Τραμπουκισμός της ΠΑΣΚ εναντίον της Αγωνιστικής Παρέμβασης

trampoykΣυνάδελφοι, τη Δευτέρα (10/2) σε κεντρικό σχολείο  της πόλης μας καταγράφηκε μια πρωτόγνωρης θηριωδίας συνδικαλιστική πρακτική από  μέλος του συλλόγου διδασκόντων  και παλιό υποψήφιο της ΠΑΣΚ(της μετονομαζόμενης Προοδευτικής!! Ενότητας),    που  ακολουθώντας πιστά τη  ναζιστική  πρακτική  του Κασσιδιάρη, όρμησε με γροθιές εναντίον του εκπροσώπου της παράταξής μας , οδηγώντας τον στο νοσοκομείο, επειδή προασπιζόταν τη θέση της ΟΛΜΕ εναντίον του βάρβαρου μέτρου της «ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ-ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑΣ-ΑΠΟΛΥΣΗΣ.

Ειδικότερα,  η διευθύντρια του εν λόγω σχολείου-παλιά υποψήφια  της ΠΑΣΚ, μέλος του ΠΥΣΔΕ και σταθερός πολέμιος του διεκδικητικού συνδικαλισμού- κάλεσε σε συγκέντρωση το σύλλογο, προκειμένου να ΜΕΤΑΠΕΙΣΕΙ(!). δηλ να τρομοκρατήσει τους συναδέλφους που είχαν υποβάλει το νόμιμο αίτημα για σύγκληση τακτικής  συνεδρίας του συλλόγου, με στόχο τη συζήτηση  της εγκυκλίου για την επικείμενη «Αυτο-αξιολόγηση». Στόχος της ήταν να  ΑΚΥΡΩΣΕΙ  οποιαδήποτε διαδικασία ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ,  αφού   αδιάλειπτα από τη θέση της διοίκησης  λειτουργεί ως   φρουρός της αντιλαϊκής πολιτικής ενάντια σε κάθε μορφή διεκδίκησης, είτε  πρόκειται για τις μαθητικές κινητοποιήσεις, είτε για τις εργασιακές, παιδαγωγικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες των εκπαιδευτικών. Εξ άλλου οι επανειλημμένες καταγγελίες των μαζικών φορέων του ταξικού συνδικαλισμού  (εκπαιδευτικών, μαθητών και γονιών )επιβεβαιώνουν την προσήλωσή  της εν λόγω   διευθύντριας σε όλο το φάσμα της αντιλαϊκής καταιγίδας .

Εν όψει μάλιστα της εφαρμογής της αντιλαϊκού  μέτρου της ΑΥΤΟ-ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ , η εν λόγω …προϊσταμένη του ΠΥΣΔΕ(!), αποδείχτηκε από τους πιο πρόθυμους θιασώτες της πολιτικής που  ξεθεμελιώνει τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα, ακολουθώντας γκεμπελικές τακτικές τρομοκράτησης των μελών του συλλόγου , επικαλούμενη πιθανές ΔΙΩΞΕΙΣ(!) στην περίπτωση της υπογραφής  πρακτικού του συλλόγου που απορρίπτει την ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ-ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ.

Στην κατεύθυνση αυτή, το κλίμα είχε ήδη ετοιμαστεί για τη βάρβαρη , εγκληματική και φασιστική συμπεριφορά του «εκπαιδευτικού» που χειροδίκησε εναντίον του μέλους της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ,  του συναγωνιστή μας, που -με επιχειρήματα, ηρεμία και ψυχραιμία -επιχειρηματολογούσε υπέρ των θέσεων της ΟΛΜΕ, τονίζοντας την ανάγκη της διατήρησης του συλλογικού ιστού της  ενότητας,  της εργασιακής δημοκρατίας και της μαζικής αντίστασης στην αντιλαϊκή πολιτική.

Αυτήν ακριβώς  τη δημοκρατία του διαλόγου και τη δύναμη των επιχειρημάτων που προέβαλλε ο συναγωνιστής μας, πιστός στις αρχές της δημοκρατικής συζήτησης και  της ταξικής πάλης, δεν  άντεξε  γαλουχημένος  με την εργοδοτική νοοτροπία,  παλιός  γνώριμος των γραφείων της διοίκησης και πρόσφατα επανεμφανιζόμενος στις σχολικές αίθουσες «εκπαιδευτικός»-ράμπο(που θέλει να λέγεται και δάσκαλος!), ο οποίος, εντελώς   αναίτια  και ξαφνικά, όρμησε εναντίον του   μαχόμενου συνδικαλιστή, γρονθοκοπώντας τον με τα δυο του χέρια, σε κατάσταση εξαλλοσύνης , παρουσία όλων, έχοντας μάλιστα και την απόλυτη στήριξη της διευθύντριας που   δήλωσε στο  θύμα της βίας του ομοϊδεάτη της  πως  δεν είδε τίποτα(!)…

Αυτές οι ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ, της βίας, της φασιστικής νοοτροπίας και πρακτικής αποτελούν ΒΑΝΑΥΣΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑΣ, ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ  ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ.

 

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ :

  • Ø ΣΤΟΥΣ «ΠΡΟΘΥΜΟΥΣ ΣΤΥΛΟΒΑΤΕΣ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ –ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ,
  • Ø ΣΤΟΥΣ   ΖΗΛΩΤΕΣ ΤΗΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΗΣ ΘΗΡΙΩΔΙΑΣ
  • Ø ΣΤΟΥΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΑΛΗΣ
  • Ø ΣΤΟΥΣ ΥΜΝΗΤΕΣ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΑΦΑΙΜΑΞΑΝ ΤΟ ΛΑΟ, ΥΠΟΘΗΚΕΥΣΑΝ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ   ΚΑΙ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΑΝ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ.

ΟΤΙ:  ΤΟ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥΣ …ΟΡΑΜΑ  

  • Ø ΓΙΑ «ΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΚΥΦΤΟ ΚΑΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟ ΛΑΟ»,
  • Ø ΓΙΑ ΕΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ-ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ, ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟ
  • Ø ΓΙΑ ΑΠΟΜΟΡΦΩΣΗ  ΚΑΙ ΑΓΟΡΑΙΑ ΓΝΩΣΗ

  ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ.     

ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΑΡΟ ΤΕΙΧΟΣ ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ-ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ-ΕΝΩΤΙΚΗΣ  ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΛΗΣ.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΜΕ ΩΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΜΑΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΗΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΚΦΥΛΙΣΤΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ, ΤΗΣ  ΥΠΟΝΟΜΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ.

 Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΩΣ ΣΥΝΕΠΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ –ΣΤΑΘΕΡΑ ΤΑΓΜΕΝΗ ΣΤΟ  ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΣΥΝΕΠΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΠΑΛΗΣ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ –ΔΗΛΩΝΕΙ  ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ  ΤΗΣ :

  • Ø ΔΕΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΟΥΜΑΣΤΕ-ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ.

ΓΙΑΤΙ  ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟ-ΤΑΞΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΜΕ  ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ  Ο ΝΙΚΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.

 ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ. 

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ-Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΑΛΗ ΘΑ ΤΗ ΣΠΑΣΕΙ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *