Σεισμόπληκτοι: Ένα σάντουιτς 45 ευρώ, παρακαλώ

1559854_589033351180213_1412521647_nΧτες τη νύχτα, ασχοληθήκαμε με το μπαράζ δυσφημιστικών δημοσιευμάτων του βουλγάρικου, πλην όμως “πατριωτικού”, defencenet.

Και αναφερόμενοι στις αθλιότητες που έγραψε, είπαμε ΜΗ ΤΑ ΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ με τρόπους δόλιους και ανήθικους.

Σε τούτη τη σεισμογόνο γωνιά της γης κατοικεί μια άλλη φυλή ανθρώπων. Όλοι οι άλλοι είναι άνθρωποι, εμείς είμαστε Κεφαλονίτες, οι οποίοι συμπληρώνονται από εκείνη την ιδιαιτερότητα που λέγεται “Ληξουριώτες”. Ο Όμηρος τους αποκάλεσε πριν 3.000 χρόνια “Μεγάθυμους Κεφαλλήνες”. Και είχαν για Άνακτα, έναν παγκόσμιο θρύλο, που άκουγε στο όνομα Οδυσσέας (ΑΥΤΑΡ ΗΓΕΝ ΟΔΥΣΣΕΥΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΑΣ ΜΕΓΑΘΥΜΟΥΣ).

Και, την ώρα που εμείς χορεύουμε ροκ και τάνγκο με παρτενέρ τον Εγκέλαδο, την ώρα που ο Εγκέλαδος μας εμπνέει, αντί να μας τρομάζει, έρχεται το καθεστώς με τα τσιράκια του να εξαπολύσει γενική δυσφημιστική και εκφοβιστική επίθεση.

Καλά, πλάκα κάνετε;

Ας πιάσουμε τον πρώτο μύθο (προφανώς, ξέρουμε και από Μυθολογία):

“ΛΕΗΛΑΣΙΑ ΤΟΥ ΠΛΟΙΟΥ ΠΟΥ ΜΑΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ”.

Το σενάριο ξετυλίχτηκε σε δύο εκδοχές.

α) Κεφαλονίτες ρήμαξαν το πλοίο.

β) Ρομά ρήμαξαν το πλοίο.

Σύμφωνα με ιστοσελίδα, η πρώτη εκδοχή ακούστηκε σε ραδιόφωνα (ένα μέσο, που υποτίθεται είναι πιο προσεκτικό από το ξέφραγο διαδίκτυο). Η ιστοσελίδα υιοθέτησε τη δεύτερη εκδοχή.

Ανεξαρτήτως εκδοχής, κυκλοφορεί ότι το πλοίο λεηλατήθηκε και όταν πάρθηκαν ακόμα και κάδρα, στρώματα και σωσίβια.

Η δεύτερη εκδοχή, συμπληρώνεται με την “είδηση”  ότι το πλοίο έχει καταληφθεί από τσιγγάνους και μετανάστες και οι άστεγοι Κεφαλονίτες δεν έχουν που να μείνουν.

ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ :

Το πλοίο φυλάσσεται από τουλάχιστον δύο λιμενικούς και υπάρχει στην πόρτα ένας από το πλήρωμα. Εμείς, εκείνη την ώρα, βρήκαμε πέντε λιμενικούς.

Ρωτήσαμε, αν αληθεύουν τα δημοσιεύματα για λεηλασία του πλοίου. Η απάντηση ήταν άμεση, ομόφωνη και αρνητική. “Δεν έχει αναφερθεί καμία κλοπή είτε από το πλοίο είτε από κάποιο φιλοξενούμενο.

Την απουσία τέτοιων περιστατικών, επιβεβαιώνει μια νέα κοπέλα, η οποί εργάζεται ως σερβιτόρα, στο internet cafe, που γράφουμε αυτή τη στιγμή.

Και όχι μόνο αυτό δεν έχει συμβεί, μας λέει η κοπέλα, αλλά μια ομάδα νέων ανθρώπων βοηθά καθημερινά το πλήρωμα στη λάτζα και στην κουζίνα.

Την τελευταία πληροφορία, μας επιβεβαίωσε και ο Ληξουριώτης ρομά, μέλος της “Ένωσης Καταναλωτών”: “Οι άνθρωποι που μένουν στο πλοίο βοηθούν το πλήρωμα“.

Βεβαίως, το πλοίο είναι μισοάδειο και όχι μισογεμάτο, οπότε δεν τίθεται θέμα να έχει πάρει κάποιος τη θέση κάποιου άλλου, όπως θέλουν τα παραμύθια.

Νομίζω ότι τελειώσαμε με τον πρώτο μύθο.

Τώρα, ας βάλουμε το κερασάκι στην τούρτα:

Το αφιερώνουμε σε όσους μιλούν για την “αποτελεσματικότητα του κρατικού μηχανισμού” ( Αυτή που εντυπωσίασε, ακόμα και τον κ. Φούχτελ):

Με δαπάνες του ελληνικού κράτους και υπό την προστασία του λιμενικού, φιλοξενούνται ρομά από την Πελοπόννησο, για τους οποίους ο ομόφυλος τους μας είπε: “Δεν έχουν έρθει για καλό σκοπό”.

Αυτό θα πει “αποτελεσματικότης”: Φιλοξενούν κλέφτες ή πιθανούς κλέφτες και, σε κάθε περίπτωση, ανθρώπους που δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στο πλοίο!!!

 

Μύθος Δεύτερος:

“ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΓΑΣΤΡΕΝΤΕΡΙΤΙΔΑΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ”

Αυτός είναι τοπικός μύθος, που εξαπλώθηκε. Δεν δυσφημίζεται ο Κεφαλονίτης, αλλά το πλοίο και το πλήρωμα που τον φιλοξενεί.

Και ποιος μιλά για το θέμα;

Ο ΑΔΩΝΙΣ:

  • Όπως παραδέχθηκε και ο Υπουργός Υγείας πάνω στο πλοίο υπάρχουν ιώσεις με κορυφαία την γαστρεντερίτιδα. Επομένως οι οικογένειες με μικρά παιδιά δεν μπορούν να το πλησιάσουν. Έτσι περιορίσθηκε σημαντικά ο αριθμός των ατόμων που θα μπορούσε να φιλοξενήσει το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο.>>ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ (ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ)

Βρε, μπας και ήθελαν να αδειάσουν το πλοίο, με τη φήμη της γαστρεντερίτιδας, για να μην έχουν έξοδα;

Με τόσο “αποτελεσματικό” μηχανισμό και με τον Άδωνι υπουργό υγείας, όλα να τα περιμένεις.

Εμείς, τώρα, και χωρίς πολλά λόγια: Ρωτήσαμε την αρμόδια υπηρεσία Υγείας και η απάντηση ήταν: Σε ποσοστό, τα όποια κρούσματα εμφάνισης κάποιας ασθένειας στο πλοίο είναι ίσα με τα κρούσματα σε όλο τον πληθυσμό.

 

Μύθος τρίτος 

“ΚΑΙ Η ΓΗ ΕΣΕΙΣΘΗ… Ο ΜΕΓΑ-ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ – ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η LE MONDE”

Δράστης ή, για την ακρίβεια, αναπαραγωγός αυτού του μύθου, ποιος άλλος; Το defencenet.grrrrr.

Στα δημοσιεύματα των γιαλαντζί σεισμολόγων και προφητών του βορρά, έχουν απαντήσει άλλοι. Άμα κάμει 9 ρίχτερ στην Kεφαλονιά, θα βουλιάξουν οι Άλπεις. Πολύ πιθανά, αυτό να συμβεί σε 7 εκατομμύρια χρόνια. Πριν από 7 εκατομμύρια χρόνια η Κεφαλονιά αναδύθηκε από τη θάλασσα. Λέω να την τιμήσουμε αυτή την επέτειο.

Τούτη τη φορά, ο βούλγαρος επιστράτευσε την Αποκάλυψη του Ιωάννη, για να μας τρομάξει.

(Τα πλυντήρια μας δεν προλαβαίνουν να πλένουν λερωμένα σώβρακα. Στη βοήθεια που στέλνετε, παρακαλούμε να βάζετε και απορρυπαντικά).

Τελικά, ο βούλγαρος του defencenet πρέπει να μας βλέπει, ως εφιάλτη, στον ύπνο του. Δεν εξηγείται, αλλιώς.

 

Μύθος τέταρτος: 

“ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ, ΤΟ ΚΑΛΙΤΕΡΟΤΕΡΟ  ΤΟ ΑΦΗΣΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ”.

Για να μη κρατήσουμε μόνο για μας όλη τη δόξα της δημοσιογραφίας του πλανήτη(μια και είμαστε άσχετοι από δημοσιογραφία), και για να μη βρεθούμε, κατά λάθος, με κανένα δημοσιογραφικό βραβείο, αυτό το ρεπορτάζ, το αφήσαμε στον κ. Φώτη Χαλιώτη(ο άνθρωπος ζει από αυτή τη δουλειά. Εμείς, απλώς, πληρώνουμε το βίτσιο μας).

Ψυχαγωγηθείτε, ελεύθερα. Δεν πρόκειται να το σχολιάσουμε.

Μόνο να μην ξεχνάτε: ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΞΕ ΓΕΛΑΣΕ.

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΞΕΝΑΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ, ΣΤΑ ΤΟΠΙΑ ΤΗΣ, ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ, ΤΟΥΣ ΜΥΘΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΗΣ.

ΣΕ ΟΤΙ ΑΓΑΠΑΜΕ, ΣΕ ΟΤΙ ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ.

Καταρρέουν πανηγυρικά, οι χυδαιότητες και οι βρωμιές του DEFENCENET!

Λοιπόν, για να τελειώνουμε με τις χυδαιότητες και τις αλητείες κάποιων ηλιθίων:

Ήρθαμε σε επαφή με εκπρόσωπο της Στρατιωτικής Δύναμης που είναι στη Παλλική, για το θέμα της δήθεν “καταγγελίας” κάποιων “δήθεν” φαντάρων, ότι δήθεν “πλήρωσαν 45 ευρώ για τρία σάντουιτς και τρεις καφέδες”! Μετά από μια σύντομη όσο και κατατοπιστική συζήτηση μαζί του, πληοροφορηθήκαμε τα έξης:

Το σχετικό δημοσίευμα, είχε ήδη κοινοποιηθεί, από χθες, στις αρμόδιες υπηρεσίες του ΓΕΣ, οι οποίες με τη σειρά τους επικοινώνησαν με τους επικεφαλής της Στρατιωτικής Δύναμης στο Ληξούρι, προκειμένου να διαπιστωθεί αν όντως συνέβη κάτι τέτοιο. Σύμφωνα με τα όσα μας είπε ο αξιωματικός, η έρευνα που ακολουθησε κατέληξε στο ότι κανένας φαντάρος, καμμιάς μονάδας ούτε παραπονέθηκε ούτε κατήγγειλε παρόμοιο γεγονός!

“Εδώ στο Ληξούρι, ο κόσμος, επιχειρηματίες και πολίτες, μας φέρνει δεκάδες σάντουιτς και πολλά άλλα τρόφιμα, καφέδες, αναψυκτικά και ότι άλλο χρειαζόμαστε για την καθημερινή μας διατροφή! Γιατί λοιπόν, οι φαντάροι να πάνε να αγοράσουν σάντουιτς σε τέτοιες εξωφρενικές τιμές, και μάλιστα χωρίς να το καταγγείλουν”;

Εμείς βέβαια είμαστε απ΄οτην αρχή βέβαιοι πως η “είδηση” βγήκε από κάποιο αλήτη, κομπλεξικό, βρωμιάρη που στόχο του είχε να προσβάλει και να δυσφημίσει το Νησί μας και το λαό του! Η απάντηση όμως του αξιωματικού έρχεται να επιβεβαιώσει τη χυδαιότητα και την αναλγησία των υπανθρώπων που, σε τέτοιες στιγμές τολμούν , για μερικά “κλικ” στο βρωμιάρικο site τους, να αναδημοσιεύουν “ειδήσεις” για γεγονότα που έχουν συμβέι μόνο στην αρρωστημένη τους φαντασία!

Μετά και από αυτό, το IONIANPRESS θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά του DEFENCENET, τη Δευτέρα το πρωί ή αμέσως μόλις επαναλειτουργήσουν τα Δικαστήρια στη Κεφαλονιά

Υ.Γ  μετά και απ’ αυτό, μήπως θα έπρεπε και ο Δήμος Κεφαλονιάς να κινηθεί ανάλογα; Εκτός κι αν του είναι δύσκολο να… αποδεχθεί τη προσφορά ενός μη.. φιλικού site (όπως μας έχει χαρακτηρίσει) !

Φώτης Χαλιώτης

Το παραπάνω κείμενο μας στάλθηκε από το μπλοκ “Δίκτυο Ιθάκη”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *