Αν δεν φας την παπαγαλίνη σου, θα σε δώσω στον Μαζιώτη

Μέρα με συννεφιά και ήλιο η σημερινή, όλοι οι megaλοι ποιητές έχουν βγει στη γύρα να πουλήσουν πραμάτεια, κατευθείαν βγαλμένη από τα καλύτερα υπόγεια του κράτους. Το ακροδεξιό παρακράτος που έχει κάνει κατάληψη σε όλη την χώρα είναι ετοιμόρροπο και τη συμπαρασύρει στην καταστροφή. Έχει, όμως, την τύχη να στηρίζεται ολόψυχα από εκείνους τους διακεκριμένους ηλίθιους που μετά τα ρίχτερ στην Κεφαλλονιά φωνάζουν «σεισμός, σεισμός, εκσυγχρονισμός» και ζητουν να μην κλείνει το ΠΑΜΕ τα λιμάνια για να έρθουν οι τουρίστες. Τελευταίο χαρτί του παρακράτους είναι να μας κάνει όλους μπάτσους. Αν δεν το έχεις καταλάβει μικρό και αποτελεσματικό κράτος σημαίνει «1.150 θέσεις σε ΕΛ.ΑΣ. Λιμενικό και Εφορίες» για να σε δέρνουν, να σε πνίγουν και να σε ξεσπιτώνουν αξιοκρατικά αυτοί που στέλνουν τους Φιλιππίδηδες από Μοντεβιδέο και Μόναχο μέχρι Κωνσταντινούπολη και Λονδίνο…

image002

Αν νομίζετε ότι το θέμα σήμερα είναι το νέο κατοχικό μνημόνιο του κυρ-Σόιμπλε, η έκθεση της Κομισιόν για τη διαφθορά, το διαρκές τρομοφιάσκο των μπάτσων, τα χαιρετίσματα του Φιλιππίδη από την Πόλη και στην κορφή Τα Νέα, Κανέλλης και Σία, είστε λάθος.

Το νέο είναι «το πιο πλήρες ένθετο για τις θέσεις εργασίας που υπάρχουν ΠΩΣ, ΠΟΥ, ΠΟΤΕ» της σαμαρικής Δημοκρατίας. «ΒΡΙΣΚΩ δουλειά: 1.150 θέσεις σε ΕΛ.ΑΣ. Λιμενικό και Εφορίες ΣΗΜΕΡΑ». Και από κοντά ο Ελεύθερος Τύπος κάθε δεξιού μικρομπάρμπα που σέβεται τον εαυτό του: «ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΠΟΧΙΚΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ – 3 νέα πακέτα για 2.670 θέσεις σε Παιδεία, ΕΛ.ΑΣ., ΥΠΑ».

  • ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

protoselida4214-batsi-250x148Στα πρόσωπα που διαλέγουν οι Εφημερίδες της Συγκυβερνήσεως ξεχωρίζει ένα κεφάλι Μαζιώτη σε Ελεύθερο Τύπο και Έθνος. «ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΧΤΥΠΗΜΑ ΙΣΧΥΡΟΥ ΣΥΜΒΟΛΙΣΜΟΥ – Ο ΜΑΖΙΩΤΗΣ ΘΑ ΕΠΑΙΡΝΕ ΤΑ ΑΝΤΙΑΡΜΑΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ Ι.Χ-ΓΙΑΦΚΑ», ενημερώνονται οι ελεύθεροι τύποι των 65+. Ο ΕΛ.ΑΣ. εφευρίσκει το Ι.Χ.-ΓΙΑΦΚΑ και ο Ε.Τ. το αναπαράγει υπέροχα το θέμα που είχε βασικό χθες η Ελευθεροτυπία ως «ΓΚΑΦΑ ΓΙΑ ΓΚΙΝΕΣ βρήκαν τα όπλα, έχασαν τους οπλοφόρους». Κάπως πρέπει να το ξεπλύνουμε σήμερα. Αν δεν φας την παπαγαλίνη σου, θα σε δώσω στον Μαζιώτη.

Εκτός από τρομοκράτες, το Έθνος απευθύνεται και σε άλλες ηλικίες, οπότε βάζει έναν Σόιμπλε-Στουρνάρα, να στολίζουν το βασικό θέμα «ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ για δάνειο-μεταρρυθμίσεις ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΟΙΜΠΛΕ. Ότι θα εμπνέονταν στο μπομπολιστάν από Γιάννη Ρίτσο για να πουλήσει στο πόπολο το νέο κατοχικό μνημόνιο τρόικας και αντιπροσωπείας περιοχής Ανακτόρων είναι κάτι που ξεπερνά τις αντοχές του μυαλού και του στομάχου. Μάλλον έχει να κάνει με τις νέες προσλήψεις θα γίνουν «ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΝΟΙΞΗ».

Στην αντίπερα όχθη, οι εφημερίδες της Δεκshάς τα έχουν βάλει με τον Χρυσοχουντίδη και τον κλώνο Ευάγγελου: «ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΟΙ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΥ… ΔΙΕΨΕΥΔΕ Ο ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ», ακονίζει η Δημοκρατία, «ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΓΚΑΜΠΡΙΕΛ “Αφρικανική χώρα η Ελλάδα, δεν έπρεπε να μπει στο ευρώ», ακονίζει ο Τύπος.

Στο μέτωπο της Κεφαλονιάς, όλα τα σημερινά πρωτοσέλιδα έχουν μια φωτογραφία από το νησί, εκτός από τα Νέα που εμφανίζονται με Χαντζόπουλο. Οι δόλιοι του ΔΟΛ προτιμούν έναν μεγάλο Ζούκερμπεργκ/Ζάκερμπεργκ για τα «10 χρόνια facebook» και συμπληρώνουν με φωτογραφία της Λάουρα Μπολντρίνι, προέδρου της ιταλικής Βουλής, όπου βάζουν τα δυνατά τους για να πάνε τη δημοσιογραφία της αρπαχτής ακόμα πιο κάτω.

  • Ο ΑΠΟΠΑΤΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ

Γράφει η φυλλάδα της κεντραριστερής μίζας: «ΙΤΑΛΙΑ Το ιντερνετικό λιντσάρισμα της Λάουρα : Θύελλα αντιδράσεων για τον Μπέπε Γκρίλο προκάλεσε στην Ιταλία το ιντερνετικό λιντσάρισμα της προέδρου της Βουλής Λάουρα Μπολντρίνι». Ο Γκρίλο έγραψε στο μπλογκ του «Τι θα κάνατε αν ήσαστε μόνοι σας σε ένα αυτοκίνητο με την Μπολντρίνι;» και από κάτω ξεκίνησε ένας καταιγισμός σεξιστικών σχολίων. Αυτή είναι η είδηση που για τους δόλιους δεν είναι απλά μια είδηση, είναι ό,τι ο Παναγιώταρος για το μητσοτακέικο της Καθημερινής: μια Χρυσή Ευκαιρία.

Διαβάζουμε στο ρεπορταζάκι των Νέων: «Η πληγή, ωστόσο, βαθαίνει. Η επίθεση στην Μπολντρίνι ήταν το κερασάκι στην τούρτα της απότομης κλιμάκωσης που έχει υιοθετήσει στην αντιπολιτευτική του τακτική ο πρώην κωμικός από τη Γένοβα. Ο πόλεμος κηρύχθηκε με αφορμή διάφορα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση αλλά δεν αρέσουν στον αντισυστημικό Γκρίλο».

Βρε, βρε, για δες, οι 58 κανταδόροι του ΔΟΛ μιλούν για σεξισμό, λιντσάρισμα και πολιτικές πληγές κατά των θεσμών και της δημοκρατίας:

«Στην ελληνική πολιτική ζωή κυκλοφορεί εσχάτως ένα αποτρόπαιο τέρας. Ούτε άνδρας ούτε γυναίκα. Ούτε δεξιό ούτε αριστερό. Ούτε καινούργιο ούτε παλιό. Αλλά με τη Ζωή Κασιδιάρη τα πράγματα είναι πολύ πιο μπερδεμένα». (Γιάννης Πρετεντέρης, Το Βήμα, 7/4/2013

«-ΔΕΞΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΡΑΧΗΛ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Η ΖΩΗ -ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ; -ΑΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΤΕ ΤΟΝ ΣΕΡΒΙΤΟΡΟ», (Χαντζόπουλος, Τα Νέα, 12/11/2013)

«-ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΜΕ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ Η ΖΩΗ. -ΤΟ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑ ΣΑΣ, κ. ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΕ; -ΣΕΞΙΣΜΟΣ ΚΑΤ” ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. -ΛΥΠΑΜΑΙ. Η ΚΥΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ. -ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ; -ΠΑΝΤΑ. -ΟΠΩΣ; -ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΕΝΑ ΒΙΑΣΜΟ ΑΠΟΨΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΑΝΑΡΘΕΤΕ ΑΥΡΙΟ». (Χαντζόπουλος, Τα Νέα, 19/11/2013)

Μιλούν τα Νέα για κερασάκι στην τούρτα της απότομης κλιμάκωσης με αφορμή διάφορα νομοσχέδια που προωθεί η κυβέρνηση αλλά δεν αρέσουν στους αντισυστημικούς. Για δες κάτι πράγματα:

«ΡΟΜΠΑ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ Ο ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ… ΠΟΥ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΒΙΑΣΤΗ ΠΟΥ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ…», (εφημερίδα στόχος, η ελλάδα σήμερα και αύριο, 19/11/13)

Χέρι χέρι πάνε οι μνημονιακοί με τους ακροδεξιούς μπράβους τους:

«”Μια αρκούδα καφέ” Eάν είναι πραγματική η φωτογραφία της στις εφημερίδες, μου φαίνεται εντελώς λογικό για τη βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖΑ Τζένη Βαμβακά να έχει μείνει άφραγκη και να δηλώνει ταπί και ψύχραιμη. Σάμπως κι εμείς τι άλλο κάνουμε από το να κρατάμε την ψυχραιμία μας; Για τους κάπως πιο εύσωμους το καταλαβαίνω, οι άλλοι όμως τι φοβούνται και τα κάνουν μασούρι; Σοβαρά τώρα, κύριε Ευκλείδη μου, σιγά μην πεινάσουμε κιόλας», Ρούλα Γεωργακοπούλου, Τα Νέα, 18/12/2013

Οι μπεμπεγκριλικές φυλλάδες του ΔΟΛ είναι γεμάτες από αντίστοιχα διαμάντια, όπως το πιο πρόσφατο «Φεμινίστριες και τσιγκολελέτες» του Γεωργίου Παπαχρήστου του Πολυθεσίτου (Τα Νέα 30/1/2014). Οι μνημονιακοί μισάνθρωποι, οι προνομιακοί θαμώνες στα σαλόνια της εξουσίας, οι τύποι που κάνουν και αναπαράγουν πολιτική του επιπέδου «ταγάρια/αξύριστες/στα καγκελα», οι παπαγάλοι που κρύβονται στα παντελόνια του Μεϊμαράκη για να παραμείνει η Ελλάδα ευρωπαϊκή στα πρότυπα της Siemens και της απευθείας ανάθεσης, θυμούνται ανερυθρίαστα και εντελώς ξεφτιλισμένα να βάλουν πρωτοσέλιδο τους λαϊκισμούς του Γκρίλο για να πουλήσουν την αποψούλα «πας μη συστημικός βάρβαρος». Πάτοι και απόπατοι της ανανεωτικής αριστεροδεξιάς, του εκσυγχρονισμού, του μνημονίου.

Πηγή: Σύντροφος Κέιν – “Unfollow”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *