Φαρμακονήσι: Μας έβαλαν τα όπλα στο λαιμό και μας έσπρωχναν

147687-farmaΣυνέντευξη Τύπου στο Σύνταγμα παραχώρησαν το Σάββατο οι επιζώντες πρόσφυγες από το τραγικό ναυάγιο στο Φαρμακονήσι. Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από αντιρατσιστικές, μεταναστευτικές και πολιτικές οργανώσεις και κόμματα. Όπως ανέφεραν οι πρόσφυγες, λιμενικοί τους έβαλαν τα όπλα στο λαιμό και τους έσπρωχναν για να μην ανέβουν στο σκάφος. Στο μεταξύ, έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με αντικείμενο την αναθεώρηση του Κανονισμού (Δουβλίνο ΙΙ) για τη μεταναστευτική πολιτική της Ε.Ε. ζητεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Διαβάστε επίσης: Σάλος για το Φαρμακονήσι και τις προσαγωγές ναυαγών

Όπως μετέδωσε το News247.gr, οι πρόσφυγες, κατά τη συνέντευξη Τύπου, κατήγγειλαν ότι το λιμενικό προσπάθησε να τους ρυμουλκήσει προς την Τουρκία και λόγω της θαλασσοταραχής και του πανικού που επικράτησε, άρχισαν άνθρωποι να πέφτουν στη θάλασσα.

Τα δύο σκάφη συγκρούστηκαν και άνδρες του λιμενικού πυροβόλησαν στον αέρα. Ένας εκ των διασωθέντων ανέφερε πως είδε τη γυναίκα του και το ένα του παιδί να πέφτουν στη θάλασσα.
Οι άνδρες του Λιμενικού, αφού τους έβγαλαν στη στεριά, τους πήγαν σε εστιατόριο, για το θεαθήναι, και στη συνέχεια τους μετέφεραν σε κρατητήριο.

Οι πρόσφυγες καλούν το κράτος να φέρει ειδικούς να τους εξετάσουν για να διαπιστωθεί αν λένε ψέματα.

Ποιον θα πιστέψετε «τον υπουργό που δεν ήταν εκεί ή εμάς που ήμασταν;», αναρωτιούνται.

 

147687g-11

Το Λιμενικό, το οποίο κάλυψε πλήρως η κυβέρνηση, αρνείται τις κατηγορίες και τις χαρακτηρίζει αήθεις και ψευδείς, με μοναδικό στόχο να πληγεί το κύρος του Σώματος.

147687g-news247

Ανεξάρτητη έρευνα για το ναυάγιο ζήτησε η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ Σεσίλια Μάλστρομ, ενώ τη διερεύνηση των συνθηκών που οδήγησαν στην τραγωδία αξίωσαν τόσο η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ όσο και η Διεθνής Αμνηστία.

Πηγή: tvxs

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *