Ιστορική κινητοποίηση αγροτών, για πρώτη φορά, στα Μεσόγεια (Video)

???????????????????????????????Αποφασισμένοι να μην σταθούν παθητικοί παρατηρητές στα κυβερνητικά σχέδια που απεργάζονται την πλήρη εξουθένωσή τους, δήλωσαν οι αγρότες των Μεσογείων στη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν το πρωί της Κυριακής στη γέφυρα του Κορωπίου προς το αεροδρόμιο στη θέση «Πάτημα».

Ήταν η πρώτη φορά που οι αγρότες των Μεσογείων προχώρησαν σε τόσο δυναμική και μαζική κινητοποίηση καταδεικνύοντας τη διάθεσή τους να αγωνιστούν με πείσμα για να αποφύγουν τα χειρότερα.

Περισσότερο από 70 τρακτέρ αλλά και αρκετά αγροτικά αυτοκίνητα παρατάχθηκαν στις δύο πλευρές της γέφυρας ενώ εκατοντάδες ήταν οι Μεσογείτες αγρότες που βρέθηκαν στην κινητοποίηση η οποία διήρκεσε περίπου πέντε ώρες.

Στο πλευρό τους βρέθηκαν και πολλοί δήμαρχοι και άλλοι αυτοδιοικητικοί καθώς και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, του ΚΚΕ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών συμφώνησαν να συμμετέχουν στην πανελλαδική κινητοποίηση που οργανώνεται για το μεσημέρι της Τετάρτης στο κέντρο της Αθήνας ενώ ανανέωσαν το αγωνιστικό ραντεβού τους και για το επόμενο Σάββατο στο ίδιο σημείο.

Στην κινητοποίηση μετείχαν αγρότες από τους Αγροτικούς Συλλόγους και Συνεταιρισμούς Κορωπίου, Κερατέας, Μαρκοπούλου, Παιανίας, Σπάτων και Καλυβίων.

Οι αγρότες μοίρασαν και την ανακοίνωση η οποία είχε προκύψει μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων τους, την Τετάρτη, στην Παιανία.

Σε αυτήν επισημαίνουν τα εξής: «Οι Πρωτοβάθμιοι Αγροτικοί Σύλλογοι και Συνεταιρισμοί των Μεσογείων ύστερα από συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων τους, την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014, διαπίστωσαν και αποφάσισαν ομόφωνα τα παρακάτω:

Καταγγέλλουμε τη σφοδρή επίθεση ενάντια στον αγροτικό κόσμο που έχουν εξαπολύσει οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών, με αποτέλεσμα την εξαθλίωσή μας, τη μείωση της παραγωγής μας και την εγκατάλειψη των καλλιεργούμενων εκτάσεων μας.

Δηλώνουμε ότι συντασσόμαστε και αποδεχόμαστε όλα τα δίκαια αιτήματα του αγροτικού – κτηνοτροφικού κόσμου της Ελλάδας έτσι όπως αυτά έχουν καταγραφεί.

Επιπλέον διεκδικούμε ειδικά για την περιοχή μας:
1. Την ένταξη της περιοχής των Μεσογείων στο καθεστώς δημιουργίας κινήτρων για τους νέους αγρότες καθώς εξαιρείται η πλειονότητα των αγροτικών περιοχών της Αττικής, από τις ευνοϊκές ρυθμίσεις που ισχύουν σε όλη την υπόλοιπη αγροτική Ελλάδα.

2. Να μην αντιμετωπίζεται η αγροτική γη απ’ όπου παράγουμε, σαν περιουσιακό στοιχείο, χωρίς να συνδυάζεται με τα κέρδη που αποφέρει. Αυτό δε συμβαίνει σε καμιά μορφή επιχείρησης (π.χ. στη βιομηχανική παραγωγή δε φορολογούνται τα ακίνητα). Δεδομένου ότι, υπάρχουν επιπλέον ανισότητες ανά την επικράτεια στον προσδιορισμό της αξίας των αγροτεμαχίων, γίνεται αδύνατη η επιβίωση του αγροτικού επαγγέλματος στην Αττική.

Την παραπάνω ανάρτηση μας την έστειλε η ιστοσελίδα Νοτιοανατολικά

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *