Η, αλά καρτ, εφαρμογή της νομιμότητας στις Σκουριές

xondro_dentro_024_19th-febΤην Τετάρτη 19.02.2014, πραγματοποιήθηκε άλλη μια παράσταση διαμαρτυρίας στο Χοντρό Δέντρο (Σκουριές). Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι κατήγγειλαν στην αστυνομία το γεγονός ότι η επίστρωση των δασικών οδών γίνεται με επικίνδυνα υλικά, που σύμφωνα με αναλύσεις δειγμάτων παρουσιάζουν συγκεντρώσεις αρσενικού και άλλων βαρέων μετάλλων καθώς και την πρόθεση της Ελληνικός Χρυσός Α.Ε. να εγκαταστήσει, χωρίς πολεοδομική άδεια, κοντέινερς στο εργοτάξιο των Σκουριών.

Βάσει του κυβερνητικού δόγματος “νόμος και τάξη”, ο νόμος και η τάξη αποκαταστάθηκαν με την κακοποίηση των διαδηλωτών, το χυδαίο – σεξουαλικού περιεχομένου – βρίσιμο γυναικών, τον τραυματισμό και σύλληψη τριών ανθρώπων, με τις κατηγορίες της απείθειας και της παράνομης βίας. Ως γνωστόν, παράνομη βία στη Χαλκιδική ασκούν πάντα οι διαμαρτυρόμενοι – ή, κατά Υπουργό Δημοσίας τάξεως και Προστασίας του πολίτη, οι επιδιώκοντες κατάλυση του Κράτους – και ποτέ η Ελληνική Αστυνομία, στα πλαίσια του προνομίου της άσκησης νόμιμης, εξ ορισμού και προκαταβολικά, βίας.

Η Αστυνομία, σε ανακοίνωσή της, αναφέρει ότι οι αστυνομικές δυνάμεις δεν επιτέθηκαν κατά διαδηλωτών αλλά τους απομάκρυναν με τη σωματική τους παρουσία, ότι κι αν αυτό σημαίνει. Καμία αναφορά δε γίνεται στις καταγγελίες των κατοίκων.

Ο εκπρόσωπος της Ελληνικός Χρυσός, αναφερόμενος στις καταγγελίες για χρήση επικίνδυνων υλικών στην επίστρωση των δασικών οδών, δήλωσε ότι «Το υλικό που στρώνουμε στον εν λόγω δρόμο είναι από λατομεία της περιοχής. Σε ότι αφορά τις δειγματοληψίες, μπορεί να κάνει όποιος θέλει». Σε ελεύθερη μετάφραση, η εταιρεία θα χρησιμοποιεί ότι υλικό της είναι φτηνό και διαθέσιμο και οι υπόλοιποι μπορούν να μαζεύουν δείγματα για τη συλλογή τους. Επίσης, σχολιάζοντας το θέμα με την έλλειψη της απαραίτητης πολεοδομικής άδειας για την εγκατάσταση κοντέινερς δήλωσε «Αυτό το παιχνιδάκι με τις άδειες για κοντέινερ παρατράβηξε. Δεν φτιάχνουμε μεταλλείο με την άδεια της πολεοδομίας, φτιάχνουμε μεταλλείο με τις άδειες που έχουν εκδοθεί από τις Αρμόδιες αρχές» Σε ελεύθερη μετάφραση, αρμόδιες υπηρεσίες είναι αυτές που διευκολύνουν το έργο της εταιρείας. Όσες προσπαθούν να εφαρμόσουν το νόμο, είναι αναρμόδιες.

Στην, αλά κάρτ, εφαρμογή της νομιμότητας ήρθε να προστεθεί και η πρόσφατη διευκρίνηση του Δημάρχου Αριστοτέλη, ότι ναι μεν η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα, αλλά στην περίπτωσή μας η λάθος εκλογική επιλογή μπορεί να σημαίνει ότι θα καούν τα χωριά μας.

Όταν η αδικία γίνεται νόμος, η αντίσταση γίνεται καθήκον

Συντονιστικό Φορέων και Συλλόγων Σταγείρων-Ακάνθου ενάντια στην εξόρυξη χρυσού

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *