Η Διαμαντοπούλου βγάζει ομιλίες για το πόσο ωραίες είναι οι αλλαγές στην εκπαίδευση, αλλά για κάποιο λόγο δε μας πείθει…


Εκπαιδευτικοί διέκοψαν την ομιλία της Διαμαντοπούλου
Εισέβαλαν στο υπουργείο Παιδείας

Eνταση σημειώθηκε το μεσημέρι στο υπουργείο Παιδείας, όταν μικρή ομάδα εκπαιδευτικών εισέβαλε στον χώρο όπου βρισκόταν σε εξέλιξη σύσκεψη υπό την υπουργό Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου, και την διέκοψε.

Οι εκπαιδευτικοί εισέβαλαν στο υπουργείο και έφτασαν μέχρι την αίθουσα της συνάντησης που είχε η κ. Διαμαντοπούλου με τους δημάρχους της χώρας, με αντικείμενο τις συγχωνεύσεις σχολείων και την πολιτική του «νέου σχολείου» που θα ξεκινήσει να εφαρμόζεται από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Οι εκπαιδευτικοί διέκοψαν την ομιλία της υπουργού, άνοιξαν μέσα στην αίθουσα πανό και άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα κατά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

Την ίδια στιγμή, άλλοι συνάδελφοί τους διαδήλωναν έξω από το υπουργείο, φωνάζοντας συνθήματα κατά των συγχωνεύσεων και εναντίον του μνημονίου.

Η συνάντηση διακόπηκε προσωρινά. Ορισμένοι από τους δημάρχους αντέδρασαν, αποδοκιμάζοντας τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι απάντησαν με υβριστικούς χαρακτηρισμούς.

«Να πάτε στα μαθήματα σας»
, φώναξαν ορισμένοι δήμαρχοι στους εκπαιδευτικούς και ακολούθησε μικροένταση, που αργότερα εκτονώθηκε. (παρεμπιπτόντως, υπάρχει άραγε σπουδαιότερο μάθημα που μπορείς να δώσεις σε έναν νέο, από το να του δείξεις ότι πρέπει να μάχεται και να παλεύει εναντίον της τυραννίας;)

Οι εκπαιδευτικοί δεν αποχώρησαν από την αίθουσα και κάθισαν στις πρώτες θέσεις, παρακολουθώντας τους ομιλητές τους οποίους συχνά διέκοπταν.

Παρέμβαση σε ομιλία της Διαμαντοπούλου με πανό και συνθήματα

Παρέμβαση κατά των συγχωνεύσεων – καταργήσεων των σχολείων έκαναν δημοτικοί σύμβουλοι αντικαπιταλιστικών κινήσεων, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και εκπαιδευτικοί, στη διάρκεια της ημερίδας της Άννας Διαμαντοπούλου, που διεξαγόταν στο υπ. Παιδείας. Άνοιξαν πανό και φώναξαν συνθήματα, όπως «όχι στο σχολείο της αγοράς, δωρεάν σχολεία για όλα τα παιδιά», διακόπτοντας τη διαδικασία.

Από τα μικρόφωνα οι Θανάσης Διαβολάκης – δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την «Ανταρσία στο Λιμάνι» – και Πέτρος Κωνσταντίνου – δημοτικός σύμβουλος Αθήνας με την «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας», απευθύνθηκαν στους δημάρχους καλώντας τους «να μην συναινέσουν, να στηρίξουν την πρόταση της ΟΛΜΕ κατά των συγχωνεύσεων και να προτείνουνε ψηφίσματα που να καταψηφίζουν τις αντιδραστικές αλλαγές της Διαμαντοπούλου».

ΔΟΕ: Προτείνει εβδομάδα κινητοποιήσεων τον Μάρτη

Spoiler:
Εβδομάδα κινητοποιήσεων μέσα στον Μάρτη που θα περιλαμβάνει απεργίες, συλλαλητήρια και ενημερωτική καμπάνια για την ανάδειξη και προβολή των αιτημάτων του κλάδου, προτείνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Μετά τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στα μεγάλα συλλαλητήρια στις 22 και 23 Φλεβάρη, η ΔΟΕ καλεί τα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων να πραγματοποιήσουν έως τις 11 Μαρτίου γενικές συνελεύσεις, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω πορεία του κλάδου, ενώ ζητάει να υπάρξει συμπόρευση και με άλλους κλάδους εργαζομένους.

Αναφορικά με το διεκδικητικό πλαίσιο, οι δάσκαλοι ζητούν νέο μισθολόγιο που θα τους αναβαθμίζει οικονομικά και καλούν την κυβέρνηση να επιστραφεί ο 13ος και 14ος μισθός καθώς και οι απώλειες από τις περικοπές του 2010.

Οι δάσκαλοι αντιτίθενται στις επικείμενες καταργήσεις-συγχωνεύσεις σχολείων, στην κατάργηση των Διδασκαλείων και διεκδικούν προσλήψεις αναπληρωτών για κάλυψη όλων των κενών στα σχολεία, άμεση χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών από τον κρατικό προϋπολογισμό και εισαγωγική επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, πριν από την έναρξη των μαθημάτων.

Η Ελλάδα στο “πόδι” για τα σχολεία της

με αφορμή τη συνάντηση της υπουργού Παιδείας με τους δημάρχους και τους περιφερειάρχες για το θέμα των συγχωνεύσεων – καταργήσεων σχολικών μονάδων και τη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών, πλήθος αντιδράσεων έχει ξεσπάσει σε πολλές περιοχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, στη Λάρισα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις με εκατοντάδες κατοίκους να συγκεντρώνονται στο χώρο της ιστορικής Οικονομείου Σχολής στην Τσαριτσάνη, προκειμένου να δηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, που από την Τρίτη έχουν καταλάβει το ιστορικό σχολικό κτήριο εις ένδειξη διαμαρτυρίας για το επιχειρούμενο σχέδιο κατάργησής του.

Εκτενέστερο ρεπορτάζ διαβάστε http://www.kosmoslarissa.gr/article/10109/

Στη Φθιώτιδα, οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Λάρυμνας έβαλαν από σήμερα λουκέτο επ΄αόριστον στο σχολείο τους, ενώ στο πλευρό τους έχουν καθηγητές και γονείς, που δεν θέλουν να κλείσει το σχολείο και τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο Μαρτίνο.

Στην Καβάλα με το σύνθημα «ό,τι και να γίνει σχολείο δεν κλείνει» οι μαθητές των γυμνασίων και λυκείων της περιοχής έδωσαν δυναμικό «παρόν» στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας, ενόσω οι …μεγάλοι μέσα μιλούσαν επί ώρες για να καταλήξουν εάν το θέμα των συγχωνεύσεων των σχολείων επρόκειτο να εισαχθεί ως τακτικό θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης.

Διαβάστε αναλυτικότερα http://www.neaegnatia.gr/index.php?lang=gr&cid=10144

Με πρότασή του, ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Τρικάλων, κ. Θ. Τσέλιος εισηγείται την παραμονή των γυμνασίων Μεγαλοχωρίου και Οξύνειας και το κλείσιμο των γυμνασίων Ζάρκου, Φήκης, Ριζώματος και Μεγάρχης.

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.e-enimerosi.gr/article/9699/

Δυναμικά αντιδρά και το Κιλκίς τονίζοντας ότι η υλοποίηση αυτών των σχεδιασμών έχει δραματικές συνέπειες, στην ήδη υποβαθμισμένη μόρφωση των παιδιών και σίγουρα θα οδηγήσει σε όξυνση των ταξικών φραγμών στη μόρφωση, ενώ ταυτόχρονα, ανοίγει το δρόμο για απολύσεις εκπαιδευτικών με πρόσχημα πάντα πως όταν δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας, μονιμότητα δεν υφίσταται.

Δείτε http://www.kilkistoday.gr/epikairoti…irotita-kilkis την παρέμβαση των βουλευτών του νομού.

Την ίδια στιγμή, στην Ορεστιάδα ο δήμαρχος, κ. Δημήτρης Μουζάς αναφερόμενος στην πρόταση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να κλείσει το σχολείο στα Ρίζια, δηλώνει «Δε θα επιτρέψω να κλείσει κανένα σχολείο στο Δήμο Ορεστιάδας»!

Δείτε περισσότερα http://www.e-thraki.gr/news/show.cfm…246&obcatid=18

Τέλος, στα γραφεία της Περιφερειακής Ενότητας Φλώρινας, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου, ο αντιπεριφερειάρχης, κ. Δ. Ηλιάδης είχε σύσκεψη εργασίας με τους διευθυντές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φλώρινας με θέμα τις «Συνενώσεις-καταργήσεις Σχολικών Μονάδων».

Διαβάστε περισσότερα στο http://www.florinacity.gr/news

Όπως λέγαμε και σε προηγούμενη ανάρτηση μας επί του θέματος, δεν είναι “ελληνικό” το φαινόμενο. Για παράδειγμα: “στο Ντιτρόιτ των ΗΠΑ η πολιτεία κλείνει τα μισά σχολεία και τα υπόλοιπα θα λειτουργούν με τάξεις των 60 μαθητών”.

Είναι φανερό πως η άρχουσα τάξη σε όλες λίγο πολύ τις χώρες έχει κηρύξει μια μερική στάση πληρωμών εναντίον του λαού, για χατήρι μια μικρής ολιγαρχίας, ειδικά του τραπεζικού τομέα.

Μόνη απάντηση η στάση πληρωμών του λαού απέναντι στα χρηματοπιστωτικά αυτά παράσιτα, που, όπως επίσης παρατηρούσαμε στο προηγούμενο ποστ μας, μας θεωρούν πλέον “χαμένη γενιά”, έχουν δηλαδή αποφασίσει ότι πολλοί από εμάς απλά θα αποδεκατιστούν:

…δε βαριέσαι, αφού έτσι και αλλιώς οι περισσότεροι νέοι προορίζονται να “πεταχτούν στον Καιάδα”, άλλωστε οι ίδιοι οι καπιταλιστές τους αποκαλούν ήδη ως “χαμένη γενιά’. Άρα, γιατί να λάβουν μια [κοστοβόρα] εκπαίδευση, αφού έτσι και αλλιώς δε χρειάζονται παρά ελάχιστους από αυτούς; Καλύτερα να μην ξοδέψουμε τα λεφτά μας σε τέτοιου είδους σκοπούς, καλύτερα είναι να τα δώσουμε στις χρεωκοπημένες τράπεζες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *