Ακούστε σήμερα στις 10 το βράδυ, απ’ τον διαδικτυακό μας ρ/σ ένα αφιέρωμα στον Νίκο Ξυλούρη που παρουσιάζει ο Κωστής Μουδάτσος

10796Ακούστε σήμερα στις 10 το βράδυ, απ’ τον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό την εκπομπή «Μεταξύ Ελευθερίας, Αναρχίας και Ανταρσίας». Την εκπομπή επιμελείται και παρουσιάζει ο λαϊκός συγγραφέας, ποιητής και στιχουργός Κωστής Μουδάτσος. 

Σήμερα για δυο ώρες θα παρακολουθήσουμε ένα αφιέρωμα στον Αρχάγγελο της Κρήτης, Μπορεί να μας εγκατέλειψε για πάντα, πριν από τριάντα χρόνια, όμως, ο μύθος του παλικαριού με τη στεντόρεια και την αισθαντική φωνή, την καθαρή ματιά, δεν έπαψε ούτε στιγμή να φουντώνει και να θεριεύει στην καρδιά και τη συνείδηση του κόσμου.

Ο Νίκος Ξυλούρης ή Ψαρονίκος υπήρξε μια από τις σπουδαιότερες φωνές της σύγχρονης Ελλάδας, ένας καλλιτέχνης που το όνομά του έχει ξεφύγει από τα στενά όρια της Κρήτης και έχει συνδεθεί με την έννοια του αγώνα και της επανάστασης. Η κληρονομιά του δεν είναι μόνο τα τραγούδια του αλλά και η γενικότερη παρουσία του στα καλλιτεχνικά, κοινωνικά και πολιτικά πράγματα, σε ταραγμένες εποχές για τον τόπο μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *