” Ο Χίτλερ στην Εξουσία”, εκδήλωση της Λέσχης ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

unnamed” Ο Χίτλερ στην Εξουσία”, εκδήλωση της Λέσχης ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ

Ο ιστορικός και πανεπιστημιακός, Σπύρος Μαρκέτος
και το μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της νΚΑ, Κώστας Γούσης

παρουσιάζουν το βιβλίο του Henri Lefebvre:

“Ο Χίτλερ στην εξουσία”

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/1, 19:30, στη Λέσχη ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ
[εγνατία 98, θεσσαλονίκη]

Το βιβλίο γράφτηκε και εκδόθηκε το 1938, ενώ ο Χίτλερ βρισκόταν πέντε χρόνια στην εξουσία, και παρουσίαζε συνοπτικά τα βασικά χαρακτηριστικά του χιτλερικού καθεστώτος, όπως τα κατέγραψε ο συγγραφέας μέσα από τις συχνές επισκέψεις του. Πρόκειται για ένα σύντομο και εύκολα κατανοητό βιβλίο, προορισμένο για μαζική απεύθυνση στο γαλλικό λαό, που εκδόθηκε σε δεκάδες χιλιάδες αντίτυπα από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Στα χρόνια της ναζιστικής κατοχής της Γαλλίας, το μεγαλύτερο μέρος των αντιτύπων καταστράφηκε και έτσι σώζονται μέχρι σήμερα λίγα αντίτυπα. Η ελληνική μετάφρασή του έχει μια ιστορική αλλά και μια επείγουσα πολιτική σημασία, καθώς η κατανόηση των χαρακτηριστικών του φασισμού είναι αναγκαία για τη συντριβή του σήμερα.

Ο ίδιος ο συγγραφέας παραδέχεται για το βιβλίο ότι:

«Για το μικρό βιβλίο “Πέντε χρόνια φασισμός στην Γερμανία” θα πω λίγα. Προξένησε στον συγγραφέα του πολλούς μπελάδες και την τιμή να βρίσκεται στην πρώτη θέση της “λίστας Otto” η οποία είχε συνταχθεί από τους κατακτητές»

Το βιβλίο μετέφρασε από τα γαλλικά ο Φοίβος Μαριάς που υπογράφει και το σημείωμα του μεταφραστή και ο ιστορικός Σπύρος Μαρκέτος υπογράφει τον πρόλογο

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *