Δηλώσεις της Α. Παπαρήγα για τους μετανάστες απεργούς πείνας

Στο βίντεο που παραθέτουμε είναι οι δηλώσεις της γ.γ του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα μετά την συνάντηση που είχε με τον Κ. Παπούλια κατά την οποία του γνωστοποίησε τις θέσεις του κόμματος της για την απεργία πείνας των μεταναστών και το γενικότερο μεταναστευτικό ζήτημα. (Κατά την άποψη μας ελάχιστη αποτελεσματικότητα έχουν τέτοιες «θεσμικές» επεμβάσεις ενώ αν οι δυνάμεις της κοινοβουλευτικής αριστεράς προχωρούσαν σε ένα μαζικό συλλαλητήριο η δυναμική που θα αναπτυσσόταν για να ικανοποιηθούν τα αυτονόητα αιτήματα των απεργών πείνας θα ήταν ουσιαστική).

Διανύοντας σήμερα την 37η μέρα πείνας οι απεργοί έχουν φτάσει σε οριακά όρια.
«Είναι, πολύ ισχυρό το ενδεχόμενο κάποιος να μείνει με το χρόνιο πρόβλημα υγείας, ενώ ανά πάσα στιγμή αντιμετωπίζουμε και το ενδεχόμενο ενός αιφνίδιου θανάτου. Παίζουμε με τη φωτιά» ανέφερε ο Θ. Καραμπέλης, ένας απ’ τους γιατρούς που τους παρακολουθεί, ενώ για ορατό κίνδυνο απώλειας ανθρώπινων ζωών έκανε λόγο και ο Δ. Βαρνάβας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, ο οποίος προειδοποίησε ότι η κατάσταση της υγείας των μεταναστών βρίσκεται σε οριακό σημείο.

78 απεργοί πείνας στα νοσοκομεία. 
Μέχρι πού θα φτάσει η κυβερνητική αναισθησία;

Χτες το βράδυ ο αριθμός των μεταναστών απεργών πείνας που είχαν μεταφερθεί στα νοσοκομεία ανερχόταν στους 78 (68 στην Αθήνα και 10 στη Θεσσαλονίκη), με άμεση προοπτική για ραγδαία αύξησή του. Σύμφωνα με τους θεράποντες γιατρούς, η νοσοκομειακή περίθαλψη είναι απαραίτητη ώστε οι εν λόγω απεργοί πείνας να μην υποστούν οξεία νεφρική ανεπάρκεια. Επίσης, οι απεργοί πείνας υποφέρουν από καρδιακές αρρυθμίες, αφυδάτωση κι εξάντληση.

Ενώ, λοιπόν, η υγεία των απεργών πείνας βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, ενώ φουσκώνει το πανελλαδικό κύμα της αλληλεγγύης στον αγώνα τους, ενώ είναι επιτακτική η ανάγκη της τακτοποίησης των χιλιάδων μεταναστών «χωρίς χαρτιά» που μένουν στη χώρα και είναι αδύνατο να εκδιωχτούν, κι ενώ το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο παρέχει τη δυνατότητα δικαίωσης του αγώνα των απεργών όχι χάριν ρουσφετιού, αλλά σύμφωνα με τους ισχύοντες κανόνες, η κυβέρνηση εμφανίζεται αδιάλλακτη κι αναίσθητη.

Τι ακριβώς επιδιώκουν τα κυβερνητικά επιτελεία; Ακόμα δεν έχουν πειστεί για την αποφασιστικότητα των αγωνιζόμενων μεταναστών; Πόσο νοσηροί είναι αυτοί οι εγκέφαλοι που θέλουν να οδηγηθούν οι απεργοί πείνας στο κατώφλι του θανάτου πριν δώσουν διέξοδο στην εκτυλισσόμενη ανθρωπιστική και πολιτική κρίση; Δεν καταλαβαίνουν αυτοί οι άτεγκτοι ταγοί του έθνους ότι το να υιοθετούν λογικές Θάτσερ είναι ένα παιχνίδι με τη φωτιά που υπερβαίνει όχι μόνο τους ίδιους, αλλά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας;

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στους 300 μετανάστες απεργούς πείνας

0 απαντήσεις στο “Δηλώσεις της Α. Παπαρήγα για τους μετανάστες απεργούς πείνας”

  1. Κατά την γνώμη μου(μπορεί να γίνονται και λάθος εκτιμήσεις) η Νομική έδειξε ορισμένα ενδιαφέροντα πράγματα:

    1) Τα όρια της κοινοβουλευτικής αριστεράς. Εξαγγελίες – καταδίκες κλπ κλπ. Καλή η προφορική – γραπτή διαμαρτυρία αλλά πιστεύετε πως είναι αρκετή στην σημερινή εποχή για να φέρει αποτελέσματα;

    2) Τα ήξεις – αφίξεις των νεολαίων του ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στη Νομική. Στην αρχή συμφώνησαν σε κείμενο υπέρ της φιλοξενίας των μεταναστών στην Νομική. Μόλις όμως τους "τράβηξαν λίγο το αυτί" οι ηγεσίες των κομμάτων τους, "άλλαξαν τροπάριο".

    3) Την πραγματική φύση μερίδας των πανεπιστημιακών και των light αριστερών του ΔΗ.ΑΡΙ.Μπορεί να δείχνουν δημοκράτες στο αμφιθέατρο, να «παίζουν» τους ανθρωπιστές, αλλά στην πράξη "μακριά από εμάς και όπου ναναι".

    4) Τα όρια του ανθρωπιστικού ακτιβισμού χωρίς ταξικό υπόβαθρο. Είναι η διαφορά μεταξύ κοσμοπολίτικου διεθνισμού και εργατικού διεθνισμού. Επίσης το "ξεπούλημα" της ηγεσίας του ΣΥΝ προς συνιστώσες τους. Τους "έδωσε" κατευθείαν. Δεν κατέβασε κόσμο για να στηρίξει αυτούς που αδίκως κατηγορήθηκαν παρά μόνο ένα πανό και ένα βουλευτή για μάρτυρα. Σύντροφοι δεν υπάρχει «ολίγη έγκυος».

    5) Το καλό(από την πλευρά τους) επιχειρησιακό σχέδιο της κύκλωσης των Εξαρχείων από την αστυνομία εκείνο το βράδυ για την αποφυγή συγκεντρώσεων στην Νομική. Το τι μυαλό είχαν κάποιοι που έπαιζαν το "κλέφτες και αστυνόμοι" στην πλατεία των Εξαρχείων την στιγμή που δίνονταν αλλού ο αγώνας, είναι «αλλού παπά ευαγγέλιο»..

    6) Την εμφάνιση του "μαύρου" μνημονιακού μπλοκ των ηγεσιών.
    ΠΑΣΟΚ- ΝΔ – Λάος – ΔΗΑ.ΑΡΙ- ΔΗ.ΣΥ. Ασχέτως αν κάποιοι δεν ψήφισαν το μνημόνιο, στην ουσία συμφωνούν μαζί του με "μερικές αλλαγές".

    7) Την εμφάνιση 4.000 κόσμου στην Ασκληπιού αυτοβούλως χωρίς να έχουν συντονισμό από κανένα, έξω από την Νομική. Σύντροφοι να η πρωτοπορία στη πράξη(όχι στα λόγια). Ίσως όχι μόνο αυτό αλλά και αυτό να συνέβαλε στην αποτροπή της εισόδου των ΜΑΤ εκείνο το βράδυ.

    8) Την τυχοδιωκτική προσωπικότητα του Αλαβάνου. Πάει με όλους και όλα σαν την κόκα-κόλα όπως θα έλεγε και η διαφήμιση. Μέχρι και η "Καθημερινή" τον αποθέωσε ότι έδρασε "πυροσβεστικά".

    9) Την έμπρακτη αλληλεγγύη χιλιάδων ανθρώπων και την καλή δουλειά «μερμηγκιού» που έκανε η Αλληλεγγύη. Την απάντηση σε κάθε προπαγάνδα όπως «φθορές», «αρρώστιες», «λαθραίοι»(με ένσημα ΙΚΑ). Την μεταστροφή των συνειδήσεων ακόμα και σε μερίδα κόσμου που προέρχεται από συντηρητική περιοχή π.χ. Κερατέας. Των οποίων αντιπροσωπεία επισκέφτηκαν τους απεργούς πείνας για να δηλώσουν την συμπαράστασή τους. Όταν δίνονται αγώνες που αφορούν το «υλικό» μέρος, οι συνειδήσεις αλλάζουν.Tην αξιοθαύμαστη στάση μερίδας καλλιτεχνών – αθλητών όπως του κ.Μάινα, του κ.Κοφίδη, του κ.Βαμβακίδη και άλλων πολλών που ξεχνάω τα ονόματά τους. Η δυναμική αυτής της στήριξης άλλαξε ακόμα και την κατάσταση στο εσωτερικό της πλειοψηφούσας παράταξης στον δήμο της Αθήνας(6 λευκά – 3 ανεξαρτικοποιήσεις)

    10) Τέλος και το σημαντικότερο. Την αξιοθαύμαστη προσωπικότητα και ταξική ενότητα, των εργατών μεταναστών απεργών πείνας. Που έδειξαν ότι δεν καθοδηγούνται και ότι δεν είναι άσχετοι από την ελληνική πραγματικότητα

    Γιατί δείχνουν να είναι αγωνιστές στην πράξη χωρίς φανφάρες,
    γιατί δεν δέχτηκαν να καπελωθεί ο αγώνας τους για "παιχνιδάκια συσχετισμών",
    και γιατί διαθέτουν περισσότερο μυαλό από όλη την αριστερά.

    Ένα παράδειγμα: Όπως είχε δηλώσει και ένας μετανάστης στην ερώτηση γιατί πήγαν στην Νομική για την απεργία πείνας, απάντησε πως η Νομική, ασχολείται με τα δικαιώματα των ανθρώπων.

    Υ.γ. Σύντροφοι του ΚΚΕ αγωνιζόμαστε μαζί σας στην ίδια πλευρά με το εργατικό ταξικό κίνημα. Και φυσικά είναι υπέρ σας –και σας βγάζω το καπέλο- που πήγατε στην Μηχανιώνα (Αιγύπτιους Αλλιεργάτες των 300-400€ το μήνα) – Αμαλιάδα(Εργάτες γης).
    Το ζήτημα είναι γιατί δεν στηρίξατε εμπράκτως(εκεί είναι το θέμα) τον αγώνα των 300. Π.χ. Το βράδυ της επικείμενης αποχώρησης των μεταναστών από την Νομική, δεν ήσασταν εκεί έξω μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο.

  2. 2ον: Τοσο καιρο το Κομμα δεχεται ευκολες και φτηνες επιθεσεις απο αριστεριστες και αλλους αλεξιπτωτιστες του κινηματος για την σταση του απεναντι στην απεργια πεινας και τους μεταναστες γενικοτερα. Ολοι αυτοι οι κυριοι δεν εχουν πληροφορηθει τοσα χρονια οτι το ΚΚΕ ειναι το μονο κομμα που εχει ως θεση τη νομιμοποιηση ολων των μεταναστων που μενουν και εργαζονται στην Ελλαδα και αυτο το αιτημα το παλευουν για χρονια τα συνδικατα του ΠΑΜΕ. Δεν εχουν ακουσει τιποτα για την δραση του ΠΑΜΕ στους μεταναστες (πολλες φορες με κινδυνο τηες ιδιας της ζωης των συντροφων π.χ. Μανωλαδα και Μαχανιωνα)??? Απο το blog σας περιμενα καλυτερη σταση απεναντι σ αυτο το θεμα και οχι λασπη (επαναλαμβανομενη μαλιστα) για το ΚΚΕ που ειναι δηθεν "συστημικο" κομμα.

  3. Ειναι καταπληκτικο πως ακομα και σε μια τοσο θετικη πρωτοβουλια του κομματος βρισκετε να κανετε ευκολη και ανουσια κριτικη. Δηλ. να πας το θεμα στον Παπουλια, να το αναδειξεις σε πρωτο θεμα στην επικαιροτητα δεν βοηθαει τους μεταναστες, αλλα θα τους βοηθουσε περισσοτερο ενα συλλαλητηριο που θα το εθαβαν ολα τα ΜΜΕ (οπως εχουν κανει σχεδον με ολα τα συλλαλητηρια του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ, π.χ. συλλαλητηριο 15 Μαη με απιστευτο κοσμο).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *