Ψήφισμα συμπαράστασης στους απεργούς πείνας με ιδιαίτερη σημασία

Το παρακάτω ψήφισμα αλληλεγγύης στους απεργούς πείνας μετανάστες έχει ιδιαίτερη αξία. Κι αυτό γιατί προέρχεται από τον Δήμο Πάρου ιδιαίτερη πατρίδα του υπουργού Εσωτερικών Γ. Ραγκούση ο οποίος μόλις πριν λίγες μέρες έδωσε συνέντευξη τύπου τονίζοντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να ικανοποιήσει κανένα αίτημα των απεργών μεταναστών, ζητούσε να σταματήσουν την απεργία τους και υπογράμμιζε με έμφαση ότι: «Οσοι τους ενθαρρύνουν τους οδηγούν σε απόλυτο αδιέξοδο».

Το ψήφισμα πέρασε κατά πλειοψηφία και με πρόταση του Μανώλη Γλέζου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΑΡΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε κατά πλειοψηφία την έκδοση ψηφίσματος για τους απεργούς πείνας μετανάστες :

Εδώ και 35 ημέρες  μετανάστες που ζουν και εργάζονται για χρόνια στη χώρα μας ξεκίνησαν απεργία πείνας,  γιατί στερούνται τα στοιχειώδη νομιμοποιητικά έγγραφα παραμονής τους στη χώρα μας, όχι με δική τους ευθύνη, αλλά λόγω της μεταναστευτικής πολιτικής που ασκούν οι ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια.

Με την υπογραφή μάλιστα της συνθήκης ΔΟΥΒΛΙΝΟ 2 δόθηκε η χαριστική βολή στο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των μεταναστών στις χώρες της Ε.Ε. με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν στη χώρα μας – χώρα εισόδου του 90% των μεταναστών στην Ε.Ε.

Οι μετανάστες που ζουν στη χώρα μας αποτέλεσαν και αποτελούν έναν από τους βασικούς πυλώνες στους οποίους στηρίχθηκε η όποια ανάπτυξή της. Ταυτόχρονα, κατά παράβαση κάθε έννοιας εργατικού δικαίου, ήταν και είναι τα πρώτα θύματα της «μαύρης» εργασίας, με αποτέλεσμα να στερούνται τα Ασφαλιστικά Ταμεία μια σοβαρή πηγή εσόδων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Πάρου, εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα των απεργών πείνας. Έναν αγώνα για αξιοπρεπή ζωή και για το αυτονόητο δικαίωμα της ελεύθερης μετακίνησης των ανθρώπων, σε έναν κόσμο που τα κερδοσκοπικά κεφάλαια κινούνται ανεξέλεγκτα με ταχύτητα ηλεκτρικού ρεύματος.

Καλούμε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη νομιμοποίησή τους, αποσυνδέοντας την ανανέωση της άδειας παραμονής τους από την ύπαρξη ορισμένου αριθμού ενσήμων, σε συνθήκες μάλιστα καλπάζουσας ανεργίας, ώστε να μην μεταπίπτουν από το καθεστώς της νομιμότητας στο καθεστώς της παρανομίας, εξαιτίας της απροθυμίας των εργοδοτών τους να καταβάλουν τις προβλεπόμενες από τη νομοθεσία ασφαλιστικές εισφορές.

Πάρος  28/2/2011

Κίνηση Ενεργών Πολιτών Πάρου

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *