Ναυάγησαν οι προσπάθειες μετωπικής συμπόρευσης ΑΝΤΑΡΣΥΑ-Σχεδίου Β’

556320_183406425139225_1765841022_nΑπ’ ότι φαίνεται ναυάγησε οριστικά η δυνατότητα μετωπικής συμπόρευσης της ΑΝΤΑΡΣΥΑ με το Σχέδιο Β΄. Σύμφωνα με άρθρο που υπογράφουν τα στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ Αντώνης Δραγανίγος, και Γιάννης Μπαλάσης, το οποίο δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα aristeroblog στη συλλογιστική του Σχεδίου Β η «έξοδος από το ευρώ» και η «απειθαρχία στις συνθήκες της ΕΕ» έχουν χαρακτήρα άμεσων πολιτικών στόχων, ενός άμεσου προγράμματος. Και αντίθετα με αυτό, ο στόχος της εξόδου από την ΕΕ δεν διατυπώνεται σαν πολιτικός στόχος (αν και τυπικά αποτελεί σημείο του προγράμματος), μετατρέπεται σε μια διαπίστωση (η πάλη μας φέρνει αναγκαστικά σε ρήξη με την ΕΕ) και «αναδεικνύεται σε κρίκο των αγώνων». Πάντως δεν είναι ένας άμεσος, αυτοτελής, θετικός και ρητά διατυπωμένος στόχος πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος στο σήμερα.
Αυτή είναι η κεντρική διαφορά των δύο προγραμμάτων. Και αυτή η διαφορά δεν κρύβεται με διατυπώσεις.

Απ’ την πλευρά της η συλλογικότητα στην οποία ηγείται ο Αλέκος Αλαβάνος με δήλωση του γραφείου τύπου της υπογραμμίζει:

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να συμμετάσχουμε σε μια αστυνομικού χαρακτήρα συζήτηση που προκάλεσε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και ιδιαίτερα η συνιστώσα της ΝΑΡ, που προκαλεί μόνο ένα νοσηρό κλίμα.
Όσες και όσοι έχουν παρακολουθήσει τις συνεννοήσεις, όσες και όσοι μπορούν να κατανοήσουν ποιοι έκαναν μεγάλες υποχωρήσεις στις θέσεις τους και ποιών ύφος και αντιλήψεις εμπεριέχουν κυρίως τα κοινά κείμενα, μπορούν να κρίνουν και ποιος έχει την ευθύνη.
Το Σχέδιο Β δεν θα συμπράξει ώστε να γίνει η αριστερά “το δέντρο που πληγώνουμε”. Κι αυτό γιατί βιώνουμε την προσδοκία και τη λαχτάρα των περισσοτέρων μελών της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, όπως και του Σχεδίου Β, όπως ακόμα και μελών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, για την κοινή δράση της ριζοσπαστικής αριστεράς.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *