραυματισμό στο χέρι της εντός του Σχολείου απευθύνθηκε στο Κέντρο Υγείας Πλωμαρίου, το οποίο βρίσκεται κοντά στο σχολικό συγκρότημα, προκειμένου να εξεταστεί. Ωστόσο το παιδί επέστρεψε άπραγο λίγη ώρα αργότερα στο Γυμνάσιο ενημερώνοντας έναν καθηγητή της ότι δεν υποβλήθηκε σε εξετάσεις, καθώς κατά τη είσοδο της στο Κέντρο Υγείας της ζητήθηκε να καταβάλει τα 5 ευρώ, πόσο το οποίο δεν διέθετε οπότε και αναγκάστηκε να επιστρέψει στο Σχολείο της.

Μία απάντηση στο “Για 5 ευρώ …”

  1. ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΥ…ΑΛΛΑ ΑΥΤΕΣ ΟΙ ΥΠΕΡΒΟΛΕΣ ΔΕΝ ΣΤΕΚΟΥΝ ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ…ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΝΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΤΑ 5ΕΥΡΏ…ΜΗΝ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΚΙΟΛΑΣ…ΕΠΙΣΗΣ ΤΑ ΕΠΕΙΓΟΝΤΑ ΟΠΩΣ Η ΜΑΘΗΤΡΙΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ 5 ΕΥΡΏ…ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΑΠΕΥΘΥΝΕΣΤΑΙ!!!!!ΥΠΕΡΒΟΛΙΚΟΙ ΠΑΝΤΑ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *