Συναυλία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη 21/2 με οργανωτή την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στος απεργούς πείνας μετανάστες

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυριακή 20-2-2011

 27η μέρα απεργίας πείνας

 Οι 300 μετανάστες απεργοί πείνας, 50 από τους οποίους στεγάζονται στον 7ο όροφο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, συνεχίζουν  την απεργία πείνας για 27η μέρα με αυξανόμενη την εξασθένιση του οργανισμού τους. Οι απεργοί πείνας είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν μέχρι το τέλος τον αγώνα τους, μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα τους για ζωή με αξιοπρέπεια. Το ηθικό τους παραμένει ακμαίο και η αποφασιστικότητά τους ακατανίκητη.

Η αλληλεγγύη και η συμπαράσταση στον αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας  εκφράζεται καθημερινά από φορείς, οργανώσεις, συλογικότητες, σωματεία καθώς και  μεμονωμένα άτομα, από την Ελλαδα και το εξωτερικό.Ο Σύλλογος Φοιτητών του τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εκφράζει την συμπαράστασή του με κείμενο αλληλεγγύης στο οποίο επισημαίνεται: «Δεν μπορούμε παρά να ταυτιστούμεμε το δίκαιο αγώνα τους και να συμπαρασταθούμε στο αίτημα τους για νομιμοποίηση. Η επιλογή τους για την τόσο ακραία δράση της απεργίας πείνας μας βεβαιώνει για το μέγεθος της αλήθειας τους και την δύναμη που τους εμπνέει».

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης προγραμματίζει σειρά παρεμβάσεων, δράσεων και εκδηλώσεων αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών απεργών πείνας για τις οποίες θα υπάρξει ενημέρωση τις επόμενες ημέρες:

Συναυλία καλλιτεχνών στη Θεσσαλονίκη

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας διοργανώνει αύριο Δευτέρα 21/2 στις 20:00 στο αγ. Βενιζέλου, μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών – απεργών πείνας με τη συμμετοχή συγκροτημάτων και καλλιτεχνών, αλληλέγγυων στους αγωνιστές μετανάστες. Στη συναυλία που σε περίπτωση βροχής θα πραγματοποιηθεί στο Πολυτεχνείο, θα συμμετέχουν μέχρι στιγμής οι εξής: Ευγένιος Δερμιτάσογλου, Δημήτρης Ζερβουδάκης,,  Φώτης Θεοδωρίδης, Παντελής Θεοχαρίδης, Παναγιώτης Καραδημήτρης,  Βασίλης Λέκκας, Γιάννης Λεκόπουλος, Λουδίας, Γιάννης Μήτσης, Μαρία Παπανικολάου, Κώστας Πρατσινάκης και Υπόγεια Ρεύματα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *