Μπατσάδικες επιχειρήσεις τρομοκράτησης και εκφοβισμού

545Η επιχείρηση τρομοκράτησης αγωνιστών του αναρχικού και αντικαπιταλιστικού χώρου … συνεχίζεται ακάθεκτη. Άλλες δυο σχετικές περιπτώσεις που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας μας δείχνουν ότι αυτή η προσπάθεια των δυνάμεων καταστολής –που γίνεται με πολιτικές εντολές φυσικά- όσο πάει κλιμακώνεται Το μόνο σίγουρο είναι πάντως ότι οι ασφαλίτες και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι δεν πρόκειται να πετύχουν το στόχο τους.

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ είναι ο τίτλος στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΚΟΝΤΡΑ που αναφέρεται στην εισβολή των μπάτσων στο σπίτι του μέλους αυτής της συλλογικότητας Ανδρέα Μουστάκα.

Αντιγράφουμε

Μια ακόμα επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 30 Γενάρη. Εξι ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής, συνοδευόμενοι από εισαγγελέα, εισέβαλαν στο σπίτι του συντρόφου Ανδρέα Μουστάκα, μέλους της ΚΟΝΤΡΑΣ, στη Νέα Φιλαδέλφεια, ο οποίος εκείνη την ώρα απουσίαζε. Τα λαγωνικά της Ασφάλειας, επικαλούμενα «ανώνυμη καταγγελία» για κατοχή εκρηκτικών (sic!), η οποία δήθεν έγινε στην Ασφάλεια Αμαρουσίου (!), έκαναν φύλλο και φτερό το σπίτι, τρομοκρατώντας τους γονείς του συντρόφου μας. Αποχώρησαν χωρίς, φυσικά, να βρουν τίποτα, αλλά και χωρίς να ενημερώσουν τους γονείς του συντρόφου ότι έχουν δικαίωμα να ζητήσουν αντίγραφο της έρευνας. Ετσι αντιλαμβάνεται τα καθήκοντά του ο παριστάμενος εισαγγελέας. Να λειτουργεί σαν γλάστρα της Αντιτρομοκρατικής και να μην αφήνει στους πολίτες αντίγραφο της έρευνας που διεξήγαγε! Θεωρεί, προφανώς, ότι με γελοία προσχήματα μπορούν να μπουκάρουν όποτε θέλουν σε όποιο σπίτι θέλουν, χωρίς να δίνουν σε κανένα λογαριασμό.

Η σημερινή εισβολή στο σπίτι του συντρόφου είναι ένα ακόμα επεισόδιο της επιχείρησης τρομοκράτησης και εκφοβισμού που εκτυλίσσεται τις τελευταίες μέρες, με πρόσχημα τη φυγή του Χρ. Ξηρού, με τις δεκάδες εισβολές σε σπίτια και τις συλλήψεις αγωνιστών. Στο στόχαστρό τους έβαλαν και την ΚΟΝΤΡΑ και ο καθένας μπορεί να καταλάβει τους λόγους. Ενοχλούνται από τη μαχητική αρθρογραφία της εφημερίδας μας, ενοχλούνται από την πολιτική δράση της οργάνωσής μας.

Ο Ανδρέας Μουστάκας είναι γνωστός για την πολιτική και την κοινωνική του δράση, όχι μόνο στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε και όπου τον γνωρίζουν και οι πέτρες. Ως μέλος της ΚΟΝΤΡΑΣ συμμετείχε στην αποστολή της Πρωτοβουλίας «Ενα Καράβι για τη Γάζα», που χτυπήθηκε από το σιωνιστικό στρατό στις 31 Μάη του 2010. Συνελήφθη από τους σιωνιστές, φυλακίστηκε μαζί με τους υπόλοιπους έλληνες και ξένους ακτιβιστές και στο τέλος απελάθηκε στην Ελλάδα. Εκτός από τη συμμετοχή του στην πολιτική δράση της ΚΟΝΤΡΑΣ, είναι γνωστός για τη συμμετοχή του στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο «Στρούγκα» και την Αντιφασιστική Συνέλευση της Νέας Φιλαδέλφειας. Στοχεύοντάς τον οι πραιτοριανοί του Δένδια δεν προσπαθούν να τρομοκρατήσουν μόνο την ΚΟΝΤΡΑ, αλλά ευρύτερους κοινωνικούς χώρους στους οποίους ο σύντροφός μας έχει ενεργό συμμετοχή.

Τους το έχουμε ξαναπεί και με την ευκαιρία το επαναλαμβάνουμε για να το βάλουν καλά στο μυαλό τους. Η ΚΟΝΤΡΑ είναι σκληρό καρύδι για τα δόντια τους. Ξέρουμε ότι η αδιάλειπτη παρουσία μας στα τρομοδικεία και η αποκάλυψη των αισχών της Αντιτρομοκρατικής και της «ανεξάρτητης» Δικαιοσύνης, η συμμετοχή μας στο κίνημα αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους (για να μη μιλήσουμε για την υπόλοιπη δράση μας) έχουν ενοχλήσει τους Κλουζό της Αντιτρομοκρατικής. Να μας τρομοκρατήσουν, όμως, να μας κάνουν να τα διπλώσουμε, δε θα τα καταφέρουν.

Μια παρόμοια περίπτωση βλέπει το φως της δημοσιότητας από το indymedia

Σχετικά με την έρευνα στο σπίτι μου…

Τις προηγούμενες μέρες πραγματοποιήθηκε έρευνα της Κρατικής Ασφάλειας στο σπίτι που μένουμε εγώ και η αναρχική Α.Π., παρουσία αντιεισαγγελέα. Η έρευνα κράτησε σχεδόν 1,5 ώρα, από την οποία δεν προέκυψε τίποτα.

Η έφοδος αυτή, μια ακόμα ανάμεσα στις δεκάδες που γίνονται καθημερινά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, δεν μπορεί να ειδωθεί έξω από το ευρύτερο περιβάλλον μέσα στο οποίο αυτή πραγματοποιήθηκε. Και δεν πρέπει.

Σήμερα, την εποχή της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης και μέσα στη συγκυρία της ελληνικής προεδρίας, το κράτος θέτει σε κίνηση μια νέα αντι-τρομοκρατική σταυροφορία. Με πρόσχημα την μη επιστροφή του Χρ. Ξηρού στις φυλακές Κορυδαλλού το κράτος εξαπολύει ένα κατασταλτικό πογκρόμ κατά των αναρχικών, των αντιεξουσιαστών και των κομμουνιστών επαναστατών. Οι καθημερινές έφοδοι στα σπίτια, οι συνεχείς νέες διώξεις εναντίον του αναρχικού Κ. Σακκά και η ειδική πτέρυγα στις φυλακές Δομοκού είναι, όπως όλα δείχνουν μέχρι τώρα, απλώς οι πρώτες κινήσεις του κράτους.

Για να μετατραπεί ο ελλαδικός χώρος σε ένα παγκόσμιο οικονομικό/ πολιτικό/ κοινωνικό/ πολιτισμικό πείραμα, για να επιτευχθεί η βίαιη ανακατανομή πλούτου από τα πάνω, απαιτείται ένα μόνιμο καθεστώς έκτακτης ανάγκης. Η αστική αντιπροσωπευτική δημοκρατία, όπως τη γνωρίζαμε, συνάντησε τα όριά της. Στο κατασταλτικό πεδίο η εξουσία δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο: Αυτό του οπλισμένου δολοφόνου. Και αυτή την πραγματικότητα ούτε θέλει, ούτε μπορεί να την κρύψει πια.

Το καθεστώς προσπαθεί –με κάθε τρόπο- να εξουδετερώσει το ριζοσπαστικό πολιτικό κομμάτι. Μέσα στα πλαίσια μιας συνολικότερης κατασταλτικής στρατηγικής το κράτος προσπαθεί να συντρίψει τον «εσωτερικό εχθρό». Να συντρίψει τα προτάγματα της αλληλεγγύης, της αυτό-οργάνωσης, της σύγκρουσης με το καθεστώς και της επαναστατικής προοπτικής.

Φοβάται, και ας δείχνει τα δόντια του, τη δυνατότητά του να λειτουργήσει ως πυροκροτητής ευρύτερων κοινωνικών διεργασιών.

Φοβάται έναν νέο Φλεβάρη, τρέμει έναν νέο Δεκέμβρη, δεν ξεχνάει ότι τον τελευταίο αιώνα οι σημαίες της ελευθερίας κυμάτιζαν το ’17 στη Ρωσία, το ‘36 στην Ισπανία, το ’46 στην Ελλάδα.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά η γκεμπελική προπαγάνδα της «θεωρίας των δύο άκρων» και της «αντικοινωνικής» δράσης των αναρχικών. Ο χυδαίος ορισμός της αντικαθεστωτικής δράσης ως «τρομοκρατία». Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο όπως μας ενημερώνει το ακροδεξιό antinews έχει «βασική πρόβλεψη την προστασία της δημοκρατίας από κάθε είδους ακροδεξιούς ή ακροαριστερούς εσμούς». Οι προληπτικές προσαγωγές, οι εισβολές στις καταλήψεις, οι τρομονόμοι, η στοχοποίηση αγωνιστών από τους δημοσιογράφους, η ψευτο-επιστημονική αυθεντία του DNA, οι «ανώνυμες πληροφορίες», τα βασανιστήρια.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά η καταστολή κάθε κινητοποίησης με επιστρατεύσεις, συλλήψεις, διαπόμπευση από τα κανάλια και τους δημοσιογράφους. Η άγρια επίθεση σε κάθε κοινωνικό ή ταξικό αγώνα που δεν εγκλωβίζεται στα όρια της αστικής νομιμότητας και του καθωσπρεπισμού. Με πιο πρόσφατο παράδειγμα τον πολύμορφο και γενικευμένο αγώνα των κατοίκων της Χαλκιδικής ενάντια στα μεταλλεία Χρυσού. Ένας αγώνας που ανάγκασε το κράτος να επιβάλλει μια κατάσταση εξαίρεσης σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι της επικράτειάς του. Μαζικές υποκλοπές από την ΔΑΕΕΒ, εισβολές της ΕΚΑΜ στα χωριά, ΟΠΚΕ σε ρόλο ιδιωτικής ασφάλειας, άγριοι ξυλοδαρμοί διαδηλωτών από τα ΜΑΤ, υποτιθέμενες ταυτοποιήσεις DNA, μαζικές συλλήψεις και προφυλακίσεις.

Σήμερα, κομμάτι της «προληπτικής αντεπανάστασης» δεν είναι παρά ο διαρκής αποκλεισμός και η συστηματική καταγραφή των σύγχρονων «πλεοναζόντων πληθυσμών». Μετανάστες, τοξικομανείς, Ρομά, πόρνες προσάγονται, συλλαμβάνονται, κλείνονται μαζικά σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, λοιδορούνται από πολιτικούς και δημοσιογράφους, υπόκεινται σε υποχρεωτικούς ιατρικούς ελέγχους, δακτυλοσκοπούνται και φωτογραφίζονται, συχνά δολοφονούνται. Ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός είναι ικανός να εξοντώσει (είτε με δομές πληθυσμιακής διαχείρισης, είτε φυσικά όταν χρειάζεται) ολόκληρα κοινωνικά κομμάτια που περισσεύουν από το συστημικό ξεπέρασμα της κρίσης, που στέκονται εμπόδιο στην ανάκαμψη του καπιταλισμού, που δεν συμβάλλουν στην κερδοφορία του.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η εποχή μας απαιτεί την εγρήγορση και όχι την παραίτηση. Την οργάνωση και τον σχεδιασμό και όχι τον φετιχισμό του «αυθόρμητου». Τη σύγκρουση και όχι την υποχωρητικότητα. Την αλληλεγγύη και όχι την αδιαφορία. Σήμερα, η εποχή μας απαιτεί την στράτευσή μας στην υπόθεση της ελευθερίας. Στον αγώνα για την κοινωνική επανάσταση. Στον αγώνα για τον κομμουνισμό και την αναρχία.

X. Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *