«..εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν…»

Independent.grimage001

πολιτιστικό περιοδικό (και όχι μόνο)

Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 10Α

ΤΚ 26441, Πάτρα

τηλ./fax 2610 426779

www.independent.gr

                                                                                                     

«..εδώ όλα τα λουλούδια ανθίζουν (εκτός από τα αγκάθια)…»

«Όχι  δεν  είναι  χίμαιρα
να
  καβαλάμε  τ’ όνειρο  τη  θείαν  ετούτη  μέρα
 που  όλα, ορατά  κι αόρατα, κι’ εμείς  και  τ’ άτια  μας  κι οι  θεοί,
 στην  ίδια  ορμάμε  μέσα  αιώνια  σφαίρα !»

Άγγελος  Σικελιανός

   2014: πέμπτο μνημονιακό έτος. Μη αντέχοντας το κόστος λειτουργίας του ηλεκτρονικού πολιτιστικού περιοδικούCineek magazine και του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας αναγκαστήκαμε να ανασυνταχθούμε-συγχωνευθούμε και να δημιουργήσουμε ένα νέο διαδικτυακό περιοδικό Τέχνης λειτουργώντας πάντα με τις αρχές της ελεύθερης έκφρασης και της ανεξάρτητης σκέψης. Γι αυτό άλλωστε και το λογισμικό που χρησιμοποιήθηκε για το σχεδιασμό και τη λειτουργία είναι ανοικτού κώδικα (open source).

          Το περιοδικό μας δεν έχει ανούσια κουτσομπολιά, ούτε ενοχλητικές διαφημίσεις, για να έχουμε εξαρτήσεις για το τι θα δημοσιεύουμε. Δεν κοροϊδεύουμε κανέναν για την δήθεν αντικειμενικότητα. Είμαστε υποκειμενικοί και μας αρέσει, όπως μας αρέσει να παρασυρόμαστε από τα «πάθη μας» και να μην μαθαίνουμε από αυτά. Είμαστε αδέσμευτοι και δεν είμαστε παράρτημα καμιάς διαφημιστικής εταιρείας.

 

       Το independent.gr περιοδικό που αφορά όλες τις εκφάνσεις του πολιτισμού. Δημιούργημα μιας ομάδας ανθρώπων που δραστηριοποιούνται ενεργά στο χώρο των Τεχνών, το περιοδικό φιλοδοξεί και είναι :

  • ·        ένας χώρος που  αναδεικνύει τον πολιτισμό που παράγεται –ειδικά στην περιφέρεια- τον πολιτισμό που αφήνει αδιάφορο τα μεγάλα Μ.Μ.Ε, μιας και δεν έχει τον παράγοντα «κέρδους-υψηλής θέασης».
  • ·        δίνει την ευκαιρία σε όλους τους πολιτιστικούς φορείς να προβάλλουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη δουλειά τους.
  • ·        Αφυπνίζει τη συλλογική συνείδηση και εμψυχώνει την αυτόβουλη δράση, διασκεδάζει, ενημερώνει, προβληματίζει.
  • ·        Προωθεί τους καλλιτέχνες, τους χώρους τέχνης, αλλά και τις πολιτιστικές δραστηριότητες των καλλιτεχνικών ομάδων που αποτελούν το πιο ζωντανό κομμάτι στις πόλεις.
  • ·         Το independent.gr είναι ένα μέσο ενημέρωσης με άποψη και γνώμη που δεν μένει αμέτοχο για τα τεκταινόμενα και παρεμβαίνει είτε μέσω του διαδικτύου, είτε οργανώνοντας πολιτιστικά γεγονότα σε συνεργασία πάντα με φορείς που έχουν να επιδείξουν ποιότητα και συγκροτημένη άποψη.

 

  Μια ενημερωτική πολιτιστική ιστοσελίδα δημιούργημα ανθρώπων που εξ ιδίωνκαταβάλλουν προσπάθειες μακριά από ανταγωνισμούς και κερδοσκοπικά συμφέροντα.

– Κάθε μήνα και μια νέα ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ με κοινωνικοπολιτικούς στόχους.

– Κάθε μήνα στο ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΚΟΝΩΝ και μια παρουσίαση ενός νέου καλλιτέχνη

– Oι αναγνώστες  μπορούν συνεχώς να ενημερώνονται μέσω του RSS Feed για κάθε μορφή τέχνης ξεχωριστά.

– Στο τμήμα ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ θα βρείτε αυστηρά επιλεγμένες ιστοσελίδες

   Ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις, πρόταση βίντεο του μήνα κ.λπ.

 

Το independent.gr προκαλεί και προσκαλεί το χρήστη του διαδικτύου να πάψει να είναι παθητικός  αλλά να δραστηριοποιηθεί και να συμμετέχει είτε γράφοντας άρθρα, σχόλια, κριτική είτε στέλνοντας ανταποκρίσεις τοπικού ενδιαφέροντος. Στηρίξτε μια ιστοσελίδα που  προβάλλει ακόμη και η πιο ασήμαντη έως τη πιο σημαντική εκδήλωση ιδιαίτερα του εναλλακτικού πολιτισμού..

Για να αναδειχθεί ο πολιτισμός της περιφέρειας, της γειτονιάς σου,  για ν’ ακουστεί και η άλλη όψη των πραγμάτων.  – Επικοινωνία 

Για τη Συντακτική Επιτροπή

Παναγιώτης Χιονίδης  (Αρχισυντάκτης)

θα μας βρείτε επίσης…  Group Independent.gr  και στο  @independentgr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *