Προεκλογικές προσλήψεις 1000 μισθοφόρων στο στρατό – Οι πραιτοριανοί της νέας εποχής

unnamedΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΑΡΑΝΟΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΚΑΙ ΑΔΙΕΞΟΔΩΝ

ΟΒΑ: ΟΙ ΒΑΡΒΑΡΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ, ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΕΙΣΒΑΛΛΟΥΝ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ!

Η προεκλογική στόχευση της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει πολλούς αποδέκτες: είναι αυτοί στους οποίους έχουν υποσχεθεί ότι θα τους προσλάβουν. Τους στρατιωτικούς, στους οποίους, με τις ασκήσεις-τις παρελάσεις με τα τανκς και τώρα με τις προσλήψεις μισθοφόρων, αποδεικνύουν το ενδιαφέρον για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Έχει την ναζιστική και όχι μόνο Ακροδεξιά, στην οποία έκανε ένα επιπλέον άνοιγμα  δείχνοντας κάποια στιγμή το ΓΕΕΘΑ ότι εξετάζει ακόμη και την εθελοντική κατάταξη των γυναικών.

Αρχικά τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια μίλησαν για τις εκθέσεις των Επιτελείων που απαιτούν τουλάχιστον αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12-14 μήνες, για να εκβιάσουν την νεολαία και συνολικά την κοινωνία ώστε να αποδεχτεί την πρόσληψη ξανά μισθοφόρων στρατιωτών.

Ακολούθως και πάντα σύμφωνα με την σχετική αρθρογραφία, μίλησαν για «την πρόσληψη 50 Επαγγελματιών Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης για συνολική υπηρεσία 13 ετών ως κομάντο σε επίλεκτες μονάδες του  Στρατού  Ξηράς και στο Πολεμικού Ναυτικού που προχωρούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με την υπογραφή, της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Άμυνας κ Δ. Αβραμόπουλο. Οι υποψήφιοι –  στρατευμένοι  και προσφάτως απολυθέντες – θα πρέπει να ανήκουν ή να έχουν υπηρετήσει στις Ειδικές Δυνάμεις των ΕΔ και να έχουν ολοκληρώσει  σχετικά σχολεία εξειδίκευσης. Όσοι προσληφθούν στον νέας μορφής αυτό θεσμό θα έχουν συμβόλαιο αρχικά για 3 χρόνια με δυνατότητα ανανέωσης για 5 χρόνια και μετά για άλλα 5 χρόνια- σύνολο 13 χρόνια. Στην λύση αυτή προχώρησε το ΥΕΘΑ παρά τις απαγορεύσεις προσλήψεων από την τρόικα (:) για να καλυφθούν  άμεσες ανάγκες που παρουσιάστηκαν λόγω απομάκρυνσης  κάποιων λόγω ηλικίας σε μονάδες κομάντο (Ζ’ ΜΑΚ, ΕΤΑ, ΜΥΚ κ.α.). Η προκήρυξη θα κυκλοφορήσει προσεχώς με τις λεπτομέρειες.

Και τεχνικοί ΟΒΑ για Πολεμική Αεροπορία: Όπως είπε  ανωτάτη πηγή του ΥΕΘΑ  στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει αντίστοιχη προκήρυξη για μερικές δεκάδες Επαγγελματιών Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης τεχνικών ειδικοτήτων για άμεσες ανάγκες της Πολεμικής Αεροπορίας διότι υπάρχουν πολλά κενά».

Την σκυτάλη πήρε ο «ΒΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣ» στο πάντα στρατευμένο στο πλευρό της κυβέρνησης συγκρότημα για να φανερώσει τους σχεδιασμούς πρόσληψης 1000 στρατιωτών αμέσως μετά το τέλος της θητείας τους, για 1 έως 3 χρόνια, και μάλιστα με κλήρωση! Αμοιβή 700-800 ευρώ!

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΜΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ, ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙ…

Η σύγχρονη εκδοχή της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας «ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ», αποκαλύπτει αφενός τις ψηφοθηρικές ανάγκες, αφετέρου τους όρους πελατειακού κράτους που έρχεται να εξυπηρετήσει η νέα εκδοχή των 1000 προσλήψεων Μισθοφόρων Στρατιωτών. Αυτοί θα είναι «κατά προτεραιότητα όσοι υπηρετούν τη θητεία τους και οι έφεδροι»! Το κριτήριο δηλαδή της μαχημότητας των έτοιμων-εκπαιδευμένων (κατά τη διάρκεια της θητείας τους) γίνεται γαργάρα για να βολέψουν και όσα γαλάζια-πράσινα παιδιά μπορούν. Εξάλλου, όποιος δει προσεκτικά τις ειδικότητες κατανοεί ότι πρόκειται για τεχνικές-βοηθητικές ειδικότητες, με μεγάλη πληθώρα προσφοράς στην αγορά εργασίας:

Ηλεκτρολόγος, τεχνίτης τηλεπικοινωνιών/ραντάρ, τεχνικός τροχοφόρων/οχημάτων, οδηγός τροχοφόρων, χειριστής αρμάτων περισυλλογής, χειριστής ερπυστριοφόρων, αρμενιστής, σηματωρός, μηχανικός, νοσοκόμος, εσχαρέας, ηλεκτρονικός συνεννοήσεως, θαλαμηπόλος, διαχειριστής υλικού, ηλεκτρονικός αυτομάτων συστημάτων, βοηθός υπολόγου.       
Ουσιαστικά, ο Στρατός, που και τα προηγούμενα χρόνια επιχείρησε να εισάγει το Θεσμό των φθηνότερων ΟΒΑ έναντι των πιο ακριβών μισθοφόρων στρατιωτών ΕΟ.ΟΠ., βρίσκει την ευκαιρία να επιβάλλει τους νέους βάρβαρους εργασιακούς όρους στις Ένοπλες Δυνάμεις με πρόσχημα το Μνημόνιο. Έτσι λοιπόν, δίπλα στην τεράστια μάζα των άμισθων δούλων εφέδρων παρατάσσονται οι ΟΒΑ-μισθοφόροι αλά καρτ, οι οποίοι δεν προσλαμβάνονται μόνο για να καλύψουν τις ανάγκες του πιο πολεμικού και κατασταλτικού τμήματος του Στρατού, αυτού των Ειδικών Δυνάμεων (προφασιζόμενη η κυβέρνηση λόγους γήρανσης του προσωπικού), των μονάδων εκστρατείας, αλλά και στην Πολεμική Αεροπορία-Πολεμικό Ναυτικό, καλύπτοντας τεχνικές δυνατότητες.

Η κυβέρνηση των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ έχει πλήρη επίγνωση της καταστροφής που έχει προκαλέσει στην νεολαία και συνολικά στον κόσμο της εργασίας: το 50% των νέων έως 25 χρονών είναι άνεργοι, ο βασικός μισθός θα κινείται ως ασανσέρ γύρω από τα 500 ευρώ ή και χαμηλότερα, ενώ η νέα μετανάστευση επαναφέρει εικόνες φυγής σε Γερμανία και Αυστραλία που έχουν καταγραφεί στο μνημονικό της λαϊκής οικογένειας και στο παλιό ελληνικό κινηματογράφο. Αυτή ακριβώς την καταστροφή και τη καταβαράθρωση των ονείρων και προσδοκιών του κάθε νέου ανθρώπου έρχεται να εκμεταλλευτεί η κυβέρνηση, ο Στρατός, οι ιδιωτικές εταιρείες ασφάλειας και πολέμου, με τη ναζιστική Χρυσή Αυγή να λειτουργεί συχνά ως Στρατολογικό Γραφείο. Από τη δεξαμενή της ανεργίας και της ατέρμονης εργασιακής περιπλάνησης στρατολογούνται πλέον οι μπράβοι των πλοίων των εφοπλιστών και των ιδιωτικών SECURITY, ενώ και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας επαναφέρει το θεσμό των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης.

Φθηνό κρέας για τα κανόνια τους διεκδικούν. Είναι ενδεικτικό ότι το Πολεμικό Ναυτικό δρομολογεί τη πρόσληψη ΟΒΑ για τη χειρότερη –από άποψη συνθηκών εκπαίδευσης-επιχειρησιακών απαιτήσεων-πολεμικής εμπλοκής-μονάδας του, με άμεση εμπλοκή στις αποστολές εκτός συνόρων και την καταπολέμηση της πειρατείας, όπου ο κίνδυνος τραυματισμού και απώλειας είναι καθημερινότητα.

Διαβάζουμε σ σχετικό άρθρο: «Ενίσχυση της ΔΥΚ μέσω επαναφοράς του θεσμού των ΟΒΑ. Η ΔΥΚ, όπως και οι αμιγώς επαγγελματικές Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων, αντιμετωπίζει πρόβλημα στελέχωσης λόγω αδυναμίας προσλήψεων ΕΠΟΠ. Μέσω του ξεχασμένου θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατατάξεως (ΟΒΑ), πρόκειται να εμπλουτιστεί το στελεχιακό δυναμικό της Διοίκησης Υποβρύχιων Καταστροφών (ΔΥΚ) του Πολεμικού Ναυτικού, όπως αποκάλυψε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Βαγγέλης Αποστολάκης ΠΝ, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδαςΠαραπολιτικά. «Πρόκειται για ένα παλαιό θεσμό που έχει ατονήσει τώρα, αλλά αυτή τη στιγμή αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για να ανανεωθεί το προσωπικό της ΔΥΚ, χωρίς να κάνουμε προσλήψεις μονίμων με την έννοια που ορίζει η πολιτεία (και η ΕΕ)» τόνισε ο Αρχηγός για να προσθέσει: «Οι ΟΒΑ θα προέρχονται από ναύτες που θα έχουν κληθεί να υπηρετήσουν τη θητεία τους, που τώρα είναι 12 μήνες. Θα καλούνται από τους ναύτες αυτούς όσοι θέλουν να περάσουν την εκπαίδευση της ΔΥΚ διάρκειας 6,5 μηνών. Όσοι την περάσουν με επιτυχία θα μπορούν να συνεχίσουν την υπόλοιπη θητεία τους στη ΔΥΚ και μετά να ανακαταταγούν σε αυτήν για 3 χρόνια με δικαίωμα ανανεώσεως για άλλα 3. Επομένως, και σε θεωρητικό επίπεδο, η ΔΥΚ θα έχει ένα εκπαιδευμένο στέλεχός της για περίπου 6-6,5 χρόνια. Αν κάθε χρόνο από τις κληρουχίες των ναυτών ενταχθούν στη ΔΥΚ 22-25 νέοι υποβρύχιοι καταστροφείς, η Διοίκηση θα μπορεί να κάνει άνετα τη δουλειά της. Αυτή τη στιγμή το πρόβλημα είναι σοβαρό γιατί ο μέσος όρος ηλικίας του προσωπικού της είναι περί τα 35 χρόνια, με ό,τι και αν αυτό σημαίνει πρακτικά, λόγω αφενός μεν των συνταξιοδοτήσεων και παραιτήσεων, αλλά και της μη πρόσληψης ΕΠΟΠ τα τελευταία χρόνια και της εξαιρετικά μικρής στρατιωτικής θητείας που καθιστά ασύμφορη για το ΠΝ την εκπαίδευση ναυτών στη ΔΥΚ που μετά λίγο καιρό θα απολυθούν».

Η κυβέρνηση επιθυμεί να προσαρμόσει στην ελληνική πραγματικότητα το σύνολο των αλλαγών που συντελούνται στην συγκρότηση των στρατιωτικών δυνάμεων των ανεπτυγμένων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων: μείωση του αριθμών και του κόστους των Επαγγελματιών Στρατιωτών, κάλυψη κενών από την Εφεδρεία, αύξηση των πολεμικών εξοπλισμών και ένταση των επεμβάσεων μέσω ευέλικτων συμμαχιών! Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης που εντάσσονται στις διάφορες προσπάθειες ανασυγκρότησης των Ενόπλων Δυνάμεων, έχουν βάθος χρόνου και φυσικά εκμεταλλεύονται τη δεινή οικονομική κατάσταση για να επιταχυνθούν. Προβάλλοντας το μπαμπούλα της Τρόικας ουσιαστικά δρομολογούν το σχηματισμό των Ενόπλων Δυνάμεων της νέας εποχής, μικρότερες-ευέλικτες και πιο πολεμικές, που θα δρουν στην Ανατολική Μεσόγειο, στο πλαίσιο ιμπεριαλιστικών αποστολών, θα καταπολεμούν την πειρατεία και θα είναι σε ετοιμότητα να απαντήσουν «στις προκλήσεις της τρομοκρατίας»-επιθέσεις σε πλατφόρμες άντλησης ενεργειακών κοιτασμάτων. Βεβαίως ενάντια στον εσωτερικό εχθρό, αγωνιζόμενο εργαζόμενο.

Το νέο εργασιακό μοντέλο της εκ περιτροπής εργασίας-της ομηρείας του εργαζόμενου που θα τον εκμεταλλεύονται όταν και όπου το αποφασίσουν (εντός εκτός συνόρων, και μάλιστα χωρίς πρόσθετη απαίτηση), για όσα χρόνια τους κάνει και με το μικρότερο κόστος, είναι εδώ: Ανακυκλώσιμος, πρόθυμος και συνεργάσιμος, ο νέος Μισθοφόρος των Ενόπλων Δυνάμεων θα είναι έτοιμος να εφαρμόσει τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας του αστικού καθεστώτος εξουσίας, με τη φυσιογνωμία Πραιτοριανού, περισσότερο από ποτέ, είτε στο Μάλι και τα Βαλκάνια, είτε στο κέντρο της Αθήνας και στις Σκουριές Χαλκιδικής, εναντίον διαδηλωτών.

Το αστικό σύστημα εξουσίας έχει βγάλει συμπεράσματα από το θεσμό των ΕΠ.ΟΠ.: αν τότε μπορούσε να σε απολύσει στα 7 χρόνια ή αλλιώς σε μονιμοποιούσε, τώρα τους ΟΒΑ μπορεί να μην τους ανανεώσει την σύμβαση όταν ολοκληρωθεί ο 1ος-3ος-8ος-13ος χρόνος, χωρίς να αναγνωρίζει το δικαίωμα της μονιμοποίησης. Ο Μισθοφόρος θα το ξέρει και θα είναι πάντα πρόθυμος, πάντα υπάκουος…

Ο Ελληνικός Στρατός καταρρίπτει το μύθο «του φρουρού του έθνους» και αποκαλύπτει τον πραγματικό του ρόλο, ως μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας και υπεράσπισης των αστικών συμφερόντων εντός και εκτός συνόρων. Ας θυμηθούμε λοιπόν μια παλιότερη ανακοίνωση μας (Πέμπτη, 19 Αυγούστου 2010):

ΨΑΧΝΟΥΝ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΥΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣΕΦΥΕΣ: Σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι σχεδιασμοί για τον νέου είδους Επαγγελματία Οπλίτη, μια μορφή επαγγελματικής θητείας στο Στρατό Ξηράς, διάρκειας- κατά βούληση- από 6 μήνες έως 3 χρόνια και με μισθό εισαγωγής το κατώτερο όριο της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Όπως μας ενημερώνει το δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, με τον εύηχο τίτλο «Στα όπλα» κατά της ανεργίας», πρόκειται για μια πιο ευέλικτη και λάιτ παραλλαγή του υπάρχοντος θεσμού του Επαγγελματία Οπλίτη (ΕΠΟΠ) 7ετούς υποχρέωσης πριν από τη μονιμοποίηση! Το μοντέλο προβλέπει ότι ο νέος που θα επιλέξει να ενταχθεί στον υπό εξέταση θεσμό θα μπορεί να το κάνει είτε αμέσως μετά την απόλυσή του είτε κάποιους μήνες μετά, θα διακόπτει τη συμμετοχή του ουσιαστικά όποτε θέλει, θα έχει την ίδια ειδικότητα που είχε ως κληρωτός και θα υπηρετεί σε μονάδες στα σύνορα ή στα νησιά.

Βεβαίως τα ΝΕΑ (17/8/2010, 23/3/2010), αλλά και άλλες εφημερίδες (ΕΘΝΟΣ, ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ κλπ) σε επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα τους έχουν αναλάβει να προπαγανδίσουν τη νέα μορφή εκμετάλλευσης της νεολαίας και να «μετρήσουν» τις κοινωνικές αντιδράσεις, μεταφέροντας τις πληροφορίες και τις δηλώσεις των πάντα ανώνυμων πηγών τους!

Πρόκειται για προσαρμογή του θεσμού του Μισθοφόρου Στρατιώτη στην εποχή του Αντεργατικού και Αντικοινωνικού Μνημονίου της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΔΝΤ-Ε.Ε. Ποιες είναι οι επιδιώξεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευ.Βενιζέλου;
1. Προσπαθούν να αντικαταστήσουν τους «ακριβούς» ΕΠ.ΟΠ. (μισθολογικό και ασφαλιστικό κόστος ΕΠ.ΟΠ. 1500 ευρώ) με τους πιο φθηνούς νέους Μισθοφόρους που θα παρατείνουν την συμμετοχή τους για 6 μήνες μέχρι 3 χρόνια.
2. Επιχειρούν να μειώσουν το λειτουργικό κόστος των Ενόπλων Δυνάμεων (μεταξύ των οποίων και εργατικό κόστος), ώστε να δημιουργηθεί το πλεόνασμα που απαιτείται σε εποχές περικοπών λόγω κρίσης για να αγοραστούν πολεμικοί εξοπλισμοί (γαλλικές φρεγάτες, ρωσικά αντιαεροπορικά, νέο πολεμικό αεροσκάφος κλπ) και να καλυφθούν οι τεράστιες δαπάνες εξαιτίας της συμμετοχής σε ιμπεριαλιστικές αποστολές ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ-ΕΛΔΥΚ.

Στους σχεδιασμούς του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας κεντρικό ρόλο παίζουν τα συμπεράσματα από την παταγώδη αποτυχία του θεσμού των Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) για πρόσθετη θητεία 1- 3 χρόνων, αλλά και η επιθυμία να «γλυτώσουν» από τις απαιτήσεις Μονιμοποίησης που προκαλεί η 7χρονη παραμονή των ΕΠ.ΟΠ. στις Ένοπλες Δυνάμεις. Ουσιαστικά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ψάχνει για ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΥΣ ΑΛΑ ΚΑΡΤ! Όπως δηλώνουν οι πάντα ανώνυμες πηγές του Πενταγώνου έχουν επεξεργαστεί εναλλακτικά σχέδια  επαγγελματικής θητείας «Είναι μια μορφή “χακί στέιτζ” χωρίς τα κακά χαρακτηριστικά των προηγούμενων»! Τώρα, ξανά το ΠΑΣΟΚ φέρνει το Στέιτζ στις Ένοπλες Δυνάμεις!

ΟΒΑ: Στο κείμενο των ΝΕΩΝ «Έξτρα θητεία με αμοιβή» επισημαίνονταν ότι: «Οι εμπνευστές του νέου μοντέλου που στις βασικές κατευθύνσεις βρίσκει σύμφωνο τον αρχηγό ΓΕΣ, αντιστράτηγο Φραγκούλη Φράγκο, θεωρούν ότι στις σημερινές οικονομικές συνθήκες (αλλά και όπως διαγράφονται για τα επόμενα χρόνια) οι πιστώσεις για να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για Επαγγελματίες Οπλίτες δεν θα επαρκούν. Παράλληλα εκτιμούν στις εισηγήσεις τους ότι στο ενδιάμεσο μεταξύ της κανονικής θητείας και του περάσματος στην αγορά εργασίας μεσολαβεί ένα χρονικό διάστημα που κατά τεκμήριο, όπως λένε, περνάει ανεκμετάλλευτο. «Με τις 5-6.000 ευρώ που θα πάρει στο εξάμηνο θα μπορεί να κινηθεί πιο εύκολα μετά για να κάνει τα επαγγελματικά σχέδιά του» λέει αρμόδια πηγή.

Αλλά και ο στρατός από την πλευρά του έχει οφέλη από ένα τέτοιο μοντέλο: οι συμμετέχοντες δεν θα χρειάζονται πρόσθετη εκπαίδευση, ρουχισμό, περίοδο προσαρμογής και έξοδα για διαγωνισμό κατάταξης. Επίσης, υπολογίζουν ότι αν ο θεσμός πετύχει, μπορεί να αποδώσει έως και 6.000 άτομα το έτος και να μειώσει αντιστοίχως τις προσλήψεις ΕΠ.ΟΠ. (σήμερα είναι 17.500 συν 2.000 που θα προσληφθούν εντός του Απριλίου)».
ΚΑΝΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΣ ΣΕ ΣΤΡΑΤΟ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Εμείς καλούμε την νεολαία να μείνει μακριά από τις Ένοπλες Δυνάμεις και την Αστυνομία. Η πρόσδεση στις κατασταλτικές δυνάμεις και Στρατό, ως μέσο διεξόδου από την Ανεργία, είναι η Χειρότερη Επιλογή:
σε φέρνει κόντρα με τους εργαζόμενους και την νεολαία που αγωνίζονται για τα δικαιώματα τους, σε θέλει Ματατζή και Απεργοσπάστη, με το ρόπαλο και το G3 απέναντι σε απεργούς!

Σε στέλνει Μισθοφόρο να καταπιέζεις λαούς που έχουν τις ίδιες ανάγκες με εσένα και τρέφουν τα ίδια όνειρα.Μπράβο των εφοπλιστών, των εργολάβων, των τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.
Σε θέλει Αναλώσιμο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437
diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *