ΚΥΠ-ΜΙΤ-CIA, συνεργασία

image002ΣΚΟΤΕΙΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μπορεί ο Άγγελος Φιλιππίδης να αποφάσισε ο ίδιος την επιστροφή του-στην Ελλάδα, όπως το «Π» είχε αποκαλύψει, αλλά κάποιοι στην πλάτη του φαίνεται να έπαιξαν ένα σκοτεινό παιχνίδι. Τι εννοούμε; Ότι μετά την επιστροφή του η ελληνική Αντιτρομοκρατική απέκτησε τέτοιες δυνατότητες ώστε… κοντεύει να εξαρθρώσει όλα τα «τρομοκρατικά δίκτυα» των εξ Ανατολών γειτόνων – για τα δικά μας, μετά την απελευθέρωση του Χριστόδουλου, μάλλον δεν υπάρχει βιασύνη.

Η σύλληψη τεσσάρων Τούρκων πολιτικών φυγάδων στο διαμέρισμα στου Γκύζη με την «αποκάλυψη» ολόκληρου οπλοστασίου, η σχεδόν ταυτόχρονη σύλληψη άλλης μιας Τουρκάλας στην Κρήτη, η σύλληψη τριών ακόμη Τούρκων (σε διαφορετικό χρόνο) που φέρεται να σχετίζονται με την έκρηξη σε διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης το 2011 συνθέτουν έναν εντυπωσιακό άθλο αποτελεσματικότητας των ελληνικών αρχών, στην επίτευξη του οποίου, ωστόσο, φαίνεται να εμπλέκονται ξεκάθαρα ή συγκαλυμμένα από τη Μ IT μέχρι τη CIA και τις υπόλοιπες αμερικάνικες υπηρεσίες Ασφαλείας.

Όπως φαίνεται, οι Τούρκοι, προκειμένου να μην προβάλουν… ανυπέρβλητα εμπόδια στην ομαλή επιστροφή του Αγγέλου Φιλιππίδη και κάνουν μπάχαλο την έρευνα για το Τ.Τ., παζάρεψαν για τα καλά με τρυς δικούς μας για όσους επί χρόνια αναζητούσαν στην ελληνική επικράτεια ως τρομοκράτες (εντός και εκτός εισαγωγικών). Απόδειξη το αίτημα που υπέβαλαν οι τούρκικες αρχές, στα μέσα Ιανουαρίου, για την έκδοση του Τούρκου Σινάν Οζέν, που κρατείτο στις φυλακές Κορυδαλλού και ο οποίος είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στη Χίο για συμμετοχή στην υπόθεση μεταφοράς όπλων και πυρομαχικών στα παράλια της Τουρκίας.

Σύμφωνα με το αίτημα έκδοσης από την Interpol Τουρκίας, κατηγορείται για συμμετοχή στην ακροαριστερή τρομοκρατική οργάνωση «Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο (DHKR- C)». Στο φουσκωτό που μετέφερε τον οπλισμό μεταξύ Οινουσσών και Χίου είχαν συλληφθεί ακόμη ο 34χρονος Μεχμέτ Γιαιλά (για τον οποίο τώρα φέρεται να υπάρχουν ευρήματα που αποδεικνύουν ότι είχε βρεθεί στο διαμέρισμα του Γκύζη) και ο Χασάν Μπιμπέρ, 55 ετών, για τους οποίους ο Άρειος Πάγος απέρριψε τον περασμένο Νοέμβριο το αίτημα έκδοσής τους στην Τουρκία. Για την υπόθεση της Χίου έχει καταγραφεί αμερικάνικη εμπλοκή στις έρευνες, αφού αξιωματικοί του FBI ζήτησαν και ανέκριναν στον Κορυδαλλό, αρχές Δεκεμβρίου, τόσο τους τρεις Τούρκους κρατουμένους όσο και τους δύο Έλληνες που είχαν συλληφθεί και παραμένουν προφυλακισμένοι.

Το αμερικάνικο «ενδιαφέρον» για τα τεκταινόμενα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας αιτιολογείται από το γεγονός ότι το DHKP-C είχε αναλάβει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στην πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα. Μετά τις 4 συλλήψεις στου Γκύζη τούρκικα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η υπόθεση «βγήκε» ύστερα από συνεργασία της ΕΥΠ με την τούρκικη ΜΙΤ και τη CIA, ενώ αφήνεται να διαρρεύσει ότι τους τέσσερις συλληφθέντες ανέκριναν επί ελληνικού εδάφους πενταμελής ομάδα της ΜΙΤ και Κλιμάκιο του FBI και της CIA στην Αθήνα.

Δικονομικές «τρύπες»

Από την Αντιτρομοκρατική, πάντως, τα πράγματα εμφανίζονται πιο… απλά. Στις 5 του μήνα φτάνει ο Άγγελος Φιλιππίδης στην Αθήνα και τότε περίπου προσδιορίζεται ένα «ανώνυμο τηλεφώνημα στην Υπηρεσία» που υποδεικνύει… ύποπτες κινήσεις στην οδό Γενναδίου στου Γκύζη. Για λίγες ημέρες η πολυκατοικία τίθεται υπό παρακολούθηση και… στις 10 Φεβρουαρίου συλλαμβάνονται οι 4 και αποκαλύπτεται ολόκληρο οπλοστάσιο: Ένα Καλάσνικοφ, δύο υποπολυβόλα (ένα SCORPION και ένα ΜΙΝΙ UZI), τρία πιστόλια, ένας σιγαστήρας, 6,5 κιλά ζελατοδυναμίτιδα, δύο χειροβομβίδες F1 και μεγάλος αριθμός σφαιρών, μαζί με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, μπερέδες με το έμβλημα της DΗΚΡ-C κ.ά.

Τέτοια ήταν η… χαρά της αντιτρομοκρατικής επιτυχίας που «ξέχασαν» να συντάξουν τις απαραίτητες εκθέσεις έρευνας, ανεύρεσης και κατάσχεσης του όποιου υλικού βρέθηκε στο διαμέρισμα. Με αποτέλεσμα, όταν οι 4 συλληφθέντες βρέθηκαν την περασμένη Παρασκευή ενώπιον η της ανακρίτριας, η τελευταία να τραβά τα μαλλιά της… Στη δικογραφία δεν υπήρχε κανένα επίσημο έγγραφο – έκθεση από το διαμέρισμα της Γενναδίου και εκ των υστέρων από την Αντιτρομοκρατική εστάλη εσπευσμένα ένα «ενημερωτικό σημείωμα» – το δελτίο Τύπου που είχε μοιραστεί μέρες πριν στους δημοσιογράφους.

Επίσημες εκθέσεις δεν υπήρχαν, ωστόσο σε χρόνο – ρεκόρ έγιναν οι ταυτοποιήσεις και άρχισαν να διαρρέουν τα στοιχεία: Ένας από τους 4 συλληφθέντες, ο 49χρονος Χουσεϊν Τεκίν, αναγορεύθηκε σε επικεφαλής του «στρατιωτικού σκέλους» του DHKP-C. Γενετικό υλικό του φέρεται ότι βρέθηκε σε όπλα που κατασχέθηκαν στο φουσκωτό σκάφος στη Χίο, ενώ ο ίδιος είχε μισθώσει διαμέρισμα στην Τριανδρία Θεσσαλονίκης! Ο 49χρονος, που έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης 13 ετών στην Τουρκία, μετά την αποφυλάκισή του, σύμφωνα με τα στοιχεία των τούρκικων αρχών, βρήκε αρχικά καταφύγιο στη Συρία και μετά στην Ελλάδα.

Μπαράζ συλλήψεων

Πέραν των συλλήψεων στου Γκύζη, τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται και πάλι μια πρωτοφανής έξαρση δραστηριότητας της Αντιτρομοκρατικής με στόχο φερόμενα μέλη του DHKP-C.

♦ Τα ξημερώματα της Παρασκευής, λίγο πριν οι 4 οδηγηθούν στην ανακρίτρια στην Αθήνα, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη ο Τσετίν Χασάν, κατηγορούμενος ότι σχετίζεται με την έκρηξη στην Τριανδρία τον Οκτώβριο του 2011, στην οποία είχε σκοτωθεί ένας Κούρδος.

♦ Για συμμετοχή στο DHKP-C κατηγορούνται δύο ακόμη Τούρκοι, ο Μεχμέτ Γιαμάν και ο Καντίρ Καγιά, που συνελήφθησαν στις 22 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη, με βάση διεθνή εντάλματα σύλληψης.

♦ Στις 8 Φεβρουαρίου συνελήφθη στο Ηράκλειο Κρήτης η Κούρδη Κοζάν Νιχαγιέτ, με ενεργοποίηση διεθνούς εντάλματος. Κρατείται στις φυλακές της Νεάπολης Λασιθίου, σε αναμονή της δίκης για την έκδοσή της ή όχι στην Τουρκία.

Απαγωγές στο μενού

Ανάλογη υπερδραστηριότητα των ελληνικών αρχών είχε καταγραφεί πριν από περίπου έναν χρόνο, με αφετηρία τότε τη συνάντηση Ερντογάν – Σαμαρά και την κοινή «συνεδρίαση των δύο Υπουργικών Συμβουλίων» στις 5 Μαρτίου 2013 στην Κωνσταντινούπολη και τα επίμονα δημοσιεύματα που είχαν προηγηθεί στις τούρκικες εφημερίδες για υπόθαλψη και εκπαίδευση Τούρκων και Κούρδων «τρομοκρατών» στην Ελλάδα.
Αμέσως μετά, στις 21 Μαρτίου, συνελήφθη η Γκιονούλ Γιλμάζ, Τουρκάλα πολιτική πρόσφυγας στην Ελλάδα τα τελευταία 15 χρόνια, με βάση διεθνές ένταλμα σύλληψης. Ακολούθησαν οι προσαγωγές στην Ασφάλεια 12 Τούρκων και Κούρδων πολιτικών προσφύγων από την περιοχή των Εξαρχείων, οι οποίοι αφέθηκαν στη συνέχεια ελεύθεροι.

Κορυφαίο, ωστόσο, περιστατικό ήταν η απαγωγή του Τούρκου φυγάδα Μπουλούτ Γιαϊλά (είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο στις 20 Μαΐου 2013) στις 30 Μαΐου από την οδό Σόλωνος, ο οποίος βρέθηκε την επομένη να έχει παραδοθεί στις αστυνομικές αρχές στην Αδριανούπολη και την 1η Ιουνίου κρατούμενος στην Κωνσταντινούπολη. Όπως αποκαλύφθηκε με έγγραφο του επικεφαλής της Αντιτρομοκρατικής, ταξίαρχου Αλ. Τζοϊτη, προς την Εισαγγελία της Αθήνας, τον Τούρκο «άρπαξε» από το κέντρο της Αθήνας αυτοκίνητο με πινακίδες της Κρατικής Ασφάλειας.

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *