Εστειλαν ναύτες στην Σομαλία για να φυλάνε τα πλοία εφοπλιστών

PSARA_ELIKODROMIO-630x420Για μια ακόμη φορά, δυστυχώς, οι καταγγελίες μας επαληθεύτηκαν. Αν και το ΓΕΝ δεν απάντησε στις συνεχείς μας ανακοινώσεις όπου θέσαμε δημόσια το ζήτημα της συμμετοχής στρατεύσιμων ναυτών σε μια αποστολή εκτός ελληνικών χωρικών υδάτων, όμως φαίνεται ότι τις λαμβάνει πολύ σοβαρά υπόψη του.

Είναι ενδεικτικό ότι για πρώτη φορά το Πολεμικό Ναυτικό δε διέταξε ναύτες να συμμετέχουν, αλλά τους έθεσε το ζήτημα της εθελοντικής συμμετοχής. Στην ουσία όμως πρόκειται για ένα πρόσχημα, αφού οι τέσσερις από τους οκτώ φτωχότερους συναδέλφους, με δέλεαρ την ημερήσια αποζημιωση των 20 ευρώ, δέχτηκαν να ακολουθήσουν τη φρεγάτα ΨΑΡΑ στην Σομαλία.

Η ανάγκη και η άθλια οικονομική κατάσταση της λαικής οικογένειας μετέτρεψαν τους στρατεύσιμους ναύτες σε Μισθοφόρους της ευρωπαικής επιχείρησης ATALANTA.

Χαρακτηριστικό όμως της κατάστασης που επικρατεί στο προσωπικό των Ενόπλων και της εξαγοράς των συνειδήσεων είναι το γεγονός ότι το προσωπικό που ήθελε να συμμετάσχει στην αποστολή ήταν εκατοντάδες. Το onalert.gr επισημαίνει: «Και όσοι επιλέχθηκαν απλά για να ενισχύσουν το πλήρωμα της φρεγάτας, “αισθάνονται τυχεροί” που θα μπορέσουν αυτές τις 90 ημέρες να προσθέσουν ένα σοβαρό εισόδημα στον οικογενειακό τους προϋπολογισμό για να κλείσουν “μαύρες τρύπες” στα οικονομικά τους».

Αυτή είναι η κατάσταση στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλόκληρη την κοινωνία σήμερα.

Ο θάνατος σου η ζωή μου… Αυτό είναι το θερμοκήπιο εκφασισμού και εμπέδωσης τους σύγχρονου Ολοκληρωτισμού του αστικού συστήματος εξουσίας.

ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΗΠΑ-Ε.Ε-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *