Δίκη για την υπόθεση ΣΠτΦ: Κατασκευασμένοι μάρτυρες

Μας τους διαφημίζουν, χρόνια τώρα, σαν μορφωμένους, έξυπνους, με ιδιαίτερες ικανότητες. Πλην όμως, η πρώτη φορά που ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής εμφανίστηκαν για να καταθέσουν σε δικαστήριο, απέδειξε ότι και οι ίδιοι και η υπηρεσία τους δεν διαφέρουν σε τίποτα από τα απλά μπατσάκια, που τους γράφουν τις καταθέσεις οι ανώτεροί τους και όταν εμφανίζονται στο δι-καστήριο παθαίνουν… κλα-κάζ.

Οι τρεις ασφαλίτες της Αντιτρομοκρατικής που κατέθεσαν πρώτοι στη δίκη για την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» έπεσαν σε σωρεία αντιφάσεων, που προκάλεσαν επικριτικά σχόλια ακόμα και από την απολύτως φιλική (προς αυτούς) έδρα.
Το πιο χαρακτηριστικό ήταν πως ενώ στις αρχικές τους καταθέσεις ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να διακρίνουν χαρακτηριστικά των ατόμων που μπαινόβγαιναν στο σπίτι του Χαλανδρίου, στη συνέχεια πήγαν στον ανακριτή και προέβησαν σε αναγνωρίσεις.

Οταν ρωτήθηκε σχετικά ο πρώτος ασφαλίτης (Γ. Μουρδουκούτας) πώς αναφέρεται σε δυο άτομα, ενώ είχε καταθέσει αρχικά ότι δεν μπορούσε να αναγνωρίσει πρόσωπα, δεν δίστασε ν’ απαντήσει με γεμάτο το στόμα: «Μας είπαν ποιοι είναι από την υπηρεσία»!
Ο άλλος ασφαλίτης (Αχ. Σιώκας) έδωσε πιο… σουρεαλιστική απάντηση στο ίδιο ερώτημα: «Πληροφορήθηκα τα ονόματα των ατόμων από τις εφημερίδες και την τηλεόραση»! Οταν ρωτήθηκε πώς γίνεται, ενώ λέει ότι παρακολουθούσε το σπίτι επί 42 ώρες και ότι διαπίστωσε «μεγάλη κινητικότητα», να «αναγνωρίζει» μόνο τρία άτομα, απάντησε λακωνικά και με εμφανή την ταραχή: «Μόνο αυ-τούς είδα»! Ολως τυχαίως, είδε μόνο αυτούς, τα ονόματα των οποίων πληροφορήθηκε από την τηλεόραση και τις εφημερίδες. Και πάλι όλως τυχαίως, «θυμόταν» τα πρόσωπα εκείνων που τα ονόματα τους διοχετεύθηκαν από την υπηρεσία του στα ΜΜΕ!

Ο τρίτος ασφαλίτης (Χ. Ξένος) ήταν πραγματικό περιβόλι, αφού ήταν αυτός που συνέλεξε τα υποτιθέμενα πειστήρια. Οπως κατέθεσε, πήρε κάποιες σακούλες από τα σκουπίδια, τις έψαξε με γυμνά χέρια και μετά τις φόρτωσε στο πορτ μπαγκάζ του αυτοκινήτου, τις πήγε στην υπηρεσία του και τις «χρέωσε» σ’ ένα γραφείο!

Οσο για τη… γιάφκα, οι ασφαλίτες κατέθεσαν πως το σπίτι είχε ανοιχτά τα παράθυρα και αναμμένα τα φώτα και μπαινόβγαινε κόσμος, χωρίς να παίρνει μέτρα προφύλαξης. Τέτοια γιάφκα ήταν! Υπάρχει, όμως, το βούλευμα που αναφέρει ότι μπαινόβγαιναν χωρίς προφυλάξεις για να παραπλανήσουν την αστυνομία!

Πηγή: Εφημερίδα Κόντρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *