Με χαράτσια και φορο-επιδρομές δεν θα μας πάρετε τα σπίτια

image002Σας καλούμε την Τετάρτη 26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ και ώρα 18:30μ.μ., στον Πολυχώρο «Κώστας Κωσταράκος», Θήρας και Μαντινείας (Αλιμπράντη) στα Καμίνια, σε ανοιχτή συνέλευση-συζήτηση για να σταματήσουμε τις κατασχέσεις.

Το καυτό θέμα των κατασχέσεων χτυπά την πόρτα σε πολλά νοικοκυριά της χώρας, με το μεγαλύτερο κομμάτι του ενεργού πληθυσμού αυτή τη στιγμή βουτηγμένο στον εφιάλτη της ανεργίας και με ακόμα μεγαλύτερο κομμάτι των πολιτών να βρίσκεται κάτω από τα όρια της φτώχειας, οι υπηρέτες των μνημονιακών πρακτικών έρχονται να μας επιβεβαιώσουν ότι δεν πρόκειται να αφήσουν ίχνος αξιοπρέπειας στον λαό που μέρα με τη μέρα ζει μέσα στην εξαθλίωση, μια εξαθλίωση που δεν έχει προηγούμενο.

Κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας για χρέη προς το δημόσιο, τις εφορίες που ζητάνε ως αντάλλαγμα του δημοσιονομικού χρέους τους κόπους του εργαζόμενου λαού ,για χρέη ως προς τις τράπεζες που δάνειζαν μέχρι πρότινος με ανύπαρκτο κεφάλαιο και τώρα απαιτούν να πληρώσουμε την κρίση τους, κατασχέσεις ακόμα και για δημόσια και δωρεάν αγαθά όπως το νερό, τρανταχτό το παράδειγμα του άνεργου συμπολίτη μας στο Πέραμα που θα έχανε το σπίτι του λόγω οφειλής του στην ΕΥΔΑΠ.

Ο χορός των κατασχέσεων έχει ξεκινήσει ήδη σε χώρες όπως η Ισπανία, όπου το φαινόμενο των κατασχέσεων για τα στεγαστικά δάνεια έχει πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις, ας μην ξεχνάμε όμως και το παράδειγμα της Κύπρου που μέσα σ’ ένα βράδυ χάθηκε μεγάλο κομμάτι των τραπεζικών καταθέσεων μετά από διαταγή της Τρόικας. Αλλά και στην χώρα μας ξεκίνησαν «πιλοτικά» οι κατασχέσεις χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς για χρέη στην εφορία. Ο δρόμος για την επανάκτηση της
συλλογικής μας αξιοπρέπειας είναι μακρύς όχι όμως δύσκολος.

Σας καλούμε να συζητήσουμε και να βρούμε τρόπους αντίδρασης στην εφαρμοζόμενη πολιτική. Να πετύχουμε μικρές και μεγάλες νίκες που θα μας βοηθήσουνε να επιβιώσουμε μέχρι να πετύχουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Η Πρωτοβουλία δραστηριοποιείται έντονα το τελευταίο διάστημα στις γειτονιές μας. Είναι μορφή λαϊκής αυτό-οργάνωσης και αυτό που μας συνδέει είναι τα κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε όλοι μας, στην λογική της συλλογικής αντιμετώπισης, αντίστασης, αλληλεγγύης.

ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΕΛΠΙΔΑ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΚΑΜΙΝΙΩΝ ΡΕΝΤΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

e-mail: kaminia.antistasi@gmail.com blog: httr://kaminiaantistasi.blogspot.gr/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *