Η κίνηση των 58 και το δίκτυο 21

αρχείο λήψηςΗ κίνηση των 58 διαφημίζει πως η αποστολή της είναι η ‘εκπροσώπηση του μεσαίου χώρου, που σε συνθήκες ακραίας πόλωσης, συνθλίβεται ανάμεσα στο ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ’.

Η πραγματική αποστολή όμως που της έχει αναθέσει η δολια διαπλοκή, είναι η απόσπαση ενός εκλογικού ποσοστού που θα αθροιστεί με εκείνο της ΝΔ, προκειμένου να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ.
{Διαγνώσκουν αυτοί οι μουτζαχεντίν της ευρωπαϊκής ιδέας, πως ‘μετά την κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και τις τεκτονικές δονήσεις που αυτή προκάλεσε στο πολιτικό τοπίο, δημιουργήθηκε ένα τεράστιο κενό εκπροσώπησης που έχει αφήσει ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος πολιτικά ανέστιο.
Και έρχονται να γεμίσουν με τους εαυτούς τους, το κενό που δημιουργήθηκε εξαιτίας της δικής τους πολιτικής αποδοκιμασίας.}

Όλοι οι σημιτοφύλακες της βιτρίνας του εκσυγχρονισμού, που πίσω της έκρυβε ενα δυσώδες {και επιβλαβές για τη δημόσια υγεία} τραπεζομηντιακό απόστημα.
Κύρηκες ενός εθνομηδενισμού που δε στοχεύει στο γκρέμισμα του φαντασιακού και την παρεπόμενη αυτού χειραφέτηση του λαού μας, αλλά στη μείωση της αυτοεκτίμησης και τον εξανδραποδισμό του.
Θιασώτες αυτής της νεο-προοδευτικής θεώρησης που δεν παραλείπει να φρίττει μπροστά σε κάθε καταπιεσμένη διαφορετικότητα, όσο και να αποσιωπά τον ταξικό της χαρακτήρα.

Σταθερά πιστοί στην ανάγκη για απαρέγκλιτη νομιμότητα, με έναν τρόπο που δεν υπολείπεται σε πάθος το Σαμαρά, ενώ κατατροπώνει σε στυλ το Μιχαλολιάκο.
{Ορκισμένοι εχθροί του λαϊκισμού, που θαρρεί κανείς για ετυμολογικούς λόγους, ανάγεται από τους ίδιους ως το μεγαλύτερο και πιο πιεστικό πολιτικό πρόβλημα της χώρας.}

Μια ακόμα παράνομη έκχυση στην κοινωνία, των βοθρολυμμάτων που παράγουν{(καλά ελεγχόμενα και ταυτόχρονα ανεξελέγκτως)} τα μεγάλα καθεστωτικά εκδοτικά συγκροτήματα και ΜΜΕ.

Στα νερά τους τσαλαβουτούν τρόφιμοι ΜΚΟ και ροκανιστές κοινοτικών κονδυλίων, που η ‘ευρωπαϊκή προοπτική’ της χώρας, είναι στενά συνδεδεμένη με την προσωπική προοπτική βιοπορισμού τους.
Καθηγητές γερμανολάγνοι ευρωτσολιάδες, που έχουν στην κυριολεξία αλώσει τη δημόσια διοίκηση.
Ο σκληρός, και αδιάσπαστος από το Καστελόριζο μέχρι και σήμερα, πυρήνας που στελεχώνει το επιτελείο του υπουργού οικονομικών.
{Οι άνθρωποι δηλ. που ήρθαν να κλείσουν με τα μνημόνια, τη δουλειά που είχαν ανοίξει με τα swaps το 2001.}
Σκαιοί τεχνοκράτες που ο βαθμός αφοσίωσης τους στον αγώνα για μικρότερο κράτος, είναι ευθέως ανάλογος του ύψους του κρατικού μισθού που απολαμβάνουν.
Ανώδυνες αριστερές δημοσιογραφικές πέννες, καθώς και διαχρονικά αξιοποιημένοι από το σύστημα μπαλαντέρ χαμαιλέοντες της πολιτικής.

Η ξιπασμένη διανόηση, που η σπουδή της να παραστήσει τον απολογητή της κοινωνικής βαρβαρότητας, δεν επιτρέπει καμιά παρανόηση γύρω από το ρόλο και τις προθέσεις της.
{Νεοφιλελεύθεροι με ηθικές αναστολές σε λανθάνουσα κατάσταση, και σαγηνευμένοι απ’ του βούρκου την κολόνια που σε κάνει από protagonιστή κομπάρσο.
Πληγωμένοι πασοκτζήδες που ακόμα και αυτός ο ξεθυμασμένος οπαδισμός τους δεν επιτρέπει τη ψήφο στο δεξιό εχθρό Σαμαρά, ενώ ταυτόχρονα βρίσκουν εξτρεμιστή τον ανώριμο Τσίπρα.}
Σε αυτά τα τόσο βρώμικα νερά βρίσκουν άφθονο λίπασμα οι ρίζες μιας ελιάς, που στα κλαδιά της θα κελαηδάει ο Αηδόνης, και στον κορμό της θα ξαποσταίνει ο Λοβέρδος.
{Ο καρπός της θα δώσει τη δυνατότητα ακόμα και σε αυτόν το γαμπρό της οικογένειας Μητσοτάκη, να διευρύνει με την ανάληψη της ηγεσίας του ‘νέου’ πολιτικού φορέα, τα όρια και τις δυνατότητες του νεποτισμού στη χώρα μας.}

Κάτω από αυτή την ομπρέλα θα αναγκαστεί να χωρέσει τη μεγαλομανία του ο Βενιζέλος, μιας και ο εναλλακτικός δρόμος για τη διατήρηση της βουλευτικής του ασυλίας, περνάει μέσα από την πρώτη θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας της ΝΔ.
Είναι τέτοιος ο πανικός και η αλαζονεία των μονοπωλίων της εξουσίας, που στην ουσία δε διστάζουν να επαναλάβουν αυτό που ξεδιάντροπα έκαναν με τη ΔΗΜΑΡ στις τελευταίες εκλογές.
Ανάχωμα στην αριστερή μετακίνηση του κόσμου, υφαρπαγή των ψήφων του και προσφορά τους στην κυβερνητική μνημονιακή πλειοψηφία.
Η δημοκρατική αριστερά, που αν η βάση της δεν κλωτσούσε στο θέμα της ΕΡΤ, η ηγεσία της θα συνέχιζε να συγκυβερνά με την πιο αντιδημοκρατική δεξιά της μεταπολίτευσης.
Όπως ακριβώς η κεντροαριστερή κίνηση των 58, δε θα έχει κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με το ακροδεξιό δίκτυο 21.

Γιώργος Π.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *