Πόσο κοστίζουν οι ζωές κ. Ραγκούση;

 Γη, ύδωρ και συνειδήσεις τα δώσαμε και τα δίνουμε καθημερινά για την σωτηρία των τραπεζών και την πολιτική αναδιανομής του χρήματος.
Ακυρώσαμε συλλογικές συμβάσεις, καταπατήσαμε θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα, καταχραστήκαμε δημόσια αγαθά και αξίες αξιοπρεπούς ζωής και όλα αυτά, στο όνομα δήθεν της δημοσιονομικής σταθερότητας.

Μια ζυγαριά καθημερινά ζυγίζει και ακυρώνει οτιδήποτε δεν αποδίδει κέρδος. Η καθημερινότητα μας έχει μετατραπεί σε αρένα, όπου το κόκκινο πανί είμαστε οι ίδιοι και οι ταύροι εισβάλλουν από όλες τις κατευθύνσεις.
Απ’ ότι έχει φανεί η ζωή δεν έχει αξία αντικειμενική στο χρηματιστήριο της πολιτείας, αλλά ούτε και σταθερή  αξία χρήσης. Είμαστε αναλώσιμοι.

Το περίεργο είναι ότι αυτή η απαξίωση δεν φαίνεται να μας ενοχλεί ιδιαίτερα. Λίγοι βγαίνουμε στο δρόμο και μετά συνεχίζουμε με τα καθημερινά. Λες και δεν μας αφορά.

Όμως αυτές τις μέρες, συμβαίνει και κάτι άλλο.
300 άνθρωποι που δουλεύουν και ζουν δίπλα μας πολεμούν με το σώμα τους για αξιοπρέπεια. Για τα στοιχειώδη, για  τα αυτονόητα, για να βγουν από το σκοτάδι της παράνομης ύπαρξης. Μας δείχνουν το δρόμο της αντίστασης, με το μοναδικό περιουσιακό τους στοιχείο. Το κορμί τους, το εργαλείο της δουλειάς τους. Κοστολογούν την ζωή τους και την ακυρώνουν οι ίδιοι. Δεν δέχονται άλλη ζωή, χωρίς αξιοπρέπεια. Δεν μπήκαν μόνοι τους σ΄ αυτή την ιστορία. Κανείς δεν μπαίνει μόνος του. Σε άρνηση ζωής σε βάζει μια πολιτεία που παρανομεί σε βάρος σου. Εμείς σαν κρατικός μηχανισμός,  είμαστε παράνομοι και η άρνηση νομιμοποίησης αυτό αναδεικνύει. Την θέση εκτός νόμου, που μέχρι τώρα είχε υιοθετήσει η επίσημη πολιτεία στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος. Η υποκρισία πρέπει να τελειώνει. Αναγνωρίστε ότι υπάρχουν, γιατί ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ. Χρόνια δουλεύουν δίπλα μας. Χρόνια πολλά μας κάνετε συνενόχους στις άνομες και ανίερες οικονομικές επιδιώξεις.
 

Πόσο κοστίζουν για μας 300 ζωές;
Πόσο κοστίζει για σας κ. Ραγκούση μια ανθρώπινη ύπαρξη; Πόσους θα θυσιάσετε;
Κάθε κοινωνικός αγώνας είχε τις απώλειες του σε ζωές.
Εσείς πόσες ζωές χρειάζεστε για να χορτάσετε τη δίψα της οικονομικής πολιτικής σας;
Πόσο αίμα αντέχει η σοσιαλιστική συνείδηση της κυβέρνησης σας;
Δεν αναλαμβάνουμε αυτό το χρέος εμείς, κ. υπουργέ.


Ο Μπόμπυ Σάντσς, τότε, είχε γράψει στο ημερολόγιο του. Θάθελα να γράψω ένα ποίημα για τα βάσανα των απεργών πείνας, αλλά δεν ξέρω πώς να το τελειώσω.
Στα χέρια σας είναι ο επίλογος. Η ιστορία σας δίνει αυτή τη μοναδική ευκαιρία.

 Ειρήνη Νταουντάκη

0 απαντήσεις στο “Πόσο κοστίζουν οι ζωές κ. Ραγκούση;”

 1. Εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας από τη ΔΕΗ Α.Ε.
  Από το Π.Α.ΜΕ ΠΑΤΡΑΣ
  Εν ψυχρώ απόπειρα δολοφονίας έγινε σήμερα το μεσημέρι από τη “Δημόσια” Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε., καθώς έκοψαν το ρεύμα στο σπίτι του 90χρονου γέροντα Σωτήρη Κ. στους Αμπελόκηπους διακόπτοντας τη λειτουργία της συσκευής οξυγόνου που είναι απαραίτητη για την υγεία του.
  Η διακοπή του ρεύματος έγινε παρόλο που ο γιος του γέροντα είχε επισκεφθεί τον κ. Καπερώνη, υπεύθυνο για τους διακανονισμούς, ενημερώνοντας τον με χαρτί από το νοσοκομείο για την κατάσταση της υγείας του γέροντα και ζητώντας έναν αξιοπρεπή διακανονισμό. Ο κ. Καπερώνης, σε συνεννόηση με τους ανώτερους του, αρνήθηκε τον διακανονισμό και έδωσε εντολή διακοπής της παροχής του ρεύματος, παρόλο που ήξερε πως έθετε σε κίνδυνο ανθρώπινη ζωή.
  Η διακοπή μάλιστα έγινε από την κολόνα με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι ηλεκτρολόγοι του ΠΑΜΕ να συνδέσουν προσωρινά την παροχή για να λειτουργήσει η συσκευή οξυγόνου.
  Αυτό είναι το αποτέλεσμα του ξεπουλήματος της ΔΕΗ και της απελευθέρωσης της αγοράς ενέργειας, που στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια τα κόμματα του ευρωμονόδρομου και οι κυβερνητικοί συνδικαλιστές.
  ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΟΥΜΕ… Αν μέχρι αύριο το πρωί δεν έχει συνδεθεί η παροχή του ρεύματος, η απάντηση του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θα είναι αυτή που τους αξίζει…
  Αναρτήθηκε από ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΑΝΕΜΟΣ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *