Η Βουλή καλύπτει Βαρβιτσιώτη για το Βατοπέδι της Γλυφάδας

varvitsiotis_0Είσαι υπουργός και μέλος της κυβέρνησης και εμπλέκεσαι σε κακουργηματική απιστία σε βάρος του δημοσίου; Δεν αίρεται η ασυλία σου. Είσαι βουλευτής της αντιπολίτευσης και κατηγορείσαι για φοροδιαφυγή, θα σε κυνηγήσουμε μέχρις εσχάτων. Αυτό είναι το μήνυμα που πέρασαν σήμερα οι βουλευτές της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας για την άρση ή μη της ασυλίας των βουλευτών Βασίλη Καπερνάρου, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και Αργύρη Ντινόπουλο. Οι βουλευτές ψήφισαν υπέρ της ασυλίας του κ. Καπερνάρου, με 191 υπέρ και 31 κατά. Δεν έπραξαν όμως το ίδιο και για τον υπουργό Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη αλλά και το βουλευτή Αργύρη Ντινόπουλο. Για τον μεν υπουργό Ναυτιλίας ψήφισαν 78 υπέρ και 143 κατά, ενώ για τον κ. Ντινόπουλο 20 υπέρ και 208 κατά.

Για τον υπουργό Ναυτιλίας έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για την περίοδο που είχε θητεύσει στο δήμο Γλυφάδας. Πρόκειται για την υπόθεση που είχε φέρει στο φως της δημοσιότητας το koutipandoras.gr. Σχετική επιστολή είχε αποστείλει πρόσφατα προς τον πρωθυπουργό τον πρόεδρο της Βουλής και τους αρχηγούς των κομμάτων, τον υπουργό Δικαιοσύνης και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ο πρώην αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Γλυφάδας Δημήτρης Καραπάνος. Η επιστολή αναφερόταν στο οικονομικό σκάνδαλο της απευθείας αγοράς δύο οικοπέδων από το Δήμο Γλυφάδας, συνολικού τιμήματος 8.779.494 ευρώ.

Ευθύνες Στουρνάρα και Σταϊκούρα

Στην επιστολή του ο κ. Καραπάνος, ανέφερε ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να είχε αποτραπεί εάν ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είχαν παρέμβει. Και οι δύο είχαν ενημερωθεί με τρεις επιστολές από τον κ. Καραπάνο προκειμένου να σταματήσουν την εκταμίευση των χρημάτων για την αγορά των οικοπέδων που είχε διατάξει το κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Και αυτό διότι η απόφαση αυτή ήταν , όπως ο ίδιος καταγγέλλει “πεπλανημένη” και επομένως μόνη αρμόδια για να σταματήσει την εκταμίευση χρημάτων ήταν η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε ποτέ. Το υπουργείο Οικονομικών δεν παρενέβη, τα χρήματα εκταμιεύθηκαν και το ελληνικό δημόσιο ζημιώθηκε. Τώρα απλά μεθοδεύτηκε η συγκάλυψη του κ. Βαρβιτσιώτη. ‘Αλλωστε η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να παρέμβει εάν δεν το επιτρέψει η Βουλή. Οι βουλευτές της κυβέρνησης βρίσκονται για ακόμη μια φορά εκτεθειμμένοι. Απέναντι σε αυτούς που τους στήριξαν με την ψήφο τους και που σίγουρα δεν θα ήθελαν να πληρώσουν από την τσέπη τους τις κακουργηματικές απιστίες του κ. Βαρβιτσιώτη.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που μετράει είναι ένα. Το δημόσιο ζημιώθηκε και ακόμη ένας υπουργός δεν πρόκειται να λογοδοτήσει απέναντι σε κανέναν.

Πηγή: Του Βαγγέλη Τριάντη – “Κουτί της Πανδώρας”

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *