Φαντάροι από 54 μονάδες: “Κανείς δε μπορεί να μας μετατρέψει σε πιόνια του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των εφοπλιστών”.

unnamedΚΕΙΜΕΝΟ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ 54 ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ – ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ

Μας έστειλαν πολεμικό προσκλητήριο. Έτσι αντιλαμβανόμαστε τις άμεσες μεταθέσεις δεκάδων συναδέλφων φαντάρων στο 485 Τάγμα Διαβιβάσεων στη 1η Στρατιά Λάρισας, για να τεθούν στην υπηρεσία του ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΗΓΕΙΟΥ, που θα καθοδηγήσει την συνδρομή των ευρωπαίων μισθοφόρων στην γαλλική επέμβαση στην πρώην αποικία τους. Στη Λάρισα θα πραγματοποιηθεί και η εκπαίδευση των 700-1000 Ευρωπαίων Μισθοφόρων που θα μεταβούν στη χώρα της Αφρικής.

 Αυτό το προσκλητήριο το θεωρούμε πρόκληση. Και το πετάμε στον κάδο σκουπιδιών της ιστορίας.

Δε δεχόμαστε να προσφέρουμε καμιά υπηρεσία. Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή και συμβολή σε μια ιμπεριαλιστική επέμβαση που εξυπηρετεί τη δράση γαλλικών κολοσσών όπως η πετρελαϊκή «ΤΟΤΑΛ», η εταιρεία αναψυκτικών και ζάχαρης «Castel», η εταιρεία ενέργειας και κατασκευής πυρηνικών σταθμών «AREVA», η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας «France Telecom».

Αυτές οι επεμβάσεις στηρίζονται στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν οι βάσεις, πόσο μάλλον ένα στρατόπεδο που χαρακτηρίζεται στρατηγείο. Ξέρουμε πολύ καλά ότι οι φαντάροι που βρίσκονται εκεί, με συγκεκριμένες μάλιστα ειδικότητες, αποτελούν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, μέρος της νέας βάρβαρης εκστρατείας. Όμως, κάθε προσπάθεια που μπλοκάρει τα σχέδιά τους καθυστερεί ή αποτρέπει εντελώς τις επιχειρήσεις, φέρνει πιο κοντά το τέλος των συρράξεων. Αν μπορέσουμε να σταματήσουμε έστω και ένα γρανάζι της πολεμικής μηχανής θα το κάνουμε. Δε γινόμαστε εμείς γρανάζι της νέας βάρβαρης εισβολής.

Αρνούμαστε, λοιπόν να συμμετέχουμε σε μια ακόμη επέμβαση που βυθίζει έναν ακόμη λαό στον εμφύλιο, στη δυστυχία και την προσφυγιά, προκαλώντας αργά ή γρήγορα νέα εγκλήματα κατά μεταναστών-προσφύγων σε Έβρο-Λαβεντούζα-Αγαθονήσι! Θα έχουν το θράσος στη συνέχεια να μας δώσουν νέες διαταγές για το πώς θα συμβάλουμε στην αποτροπή των νέων μεταναστευτικών κυμάτων.

Είναι προκλητικό την ώρα που η κυβέρνηση αυξάνει φόρους, περικόπτει κοινωνικές δαπάνες, απολύει δεκάδες χιλιάδες δημόσιους υπαλλήλους, διαλύει την υγεία-παιδεία-ασφάλιση, και φορτώνει στις πλάτες μας το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης, να επιβάλλει στο λαό να πληρώσει 3-20 ΕΚΑΤ. ΕΥΡΩ για την προετοιμασία-εκπαίδευση των εκατοντάδων Ευρωπαίων Μισθοφόρων και τη λειτουργία του Ευρωπαϊκού Στρατηγείου. Να αδειάζουν στρατόπεδα από συναδέλφους την ώρα που υποφέρουμε από την εμπλοκή και συνεχόμενες υπηρεσίες, την ώρα που οι στρατοκράτες απαιτούν αύξηση της θητείας.

Αρνούμαστε κάθε συμμετοχή στο νέο βάρβαρο πόλεμο του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των Γάλλων ιμπεριαλιστών. Στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που ολοένα περισσότερο εμπλέκεται στρατιωτικά σε άδικους πολέμους- Αφγανιστάν, Λιβύη, Μάλι και τώρα Κεντροαφρικανική Δημοκρατία- για να αναβαθμίσει οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα εντελώς ξένα από εμάς. Είναι η συνέχεια του σκληρού ταξικού πολέμου που διεξάγει εναντίον του εργαζόμενου λαού μας και της ακραίας κρατικής καταστολής.

Καλούμε τους συναδέλφους από όλα τα στρατόπεδα της χώρας να συνυπογράψουν αυτό το κείμενο. Είναι το ελάχιστο αντιπολεμικό, ταξικό καθήκον που έχει η στρατευμένη νεολαία. Καλούμε τον καθένα να αρνηθεί τη συγκεκριμένη μετάθεση και κάθε μετάθεση-υπηρεσία που τον εμπλέκει σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Είναι κάτι που μπορεί να γίνει. Ήδη οι πρώτοι συνάδελφοι που αρνήθηκαν μας δείχνουν το δρόμο. Εξάλλου και ο ίδιος ο όρκος που έχουμε δώσει μιλάει για την υπεράσπιση της άμυνας της χώρας. Κανείς δε μπορεί να μας μετατρέψει σε πιόνια του ΝΑΤΟ, του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ και των εφοπλιστών.

Δε μας τρομάζουν οι φυλακές και οι απειλές για στρατοδικεία. Παράνομες και απάνθρωπες είναι οι πολεμοχαρείς διαταγές τους. Απευθύνουμε τέλος συνολικά στο εργατικό και αντιπολεμικό κίνημα να στηρίξει την προσπάθειά μας και να σχεδιάσουμε κοινούς αγώνες για την αποτροπή όλων των πολεμικών σεναρίων που εμπλέκουν τη χώρα μας. Τώρα είναι η στιγμή που η έμπρακτη αλληλεγγύη θα βάλει φραγμό στην προσπάθεια εκφοβισμού της αγωνιζόμενης στρατευμένης νεολαίας. Στον ίδιο το πόλεμο.

Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΥΠΟΓΡΑΦΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ-Η ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΜΑΣ ΚΛΙΜΑΚΩΝΕΤΑΙ
289 ΑΚΤΜΠ ΤΕΜ ,
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ
79 ΤΕ ,
79 ΕΑΡΜΕΘ ΣΑΜΟΣ
298 Μ/Κ ΤΕ ΣΑΜΟΥ
79 ΑΔΤΕ ΣΑΜΟΥ
98 ΜΕΘ ,
475 ΤΔ ΛΕΣΒΟΣ
88 ΑΚ ΛΗΜΝΟΣ
ΓΕΝ
525 ΜΚΤΠ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ
473 ΤΕΠΠ ΞΑΝΘΗ
ΣΤΡΑΤ ΒΕΡΤΣΩΝΗ ΠΛΑΤΥΣ ΛΗΜΝΟΥ
649 ΤΕ ΣΑΜΟΣ
80 ΕΑΡΜΕΘ-ΤΥΕΘ ΚΩΣ
ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ
ΚΕΤΘ ΑΥΛΩΝΑ
124 ΠΒΕ
ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ
ΚΕΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΚΕΜΧ ΝΑΥΠΛΙΟΥ
ΚΕΥΠ ΛΑΜΙΑ
2/39 ΣΠ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
71Η ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ
525 Μ.Κ ΤΠ ΠΟΛΥΚΑΣΤΡΟ ΚΙΛΚΙΣ
3ο ΤΑΓΜΑ ΓΥΘΕΙΟΥ
80 ΤΥΕΘ ΚΩ
180 ΜΚΒ’ΧΩΚ’
128 ΣΕΤΗ ΚΑΒΟΥΡΙ
ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
ΣΕΑΠ ΚΡΗΤΗ
88 ΛΔΒ
ΣΕΤΗΛ
ΜΟΙΡΑ ΓΕΑ
ΑΑΠ ΡΟΔΟΣ
474 ΤΔΒΕΘ ΡΟΔΟΥ
7 ΕΜΑ ΕΒΡΟΣ
642 ΜΚΤΠ ΕΒΡΟΣ
30 ΜΚΤΑΞ ΕΒΡΟΣ
Τ ΓΕΕΘΑ
643 ΤΕ ΧΙΟΣ
289 ΤΠ,
79 ΤΜΧΕ ΣΑΜΟΣ
164 ΤΕ ΣΑΜΟΣ
512 ΤΠ
ΑΣΔΕΝ
306 ΕΒΤ
311 ΕΜΑ
ΣΕΠΑ-ΚΕΑ
265 ΤΑΓΜΑ Μ/Κ ΤΕ ΜΑΝΤΑΜΑΔΟ ΜΥΤΙΛΗΝΗ
2ο ΤΥΑΔ ΠΑΧΗ ΜΕΓΑΡΩΝ
211 Μ/Κ ΤΠ ΠΕΤΑΛΟΥΔΕΣ ΡΟΔΟΣ
96 ΕΑΡΜΕΘ ΣΤΗ ΧΙΟ
401 ΓΣΝΑ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
Diktiospartakos.blogspot.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *