Κάλεσμα – σύσκεψη για τις διώξεις απ’ το ελληνικό κράτος Τούρκων αγωνιστών

epitropi-yeni-logoΟι συλλήψεις, οι κρατήσεις, οι φυλακίσεις και οι δίκες έκδοσης των επαναστατών από την Τουρκία που άρχισαν το 2013 συνεχίζονται. Δύο σύντροφοί μας που στις αρχές του 2014 πήγαν στο Τμήμα Αλλοδαπών στη Θεσσαλονίκη για να ανανεώσουν την άδεια παραμονής τους, συνελήφθησαν με την αιτιολογία ότι αναζητούνται από την Ιντερπόλ. Οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Εφετών Θεσσαλονίκης ο οποίος τους άφησε ελεύθερους με περιοριστικούς όρους και εγγύηση 2000 ευρώ μέχρι να γίνει η δίκη. Αμέσως μετά, λόγω της έκδοσης ερυθρού δελτίου για τον κρατούμενο στις φυλακές του Κορυδαλλού Sinan Oktay Özen δρομολογήθηκε δίκη για την έκδοσή του. Τις ίδιες μέρες γράφτηκε στον Τύπο ότι θα γίνει ανταλλαγή επαναστατών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία με τον Φιλιππίδη, που συνελήφθη κατόπιν εντάλματος στην Τουρκία με την κατηγορία της απάτης στην Postbank, και ότι γι’ αυτό έγιναν οι συλλήψεις των επαναστατών από την Ελλάδα στην Τουρκία.

Στις 10 Φλεβάρη, με κοινή επιχείρηση των CIA-ΜΙΤ-ΕΥΠ συνελήφθησαν 4 επαναστάτες από την Τουρκία, εκ των οποίων οι δύο στο δρόμο και οι άλλοι δύο στο σπίτι που έμεναν. Από τους συλληφθέντες ο Hüseyin Fevzi Tekin, επειδή υπήρχε ερυθρό δελτίο από την Τουρκία οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης. Κατά την κράτησή τους στα κρατητήρια τους άσκησαν βασανιστήρια. Τελείως αυθαίρετα, σκόρπισαν σε διαφορετικές φυλακές και τους 4 κρατούμενους (Γιάννενα, Δομοκό, Λάρισα και Ναύπλιο), με σκοπό να παρεμποδίσουν το δικαίωμα στην υπεράσπισή τους, τις επαφές τους με τους δικηγόρους και τις επισκέψεις. Από τους συλληφθέντες τον Mehmet Ali Yılmaz, 22 χρονών, με την αιτιολογία ότι επειδή είναι άρρωστος, τον έκλεισαν μόνο του σε ένα κελί απομονωμένο, δεν του επιτρέπουν να έχει καμία επαφή με κανέναν και του επιτρέπουν να βγαίνει μόνο κατά την ώρα του φαγητού.

Τις ίδιες μέρες που πραγματοποιήθηκαν οι συλλήψεις, συνελήφθησαν με συνωμοσία άλλοι δύο σύντροφοί μας στο σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης. Από τους συλληφθέντες κρατήθηκε ο Hasan Koşar (çetin) με την αιτιολογία ότι είχε σχέση με την έκρηξη στη Θεσσαλονίκη το 2011. Σαν αποδεικτικά στοιχεία παρουσίασαν δακτυλικά αποτυπώματα που βρέθηκαν σε κάτι χαρτιά στο σπίτι που κατοικούσε!

Ενώ έξω πραγματοποιούνταν σε βάρος των επαναστατών αυτές οι επιθέσεις πέντε επαναστάτες από την Τουρκία, κρατούμενοι στις φυλακές Κορυδαλλού, εξορίστηκαν στις φυλακές της Λάρισας. Οι κρατούμενοι, που αντιστάθηκαν σε αυτή την μεταγωγή, δέχτηκαν επιθέσεις και βασανίστηκαν τόσο στις φυλακές Κορυδαλλού όσο και στις φυλακές της Λάρισας.
Όλα αυτά, καθώς και οι δίκες έκδοσης που σταματήσαμε με την απεργία πείνας των 51 ημερών, αλλά και οι διώξεις, και οι επιθετικές πολιτικές, αποδεικνύουν ότι συνεχίζεται η συνεργασία του ελληνικού κράτους με φασιστικό κράτος της Τουρκιάς. Για να σταματήσουμε αυτές τις επιθέσεις, να παρεμποδίσουμε τις εκδόσεις των αγωνιστών, και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα των πολιτικών κρατουμένων, για να μην περάσουν στη ζωή μας οι πολιτικές της απομόνωσης, ξεκινάμε μια εκστρατεία αλληλεγγύης και καλούμε όλες τις επαναστατικές, δημοκρατικές, αντιφασιστικές οργανώσεις, τους δημοκρατικούς μαζικούς φορείς, τα συνδικάτα και όλους τους προοδευτικούς σε σύσκεψη για να συζητήσουμε τους τρόπους δράσης μας.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ
ΝΑ ΕΚΔΟΘΕΙ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ!
Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ
ΜΕ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑ!

26 Φεβρουαρίου 2014 την Τέταρτη
Ώρα 19.00
Στο Κ.Α.Π.Α.
Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης
Σπυρ. Τρικούπη 39-41 Εξάρχεια

Για περισσότερες πληροφορίες και για να παρακολουθείτε τις ξελίξεις oagonas.blogspot.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *