Έγκλημα στο Φαρμακονήσι – Διώξεις στη Ροτόντα

1489206_10202275400279898_1216676732_nΠαρανομία μέχρι θανάτου;

Δεν είναι για κάποιους, είναι για όλους!

Σαμαράς: “Οι λαθρομετανάστες ευθύνονται για τα ναρκωτικά, την πορνεία, τις αρρώστιες”, 04/2012

Σαμαράς: “Έχουμε τόσους άνεργους, όσους και παράνομους μετανάστες”, 10/2013

Δένδιας: “Δεν έχουμε ενοχικά σύνδρομα για τους νεκρούς”, 11/2013 Αρχηγός ΕΛ.ΑΣ

Παπαγιαννόπουλος: “Πρέπει να τους κάνουμε το βίο αβίωτο”, 12/2013

Βαρβιτσιώτης: “Οι πρόσφυγες σπιλώνουν το λιμενικό”, 01/2014

Στις 20 Γενάρη στο Φαρμακονήσι άλλοι 16 άνθρωποι, πρόσφυγες από τον πόλεμο της Συρίας, γυναίκες και μωρά, πνίγηκαν από το ελληνικό λιμενικό και τις άνωθεν εντολές του.

Τον περασμένο Νοέμβρη άλλοι 12 Σύριοι, πνιγμένοι στη Λευκάδα, είχαν έρθει στο φως της δημοσιότητας. Τα περιστατικά είναι καθημερινά.

Πρόκειται για θύματα της ρατσιστικής ελληνικής πολιτείας, που αντιμετωπίζει τους μετανάστες και τους πρόσφυγες σαν απειλές ή βάρη. Αλλά δεν αντιμετωπίζει μόνο αυτούς έτσι. Για την συντριπτική κοινωνική πλειοψηφία, επιφυλάσσουν την ίδια μοίρα.

• Αυτοί που αφαιρούν ζωές στα σύνορα, είναι οι ίδιοι που αφαιρούν ζωές τσακίζοντας τη δημόσια Υγεία και αποκλείοντας τους ανασφάλιστους.

• Αυτοί που σήκωσαν τον θανατηφόρο φράχτη στον Έβρο, είναι οι ίδιοι που σήκωσαν φορολογικό “φράχτη” στο πετρέλαιο θέρμανσης, την τροφή και άλλα βασικά αγαθά, αφήνοντας ως και νεκρούς. Παράδειγμα η 13χρονη στην Ξηροκρήνη τον περσινό Δεκέμβρη.

• Αυτοί που κλωτσάνε μητέρες και μωρά στην τρικυμισμένη θάλασσα και απελαύνουν τους επιζήσαντες, είναι οι ίδιοι που αφήνουν διαδηλωτές ανάπηρους και διώκουν αντιφασίστες, αγωνιστές της Χαλκιδικής, συνδικαλιστές. Οι ακροδεξιοί θαυμαστές των ξερονησιών του ’50, που φυλακίζουν σήμερα μικρούς και μεγάλους μετανάστες σε ελληνικά Νταχάου, προορίζουν και τους οφειλέτες του δημοσίου για τα στρατόπεδα (Υφυπουργός Καραγκούνης, 4/’13).

Αυτοί κάνουν “το βίο αβίωτο” σε όλους μας, εργαζόμενους και άνεργους, κάθε εθνικότητας, φύλου, χρώματος. Αυτοί ανοίγουν δρόμο στο ναζισμό. Όταν απελευθερώνουν τις απολύσεις και καταργούν το εργατικό δίκαιο

· όταν δεν δίνουν άδεια εργασίας ούτε καν στους αιτούντες άσυλο και τους καταδικάζουν στην παράνομη εργασία

· όταν κυνηγούν με πρόστιμα και κατασχέσεις χιλιάδων ευρώ τους Μπαγκλαντέζους μικροπωλητές στη Ροτόντα. Ας θυμηθούμε τους πεσόντες του ταξικού πολέμου.

Πέρσι τον Φλεβάρη, δημοτικοί αστυνομικοί είχαν καταδιώξει τον 39χρονο Σενεγαλέζο Μπαμπακάρ μέχρι τον θάνατο. Έξι μήνες μετά, ελεγκτής έσπρωξε στο θάνατο τον 19χρονο Έλληνα Θανάση. Οι δυο φόνοι είχαν κοινό παρονομαστή το αυταρχικό κράτος. Που δεν δίνει σε μετανάστες άδεια μικροπωλητή, που δεν δίνει σε άνεργους άδεια ελεύθερης επιβίβασης στα τρόλεϊ. Όλοι μαζί πρέπει να διεκδικήσουμε ισότητα και δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή.

Αλλιώς θα έχουμε ισότητα στο θάνατο και την εξαθλίωση… Μας εξοντώνουν μαζί, να παλέψουμε μαζί! Για τους Σαμαράδες, τους Στουρνάρες, τους Παπαγιαννόπουλους και τις τρόικες, “δεν χωράμε” ούτε οι φτωχοί μετανάστες, ούτε οι φτωχοί έλληνες.

Δεν χωράμε στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τις θέσεις εργασίας, σε όλα όσα εμείς χρειαζόμαστε κι αυτοί αφανίζουν. Ή το σύστημα της αιματηρής λιτότητας και καταστολής θα εκλείψει ή όλοι οι υπόλοιποι.

Ή αυτοί ή εμείς! Όχι άλλοι νεκροί στο πέλαγος-Όχι άλλοι δούλοι στη χώρα

✔ Να τιμωρηθούν οι λιμενικοί και οι προϊστάμενοί τους που πνίγουν πρόσφυγες στο Αιγαίο

✔ Να πάψουν οι διωγμοί εις βάρος των φτωχών μικροπωλητών

✔ Ανοιχτά σύνορα και άσυλοστους πρόσφυγες – άδεια εργασίας σε όλους τους αιτούντες άσυλο

✔ Να σταματήσουν οι απελάσεις και“επαναπροωθήσεις”

✔ Δουλειάστουςάνεργους-Φορολογίαστουςπλούσιους

✔ Κανείς εργάτης ανασφάλιστος – Κανείς μετανάστης χωρίς χαρτιά

 

ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΕΛΑΣΤΕ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *