Δεν αντέχουν την αλήθεια και απειλούν δημοσιογράφους

xristodoulidou_1 (1)H κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου δεν χρησιμοποιεί απλώς πλέον την ακροδεξιά ατζέντα, αλλά κυνηγάει ανοιχτά τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, απειλεί δημοσιογράφους και με πρωτοφανή τρόπο καταργεί την ελευθερία του Τύπου.

Η δικομματική χούντα υποχρέωσε την δημοσιογράφο Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΕΣΥ, να πάει στην ΓΑΔΑ, όπου της ζητήθηκε να κατεβάσει ανάρτηση είδησης από ιστολόγιο, σχετικά με τη φύλαξη στόχων από βατραχανθρώπους του Λιμενικού. Η Πόπη Χριστοδουλίδου απειλήθηκε ανοιχτά, ότι αν δεν κατεβάσει την είδηση, θα παραπεμφθεί στα ποινικά δικαστήρια. Η ενοχλητική είδηση αφορούσε τη χρήση του Λιμενικού σώματος σε αποστολές φρούρησης πέρα από τις μέχρι τώρα αρμοδιότητές του (φυλακές κλπ.), στο πλαίσιο της συνολικής αναβάθμισης και ολοκλήρωσης της κρατικής καταστολής.

Πόσο φοβούνται πλέον όσους αντιδρούν και αντιστέκονται; Έφτασαν στο σημείο να απειλήσουν δημοσιογράφο της οποίας οι πηγές είναι η… Εφημερίδα της Κυβέρνησης, λες και πρόκειται για κρατικό μυστικό, ό,τι δημοσιεύεται εκεί.

Η δικομματική κυβέρνηση δείχνει όλο και πιο καθαρά το φασιστικό της πρόσωπο. Από τη μια κλείνει την ΕΡΤ και από την άλλη συνεργεί ανοιχτά στη συντήρηση των μεγάλων εκδοτικών συμφερόντων που τη στηρίζουν.

Πλέον, δεν απειλούν απλώς τους δημοσιογράφους δια τηλεφώνου και με μηνύσεις οι άμεσοι συνεργάτες της κυβέρνησης. Τώρα, οι δυνάμεις καταστολής της κυβέρνησης καλούν δημοσιογράφους «δια υπόθεσίν τους» στην ασφάλεια

Ομολογούν ανοιχτά πλέον ότι καταλύουν κάθε ελευθερία. Πρέπει να ανατραπούν.

Να σταματήσει άμεσα, κάθε δίωξη και απειλή προς την Πόπη Χριστοδουλίδου

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.
τηλ.: 2132063582, 6948369941, 6934535084, 6932828964
email: pressantarsya@gmail.com

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *