Μας πήραν είδηση

Opéra Bouffe. Κυβέρνηση. Θέαμα

Ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σε εκδήλωση του Economic Club της Νέας Υόρκης στις 23 Σεπτεμβρίου 2010:

«Το Δημόσιο διαθέτει ακίνητη περιουσία, η αξία της οποίας υπερβαίνει τα 270 δισ. – ποσό που περίπου ισούται με το δημόσιο χρέος της χώρας. Τα ακίνητα αυτά παραμένουν, ως επί το πλείστον, ανεκμετάλλευτα. Για τον λόγο αυτό, ξεκινούμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, που εφαρμόζεται σε ένα ευρύτατο φάσμα τομέων, όπως μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ακίνητα, ΔΕΚΟ και τράπεζες, μέσω απ’ ευθείας πώλησης, υπογραφής σύμβασης παραχώρησης, δημόσιου διαγωνισμού, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή χρηματοοικονομικών εταιρειών συμμετοχικού κεφαλαίου – εταιρειών “holding”».

Ε, λοιπόν: «Με καθυστέρηση τεσσάρων ημερών κι αφού πρώτα «έστησε» έναν επικοινωνιακό καβγά με την τρόικα, η κυβέρνηση χθες ομολόγησε ότι είχε συμφωνήσει μαζί της το πωλητήριο δημόσιας περιουσίας μέχρι το ύψος των 50 δισ. και ότι έστησε τον καβγά επειδή έσπευσε η τρόικα να ανακοινώσει τη συμφωνία πριν από αυτήν…» (Πάνος Σιώκος στην «Ε 15.02.11»)

Η Κομισιόν, αδειάζοντας την κυβέρνηση για τις αντιδράσεις της: «όλα ήταν συμφωνημένα» και μάλιστα «στην επίτευξη της συμφωνίας δεν υπήρξε κανένα πρόβλημα».

Ναι, αλλά δια στόματος κ. Πεταλωτή, υπήρχε λόγος: «Είναι δική μας απόφαση να βάλουμε στόχο τα 50 δισ. Κι ακριβώς επειδή την ανακοίνωσαν οι εκπρόσωποι της τρόικας υπήρξε αυτή η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης. Δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ανακοινώνουν αποφάσεις της ελληνικής κυβέρνησης, άλλος είναι ο ρόλος τους. Αν η ανακοίνωση γινόταν από την κυβέρνηση θα υπήρχε και συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο και διαβούλευση».

Αριστούργημα: Μετά τη συνέντευξη της τρόικας, αιφνιδιασμένοι οι υπουργοί ρωτούσαν δημοσιογράφους (!) αν η εξαγγελία του ΔΝΤ ήταν απόφαση της κυβέρνησης ή ελέχθη χωρίς την έγκρισή της. («Καθημερινή 15.02.11)»

Κεντρική γραμμή «αμύνης» έδωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός. Σε σύσκεψη στην Ιπποκράτους, φέρεται να τόνισε στους παρευρισκομένους σοσιαλιστικούς εγκέφαλους Μ. Καρχιμάκη, Ρεγ. Βάρτζελη, Κ. Θέο, ότι «δεν υπάρχει περίπτωση πώλησης ελληνικής γης».

O κ. Γ. Πεταλωτής «διευκρινίζει»:
είναι δική μας απόφαση η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας μέχρι 50 δισ. ευρώ και γι’ αυτό η στάση των εκπροσώπων της τρόικας ήταν απαράδεκτη. Είναι άλλος ο ρόλος τους και δεν έχουν κανένα δικαίωμα να ανακοινώνουν αποφάσεις της κυβέρνησης. Επιστήσαμε πολλές φορές την προσοχή τους σε αυτό, υπερέβησαν το μέτρο, και υπήρχε η ανάλογη αντίδραση»

Δημοσίως οι υπουργοί επέρριψαν ευθύνες στην τρόικα:

– «ανεπίτρεπτο διδακτισμό» της καταλόγισε ο κ. Π. Μπεγλίτης,

– «δώσε θάρρος στον χωριάτη...», είπε ο Απ. Κακλαμάνης.

– «απαράδεκτο» να δίνουν οι συνεντεύξεις οι υπάλληλοι υπογράμμισε –βάζοντάς τους επιτέλους στη θέση τους!– η Αννα Διαμαντοπούλου.

– Την παράσταση έκλεψε τις άγιες τούτες μέρες ο (σοσιαλιστής) κ. Π. Οικονόμου με οξύτατους χαρακτηρισμούς κατά της τρόικας και του εκπροσώπου της Κομισιόν Σερβάζ Ντερούζ, ειδικότερα εξαπέλυσε τη Δευτέρα στο ΣΚΑΪ και τη ραδιοφωνική «Πρώτη Γραμμή» : «Ο Ντερούζ είναι ανεπιθύμητο πρόσωπο, είναι ένας χούλιγκαν εισαγωγής και δεν τον χρειαζόμαστε, έχουμε αρκετό χουλιγκανισμό στην Ελλάδα».Για τις ιδιωτικοποιήσεις ανέφερε ότι «το μνημόνιο έχει τελειώσει, απλώς συζητάμε για καινούριους όρους και είμαστε σε φάση διαπραγμάτευσης, ενώ πρόσθεσε ότι «ούτε κατά διάνοια δεν ισχύουν αυτά περί 50 δισ. ευρώ, συν τοις άλλοις προϋποθέτουν και σύμφωνη γνώμη της Βουλής». Για τον εκπρόσωπο της Κομισιόν ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «είναι απολύτως αποτυχημένος τεχνοκράτης. Εξυπηρετούν οι κύριοι αυτοί συμφέροντα του εσωτερικού του εξωτερικού παικτών του Χρηματιστηρίου. Έπρεπε να διερευνήσει (σ.σ η κυβέρνηση) ποιες είναι οι διασυνδέσεις του κυρίου που έκανε αυτές τις δηλώσεις. Είναι βαλτός ο κύριος ποιος τον έβαλε;» («Κ»)

Ο της ΝΔ βουλευτής κ. Σ. Κεδίκογλου πιστός στα κελεύσματα πλέον του αρχηγού της ΠΟΛΑΝ, τόνισε ότι το «πώς γίνεται η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας είναι ένα τεράστιο πρόβλημα. Το θέμα είναι η αξιοποίηση όχι να ξεπουλήσεις

Στη βουλή
– Ο κ. Καρατζαφύρερ προτείνει οι τροϊκανοί να κηρυχθούν persona non grata(!!!) διαφωνώντας κι αυτός (όπου φυσά ο άνεμος) με την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

– Ο κ. Μαγκούφη της ΝΔ : «Ήταν απαράδεκτη η συμπεριφορά των κομισάριων της τρόικας. Το φιλότιμο του Έλληνα (ή Έλληνος) δεν χαρίζεται ούτε υφαρπάζεται ούτε δέχεται προσβολές (βερζιόν του «τους κάναμε τη μούρη κρέας»). «Η κυβέρνηση μόνιμα υποτιμά τη νοημοσύνη του ελληνικού λαού. Κάνετε φτηνά επικοινωνιακά κόλπα, αλλά είναι αργά για ψεύτικα δάκρυα. Και συμφωνημένα και συνεννοημένα τα είχατε», αντέδρασε ο κ. Παπαδόπουλος. Για «αποκριάτικη αντιπαράθεση», έκανε λόγο ο κ. Παπαδημούλης.


Και για “επιδόρπιο”:

Σταματούν τις συνεντεύξεις Τύπου οι Τροϊκανοί

Στο ενδεχόμενο η ενημέρωση για τις αξιολογήσεις της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα να πραγματοποιείται με ανακοίνωση και όχι με τη διαδικασία της συνέντευξης Τύπου, φαίνεται πως προσανατολίζεται η ελληνική κυβέρνηση, μετά το έντονο παρασκήνιο που ακολούθησε την τελευταία συνέντευξη Τύπου των στελεχών της τριμερούς, την περασμένη Παρασκευή.

«Προφανώς δεν μπορεί να συνεχιστεί το επικοινωνιακό μοντέλο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα» δηλώνει ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου. (αντίθετα, μπορεί να συνεχιστεί το πολιτικό μοντέλο που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα απ΄ότι φαίνεται, έτσι δεν είναι

Δεν σας πιστεύει κανείς ρεεε…

Σε ένα απέραντο τσίρκο έχουν μετατραπεί τα δελτία ειδήσεων… Πολιτικοί τσακώνονται σαν τις γυναικούλες, στα δελτία ειδήσεων ή στις εκπομπές… αλλά για το πάπλωμα τίποτα!!!

Οι δημοσιογράφοι τους αβαντάρουν με τις ερωτήσεις τους ή τους διακόπτουν κατά το πώς θέλουν να περάσουν την γραμμή του καναλιού τους!

Οι μεν στους δε, ρίχνουν βροχή τα ερωτήματα, για τα οποία υποτίθεται ότι ο ελληνικός λαός ζητά απαντήσεις ώστε να ενημερωθεί επί της ουσίας.

Ο ένας όμως τα ρίχνει στον άλλο… Γιατί δεν είχατε προχωρήσει νωρίτερα στην αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας λέει ο ένας…Μα εσείς μιλάτε; απαντά δια της ερωτήσεως ο άλλος, που μας φέρατε στην κατάσταση αυτή;

Όλο τα ίδια και τα ίδια… Αμπλαούμπλιδες…Το μάθαμε το πανηγυράκι!!!

Μην ξεγελιέστε όμως όλα αυτά είναι τα επικοινωνιακά τους τρικ, για να περνούν στο κόσμο την πάσα μα…κια που έχουν κάνει με το μαλακό!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *