Οταν “ηθοποιός σημαίνει φως” ….

Για τον ηθοποιό Στέλιο Μάινα και για την στάση του απέναντι στους μετανάστες απεργούς πείνας έχουμε ξαναγράψει. Τώρα με την δήλωση του που έκανε (δείτε το βίντεο) μετά την περιπέτεια που είχε με μετανάστες, αξίζει να θυμηθούμε απόσπασμα απ’ τις αρχικές του δηλώσεις:

«… τώρα που αυτές οι κοσμογονικές αλλαγές συμβαίνουν στο τόπο μας, τώρα που η φωτιά έφτασε και στο δικό μας σπίτι, τώρα είναι η ώρα να δείξουμε την αλληλεγγύη μας.

Τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοήθησαν να ετοιμαστεί η Αθήνα των Ολυμπιακών, ποιους καταπλάκωσαν τα χώματα κι οι πέτρες απ το Μετρό μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε ποιοι βοηθούσαν και βοηθούν στα χτήματά μας, ποιοι μαζεύουν τις ελιές μας, ποιοι ποτίζουν τις φράουλές μας, ποιοι μαζεύουν τα δίχτυα απ τις τράτες και τα καΐκια μας, ποιοι φρόντιζαν και φροντίζουν τους ανήμπορους ηλικιωμένους μας, ποιοι καθαρίζουν τα σπίτια μας, τώρα είναι η ώρα να θυμηθούμε, ποιοι έχτισαν τις οικοδομές μας με τρία ένσημα το μήνα

Τώρα, σ αυτούς τους καιρούς της Βαρβαρότητας είναι η ώρα να υπερασπιστούμε τη συλλογικότητα και τον πολιτισμό μας.

Ας μην κάνουμε εκπτώσεις στην ανθρωπιά που μας έχει απομείνει , ας σταθούμε αλληλέγγυοι σ’ αυτούς που η απεργία πείνας είναι το ύστατο όπλο για να ζήσουν με αξιοπρέπεια».

2 απαντήσεις στο “Οταν “ηθοποιός σημαίνει φως” ….”

  1. Επαναλαμβάνω την άποψή μου. Η νοοτροπία που κρύβεται πίσω από αυτό το άρθρο είναι επικίνδυνη. Είναι ότι καλοί είναι μόνο οι "δικοί μας". Προσέξτε σύντροφοι. Μην αλλοιώνετε τη σκέψη σας. Είναι δυνατόν να κάνετε καλλιστεία ηθικής;

  2. Τον άκουσα στο ραδιόφωνο και τον λάτρεψα. Τόσος ανθρωπισμός, τόσο πραγματιστής, φιλόξενος και Άνθρωπος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *