Η “αδιαπραγμάτευτη θέση του Σύριζα”, κατά Π. Λαφαζάνη και οι δηλώσεις Τσίπρα

1011777_667913883272003_2020746610_nΠιθανόν να ακούσατε ή να διαβάσατε τις δηλώσεις που έκανε σήμερα στην ιταλική εφημερίδα La Repubblica ο Α. Τσίπρας. Ο πρόεδρος του Σύριζα που βρίσκεται στην Ιταλία στο πλαίσιο τριήμερης επίσκεψης ενόψει των ευρωεκλογών όταν ρωτήθηκε ποιο θα είναι το πρώτο πράγμα που θα κάνει αν εκλεγεί πρωθυπουργός της Ελλάδας, δήλωσε ότι θα είναι η αναθεώρηση του Μνημνονίου.

«Θα είναι η αναθεώρηση του χρεοκοπημένου μνημονίου που επεβλήθη στην Ελλάδα αλλά και όλης της ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης», είπε χαρακτηριστικά.

Αυτά δηλώνει ο ίδιος άνθρωπος που πριν λίγο καιρό ήταν κατηγορηματικός ότι η ενδεχόμενη κυβέρνησή του θα έφερνε έναν νόμο που θα καταργούσε το μνημόνιο και τα σχετικά…

Και εντάξει. Ο Τσίπρας από το σκίσιμο και την κατάργηση του μνημονίου πέρασε στο νεφελώδεις στάδιο της αναθεώρησης.

2

Ο Π. Λαφαζάνης γιατί δεν τοποθετείται απέναντι στον πρόεδρο του Σύριζα αφού μόλις χτες (8/2) δήλωσε σε συνέντευξη του στο περιοδικό «Επίκαιρα» ότι είναι αδιαπραγμάτευτη θέση του Σύριζα ότι τα μνημόνια θα ακυρωθούν και θα καταντήσουν παρελθόν; Δεν νομίζει ότι έχει κάποια διαφορά η … «αδιαπραγμάτευτη θέση του Σύριζα» που λέει αυτός με τις απόψεις του Α. Τσίπρα;

Να και οι πλήρης σχετικές δηλώσεις του Π. Λαφαζάνη:

«Τα Μνημόνια έχουν καταστρέψει κυριολεκτικά τη χώρα και η τραγωδία είναι ότι η κυβέρνηση οδεύει ολοταχώς για να βάλει τον τόπο σε νέο μνημονιακό κάτεργο. Τα Μνημόνια πρέπει να ακυρωθούν και να καταστούν παρελθόν, αν θέλουμε να βγούμε από την κρίση και το τέλμα. Αυτή η θέση είναι αδιαπραγμάτευτη για τον Σύριζα, γιατί δεν είναι διαπραγματεύσιμη η επιβίωση της χώρας και του λαού. Για τις χώρες και τους λαούς που θέλουν να υπάρξουν και να έχουν προοπτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι που σε πάνε στον γκρεμό. Η κυβέρνηση της Αριστεράς δεν πρόκειται να υποκύψει σε οποιονδήποτε εκβιασμό του τύπου: “Διατηρήστε το Μνημόνιο και συνεχίστε τη λιτότητα, αλλιώς θα πάθετε εκείνο ή το άλλο ή θα βγείτε από δω και από κει”. Η Ελλάδα της Αριστεράς δεν θα γίνει δεύτερη Κύπρος του Ν. Αναστασιάδη»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *