Ανάληψη ευθύνης για 60 εμπρησμούς ΑΤΜ

emprismos-atm-344x230Η πρωτοεμφανιζόμενη οργάνωση «Επαναστατική Λαϊκή Αναρχική Δράση», με προκήρυξη στην «Εφ.Συν.», ανέλαβε την ευθύνη για τον εμπρησμό μέσα στους τελευταίους έξι μήνες συνολικά 60 Αυτόματων Ταμειακών Μηχανών (ΑΤΜ) που είτε βρίσκονταν σε υποκαταστήματα τραπεζών είτε σε σούπερ μάρκετ σε διάφορες περιοχές της Αθήνας.

Η οργάνωση αναλαμβάνει συνολικά 52 εμπρηστικές επιθέσεις οι οποίες, σύμφωνα με τον συντάκτη της προκήρυξης, ξεκινούν τον Ιούνιο σε ένα ΑΤΜ της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου στην Αγία Παρασκευή και ολοκληρώνονται με δύο μηχανήματα στην Εθνική Τράπεζα της Ανθούπολης Περιστερίου στις 18 Ιανουαρίου. Ενέργειες για τις οποίες καμιά ομάδα ή οργάνωση δεν είχε αναλάβει την ευθύνη και μέχρι πρόσφατα στη λίστα των επιθέσεων παρέμεναν «ορφανές». Εντούτοις, ο τρόπος δράσης των εμπρηστών, που προτιμούσαν να πυρπολούν τα μηχανήματα τοποθετώντας προσάναμμα τζακιού που στη συνέχεια το περιέλουαν με εύφλεκτο υλικό, λειτουργούσε για τους αστυνομικούς της Κρατικής Ασφάλειας που αναλάμβαναν τις επιθέσεις ως «υπογραφή» της ομάδας και περίμεναν την αποκάλυψή της.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον πάντως για τους αστυνομικούς είχε η καθυστέρηση στην ανάληψη ευθύνης αλλά και το ότι οι τέσσερις εκτυπωμένες σελίδες της προκήρυξης ήταν μέσα σε μια διπλωμένη σελίδα φύλλου της «Ναυτεμπορικής» της 3ης Ιανουαρίου 2014, με πρωτοσέλιδο τίτλο «Εκρηξη ληξιπρόθεσμων χρεών προς το Δημόσιο».

Για την ύπαρξη της προκήρυξης άγνωστος τηλεφώνησε στην «Εφ.Συν.» και υπέδειξε το σημείο όπου είχε αφεθεί. Οι αξιωματικοί που ανέλαβαν την υπόθεση ήταν της Κρατικής Ασφάλειας καθώς εκείνοι είχαν σχηματίσει τις δικογραφίες για τις περισσότερες επιθέσεις. Μόνο με οκτώ από αυτές ασχολούνταν υποδιευθύνσεις ασφαλείας, όμως μετά την ανάληψη ευθύνης και αυτές τις ανέλαβε η Κρατική.

Μ.Ι.Τ.

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

 ΑΝΑΛΗΨΗ ΕΥΘΥΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΡΗΣΜΟ 60 ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΑΝΑΛΗΨΗΣ (ΑΤΜ)

 Μπροστά στην παγκόσμια κρίση, όπου κατά πάσα πιθανότητα πρόκειται να κριθεί για καιρό η τύχη της ανθρωπότητας, στη νέα αυτή περίοδο, οικονομικού πολέμου, κρατικής καταστολής, φορολογικής τρομοκρατίας, εισοδηματικής συρρίκνωσης και αφαίμαξης των πόρων των εργαζομένων, μια περίοδο φασιστικών, κρατικών και εργατικών δολοφονιών, αλλά και απειλής και εκφοβισμού απολύσεων ή εκβιαστικής παραίτησης από το δικαίωμα της εργασίας, όπως και παράδοση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας στον εφιάλτη της ανεργίας και της αβεβαιότητας, καθώς όλα αυτά διαπράττονται μόνο και μόνο για την προάσπιση και την υπεράσπιση των προνομίων της άρχουσας τάξης και τη σωτηρία του καπιταλιστικού συστήματος, τασσόμαστε δραστικά και αγωνιστικά απέναντι, αλλά και διακηρύττουμε την ασυμφιλίωτη αντίθεσή μας προς όλες τις μορφές συνεργασίας των τάξεων, κάθε μορφή εξουσίας, σε αφεντικά, στους υποστηρικτές της εθνικής ενότητας, σε λειτουργούς του οικονομικού συστήματος και της χρηματοπιστωτικής τοκογλυφίας, σε φασίστες και μαντρόσκυλα που θα υπερασπιστούν με λύσσα τα προνόμια της αστικής τάξης, όπως επίσης και στην ίδια τη μπουρζουαζία και τους λακέδες της. Αντιμέτωποι λοιπόν με τη συνοπτικών διαδικασιών απαξίωση της ζωής μας, κυρίως από την τραπεζική απληστία, απαντήσαμε συντονισμένα με μια συνολική επίθεση διάρκειας 6 μηνών, καίγοντας 60 μηχανήματα αυτόματης ανάληψης (ΑΤΜ) τραπεζικών υποκαταστημάτων και σούπερ μάρκετ, αναλαμβάνοντας έτσι την ευθύνη της πράξης και της δράσης αυτής. Τα 60 όμορφα καμμένα ΑΤΜ που καταστρέψαμε βρίσκονται στις ακόλουθες περιοχές:

Αγ. Παρασκευή (Λαϊκή Τράπεζα Κύπρου, EurobanK-σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος), Αμπελόκηποι (Citybank), N. Ψυχικό (Εθνική Τράπεζα, Eurobank-σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης), Αθήνα-οδ. Μητροπόλεως (Ταχ. Ταμιευτήριο), Γουδί (Αγροτική Τράπεζα), Βριλήσσια (Τρ. Πειραιώς), Πλ. Κάνιγγος (Τρ. Πειραιώς), Ιλίσια (Πειραιώς-σούπερ μάρκετ Προμηθευτική), Κολωνάκι (Τρ. Πειραιώς), Πετράλωνα (Τρ. Alpha), Ν. Ψυχικό (Αγροτική Τράπεζα), Λεωφ. Αλεξάνδρας (Εθνική Τράπεζα), Ιλίσια (ProBank), 3ης Σεπτεμβρίου Αθήνα (Τρ. Πειραιώς), Ιλίσια (Ταχ. Ταμιευτήριο), Γκύζη (Εθνική Τράπεζα), Περιστέρι (Eurobank-σούπερ μάρκετ «My Market», Εθνική Τράπεζα-σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος), Γαλάτσι (Alpha), Χολαργός (Ταχ. Ταμιευτήριο), Γκύζη (Tρ. Πειραιώς), Πετρούπολη (Εμπορική), Ιλιον (Εθνικής μεμονωμένο), Σεπόλια (Τρ. Πειραιώς), Πλ. Αμερικής (Τρ. Πειραιώς-2 μηχανήματα), Ηλιούπολη (Τρ. Πειραιώς), Βύρωνας (Εμπορική), Καισαριανή (Alpha), Ερυθρός (Τρ. Πειραιώς-σούπερ μάρκετ «Bazaar»), Νίκαια (Alpha-2 μηχανήματα), Χαϊδάρι (Ταχ. Ταμιευτήριο), Σεπόλια (Alpha), Λυκόβρυση (Eurobank-σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης), Μελίσσια (Τρ. Πειραιώς-σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης, Τρ. Millennium), Γλυκά Νερά (Ταχ. Ταμιευτήριο), Κουκάκι (Τρ. Πειραιώς), Καλλιθέα (Τρ. Πειραιώς-σούπερ μάρκετ Βερόπουλος), Ηλιούπολη (Εμπορική μεμονωμένο), Παπάγου (Ταχ. Ταμιευτήριο, Γενική Τράπεζα), Πλάκα (Citybank), Κολωνάκι (Alpha), Κάτω Χαλάνδρι (Eurobank-σούπερ μάρκετ Προμηθευτική, Εθνική-σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος), Γέρακας (Τρ. Πειραιώς-σούπερ μάρκετ Carrefour), Μεταμόρφωση (Πανελλήνια Τράπεζα), Λαμπρινή (Eurobank-σούπερ μάρκετ Προμηθευτική), Ν. Ιωνία (Εθνική Τράπεζα-σούπερ μάρκετ Σκλαβενίτης), Δραπετσώνα (Eurobank), Βύρωνας (Ταχ. Ταμιευτήριο), Μενίδι (Ταχ. Ταμιευτήριο), Περιστέρι – Ανθούπολη (Εθνική Τράπεζα-2 μηχανήματα).

Σε αυτήν την περίοδο λοιπόν, ωμού εκβιασμού της ανθρώπινης και κοινωνικής αξιοπρέπειας, αλλά και της απόπειρας εκφασισμού της, καλούμε με υψωμένες τις μαυροκόκκινες σημαίες της ελπίδας, ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ – ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ, ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ – ΔΙΕΘΝΙΣΤΡΙΕΣ, να ενδυναμώσουν τον ανοιχτό πόλεμο που έχει κηρυχτεί πλέον σε αφεντικά, κράτος, μπάτσους, δικαστές και εισαγγελείς, κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους της αστικής δημοκρατίας, καθάρματα μεγαλοεκδότες της 4ης εξουσίας και το σάπιο, ληστρικό και τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα το οποίο κρατιέται κλινικά νεκρό με το γνωστό γιατροσόφι της ανακεφαλαιοποίησής του. Η κρίση στην υπερπαραγωγή και τα υπερκέρδη του καπιταλιστικού συστήματος έχει επαναληφθεί πολλές φορές ανά την ιστορία, όπως όμως και οι προσπάθειες για παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και κοινωνική ανατροπή. Θα είμαστε υπεύθυνοι αν αυτή τη φορά και χωρίς να επαναλάβουμε λάθη του παρελθόντος, ιδίως αυτά που έγιναν την περίοδο της Ισπανικής Επανάστασης, μια επανάσταση με ταξική συνείδηση και την εφαρμογή της κολλεκτιβοποίησης στους κόλπους της, ένα κοινωνικό πείραμα που αν είχε πραγματοποιηθεί και επιτύχει θα μιλάγαμε και θα βιώναμε σήμερα μια κοινωνία ανακατανομής, αλληλεγγύης, συλλογικότητας, αυτοοργάνωσης και αυτοδιεύθυνσης, άρα και βέβαια θα είμαστε υπεύθυνοι λοιπόν αν δεν τινάξουμε το σύστημα στον αέρα από τα θεμέλιά του στην παρούσα φάση που μας δίνεται η ευκαιρία για άλλη μια φορά στην ιστορία, εκμεταλλευόμενοι την κρίση του και την αποδυνάμωσή του.

Καλούμε και προτείνουμε λοιπόν σε πολυμορφικές δράσεις αντάρτικου πόλης, έως ότου εξασφαλίσουμε αυτά που επιθυμούμε κοινωνικοπολιτικά.

Προτείνουμε σαφώς την άμεση και αυτόνομη δράση μέχρι να εξασφαλίσουμε την πραγματοποίηση της κοινωνίας που ονειρευόμαστε!

Προτάσσουμε την πολιτική του αναρχισμού, του ελευθεριακού κομμουνισμού, μιας ελευθεριακής σοσιαλιστικής κοινωνίας που σύντομα θα πάψει να χαρακτηρίζεται ως ουτοπική!!!

Είναι βέβαιο πλέον ότι βρισκόμαστε σε προεπαναστατική περίοδο και να είστε βέβαιοι πως θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να ζυμώσουμε τα πολιτικά υπόβαθρα ως προς την επίτευξη της ίδιας της επαναστατικής περιόδου πλέον και να είστε σίγουροι πως τότε θα μας αντιμετωπίσετε όλους μαζί…!! Σας το υποσχόμαστε με συντροφικούς χαιρετισμούς!

Τελικός μας σκοπός και στόχος είναι το προλεταριάτο να εκμεταλλευτεί την πολιτική του υπεροχή, προκειμένου να αφαιρέσει από την αστική τάξη όλα τα κεφάλαια και όλα τα μέσα παραγωγής και να τα παραδώσει στο ίδιο το προλεταριάτο που θα έχει οργανωθεί σε διευθύνουσα τάξη, αυξάνοντας έτσι τις υπάρχουσες παραγωγικές δυνάμεις.

Υ.Γ. Δεν πτοούμαστε από την αποσιώπηση των Μ.Μ.Ε. σε ενέργειες που έχουν πραγματοποιηθεί και δεν έχουν καν αναφερθεί! Γνωρίζουμε καλά πως μας φοβόσαστε και να γνωρίζετε και εσείς ότι βρισκόμαστε μια ανάσα πριν από εσάς!!

ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΑΝΑΡΧΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Πηγή: “Εφημερίδα των Συντακτών”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *