Τελικά η κυβέρνηση θα στείλει στρατιωτικούς και υλικό στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στην Αφρική;

image002Με ταχείς ρυθμούς συγκροτείται το εκστρατευτικό σώμα του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ που θα σταλεί στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία για να υποστηρίξει τη γαλλική ιμπεριαλιστική επέμβαση.

 Παράλληλα, μεγάλη δυστοκία καταγράφεται ως προς την συγκρότηση αυτής της δύναμης, καθώς οι υπόλοιπες ευρωπαικές  χώρες δε φαίνεται να έχουν την ίδια αντίληψη περί “συμβατικών υποχρεώσεων” με την κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, καθώς αρνούνται να καθορίσουν αριθμό μισθοφορικών στρατευμάτων για την αποστολή. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα για την κάλυψη του οικονομικού κόστους, αφού παρά τις διαβεβαιώσεις του ΥΠΕΞ Ευ.Βενιζέλου το ταμείο “ΑΘΗΝΑ” που υπόσχονται ότι θα καλύψει το κόστος, παραμένει μείον.

Άρα, από που θα εξοφλήσει η ελληνική κυβέρνηση το τεράστιο κόστος για τη λειτουργία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ στη Λάρισα και την εκπαίδευση των εκατοντάδων μισθοφόρων που θα πραγματοποιηθεί εκεί;
Προς το παρόν, ο  Γάλλος στρατηγός αντιστράτηγος Philippe Ponties που θα έχει την επιχειρησιακή διοίκηση όσων στρατιωτικών επιχειρήσεων γίνονται στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία, εγκαθίσταται το Σάββατο στη Λάρισα.

Ταυτόχρονα και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα “σήκωσε τα μανίκια του ο Ταξίαρχος Χρήστος Δρίβας του ΓΕΕΘΑ που τοποθετήθηκε ως Επιτελάρχης στο Ευρωπαϊκό Στρατηγείο Επιχειρήσεων στην Λάρισα όπου και βρίσκεται από την Παρασκευή. Πρόσφατα πέταξε για Γαλλία προκειμένου να έχει επαφές και να ενημερωθεί.  Το πρώτο του έργο στη Λάρισα είναι η ενεργοποίηση του αρχικού πυρήνα του Στρατηγείου που με βάση την απόφαση της ΕΕ ανέλαβε τον συντονισμό της αποστολής στην Κενρικοαφρικανική Δημοκρατία. Ετσι έφυγαν οι πρώτες επιστολές που προβλέπονται προς το εσωτερικό και το εξωτερικό, ενώ η βασική στελέχωση, μέχρι να έρθουν και οι πρώτοι ξένοι, γίνεται βασικά από στελέχη της 1ης Στρατιάς που εδρεύει στον ίδιο χώρο.

Την ίδια ώρα οι μετακινήσεις από μονάδες όλης της χώρας προς το στρατηγείο της Λάρισας γίνονται μαζικές αφού 160 Έλληνες στρατιωτικοί θα επανδρώσουν το στρατηγείο. 75 ξένοι στρατιωτικοί θα έρθουν από άλλες χώρες. Θυμίζουμε και το επείγον σήμα προς τις μονάδες της παραμεθορίου ώστε να συγκεντρωθούν έως την 31η Ιανουαρίου, δεκάδες συνάδελφοι φαντάροι, συγκεκριμένων ειδικοτήτων στο 485 Τάγμα Διαβάσεων στην 1η Στρατιά για να συνδράμει  το Ευρωπαικό Στρατηγείο.

Ένα επίσης σημαντικό θέμα που έχει προκύψει είναι το αν τελικά θα σταλούν Έλληνες στρατιωτικοί και υλικό στην Αφρική. Ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ πιέζει αφόρητα για να σταλεί στην Αφρική κλωβός επικοινωνιών, τον οποίο φυσικά θα συνοδεύει προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Παρά τις επίσημες δεσμεύσεις της κυβέρνησης και προσωπικά του ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλου ότι κανένας στρατιώτης δε θα πάει στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, και μάλιστα όταν η ελληνική στρατιωτική εμπλοκή μέσω του στρατηγείου έγινε για να αποφύγει η κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων στον εμφύλιο της Κεντρικής Αφρικανικής Δημοκρατίας.

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *