Οι Μυστήριοι Ελληνες – Οι αντίπαλοι τους τους αποκαλούν “ψεκασμένους” αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι οι πιο γνήσιοι Ελληνες

Πηγή: “Ιος” – “Εφημερίδα των Συντακτών”

Ποιοι είναι οι πολίτες που εμπνέονται απο τις εξαγγελίες του Πάνου Καμμένου;

Οι αντίπαλοι τους τους αποκαλούν “ψεκασμένους”, αλλά οι ίδιοι θεωρούν ότι είναι οι πιο γνήσιοι Ελληνες, ενώ όλους τους άλλους τους θεωρούν προδότες.

image002Ενα από τα ερωτηματικά του ρευστού πολιτικού σκηνικού είναι το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Βέβαια, τόσο ο πρόεδρος όσο και αρκετά στελέχη των ΑΝ. ΕΛΛ. είναι γνωστά πρόσωπα με εξίσου γνωστή πολιτική διαδρομή. Αλλά ούτε το άθροισμα των προσώπων αυτών ούτε η μέχρι σήμερα πορεία των ΑΝ. ΕΛΛ. προσφέρουν ασφαλή στοιχεία για τη συνεκτική ουσία αυτού του νεόκοπου πολιτικού μορφώματος που προήλθε από τη Νέα Δημοκρατία και τη Δεξιά, αλλά έχει εγκατασταθεί στο συνεπές «αντιμνημονιακό» στρατόπεδο, ρίχνοντας κλεφτές ματιές πότε προς τη Χρυσή Αυγή και πότε προς τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η πολιτική βιογραφία του Πάνου Καμμένου επίσης δεν είναι διαφωτιστική. Κυνηγός αριστερών κεφαλών, πολέμιος του ΠΑΣΟΚ το οποίο θεωρούσε άντρο τρομοκρατών, μαθητής του προπαγανδιστή της χούντας Γεωργαλά και πεισμένος νεοφιλελεύθερος, οπαδός των «αποκρατικοποιήσεων» μέχρι πριν από λίγα χρόνια, έχει ήδη μεταμορφωθεί σε φανατικό πολέμιο της «Νέας Τάξης Πραγμάτων», ό,τι κι αν αυτό σημαίνει στο μυαλό του.

Εξίσου θολή παραμένει η εικόνα των ηγετικών στελεχών του κόμματος. Οι περισσότεροι προέρχονταν από τη συντηρητική παράταξη, από την οποία διαχώρισαν τη θέση τους κάτω από την πίεση της ψήφισης των Μνημονίων. Όμως για ορισμένους αυτή η διάρρηξη των σχέσεων υπήρξε προσωρινή. Κάποιοι επέστρεψαν στη Νέα Δημοκρατία, ενώ άλλοι έκαναν ένα τρίτο, δικό τους πολιτικό σχήμα.

Οπαδοί ενός  κατώτερου αρχηγού

Αλλά τα κόμματα δεν είναι μόνο η ηγετική τους ομάδα ή ο αρχηγός τους, όσο κι αν αυτός είναι ο αδιαφιλονίκητος «δημιουργός» και το σημείο αναφοράς για όλους. Για το πώς σκέφτονται τα μέλη του κόμματος είναι εξαιρετικά διαφωτιστικός ο διάλογος που αναπτύχθηκε στο Συνέδριο των ΑΝ. ΕΛΛ., το οποίο συγκλήθηκε πέρσι τον Απρίλιο, ένα χρόνο μετά την ίδρυση του κόμματος. Οι εργασίες του συνεδρίου (27 και 28.4.2013) μεταδόθηκαν διαδικτυακά και έτσι διαθέτουμε μια πλήρη εικόνα για τις απόψεις που κυριαρχούν στο στελεχιακό δυναμικό των ΑΝ. ΕΛΛ. Οι συζητήσεις διεξήχθησαν σε μια κεντρική και δύο βοηθητικές αίθουσες, ενώ συνέβη και το παράδοξο να προηγηθεί η εκλογή του προέδρου -που πραγματοποιήθηκε την πρώτη μέρα- από τη συζήτηση για το πρόγραμμα του κόμματος – που διεξήχθη τη δεύτερη.

Προηγήθηκαν οι χαιρετισμοί των βουλευτών του κόμματος («κίνημα» το ονόμαζαν οι περισσότεροι), οι οποίοι έδωσαν και τον τόνο στις ομιλίες όσων ακολούθησαν.
Κοινός τόπος, η καταγγελία όλων των άλλων πολιτικών δυνάμεων και η αποθέωση του αρχηγού. «Είμαστε οι μόνοι απέναντι στους εθνικούς μειοδότες και τους ανεπαρκείς αντιμνημονιακούς», θα διακηρύξει η Ραχήλ Μακρή (βουλευτίνα Κοζάνης). «Ο Πάνος Καμμένος είναι ο άνθρωπος που θα πρωτοστατήσει στους αγώνες ενάντια στους κατακτητές και τους εγχώριους συνεργάτες τους. Ένας ηγέτης που τόλμησε να υψώσει το ανάστημά του απέναντι στους πολιτικούς φεουδάρχες. Είμαστε περήφανοι για σένα, Πάνο Καμμένο! Είμαστε περήφανοι που είμαστε χριστιανοί. Είμαστε περήφανοι που είμαστε πάνω απ’ όλα Ελληνες».

Η βουλευτίνα Β’ Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου ήταν πιο επιθετική: «Αντιλαμβανόμαστε την έννοια της πλήρους αναισθησίας και της απόλυτης υποκρισίας των γραικύλων πολιτικάντηδων. Η προδοσία θα παραχωρήσει ακόμα και τα σπίτια μας και τα νησιά μας, ακόμα και τους τάφους των προγόνων μας, στους γνωστούς γυρολόγους εμπόρους των εθνών. Τα ενεργούμενα να σταλούν στου Γουδή ή στον Καιάδα. Ο πραγματικός εχθρός είναι ο σιωνιστικός νεοταξισμός. Είναι καιρός να βγάλουμε τα σκουπίδια απ’ το περιβόλι του ελληνισμού. Και να ορθώσουμε με τα δικά μας χέρια τον Τρίτο Ελληνικό Πολιτισμό. Όσοι ζωντανοί  Έλληνες, που είπε και ο Ιων Δραγούμης».

Ο Παύλος Χαϊκάλης περιορίστηκε σε πιο μετριοπαθείς αναφορές, αλλά ήρθε η βουλευτίνα Μαγνησίας Μαρίνα Χρυσοβελώνη να ξεσηκώσει την αίθουσα: «Η δύναμη που κινητοποιεί τους ΑΝ. ΕΛΛ.  είναι άγνωστη στους αντιπάλους μας. Και η δύναμη αυτή είναι το ελληνικό ιδεώδες». Από κοντά κι ο βουλευτής Αχαΐας Γιώργος Νταβρής: «Ποιους θέλουμε να ανατρέψουμε; Αυτούς που κινούνται και έχουν συμμαχήσει με δυνάμεις που ο πρόεδρος λέει και τους χαρακτηρίζει σαν δυνάμεις σκοτεινές της παγκοσμιοποίησης και θέλουν να εξαφανίσουν τον ελληνισμό». Και απευθυνόμενος προς τον κ. Καμμένο: «Δεν έχουν θέση στο κίνημα αυτοί που άνοιξαν τις πόρτες και μπήκαν μέσα οι οχτροί. Και ζητάω από το συνέδριο να τους πετάξει έξω». Προφητικός ο κ. Νταβρής. Πριν από ένα μήνα βρέθηκε ο ίδιος «πεταγμένος έξω».

Η λατρεία προς τον αρχηγό εκφράστηκε από τη βουλευτίνα Δωδεκανήσου Τσαμπίκα Ιατρίδη: «Πρόεδρε, όλα τα νησιά είναι εδώ γιατί μόνο εσύ μπορείς να μας δώσεις την ασφάλεια και την εμπιστοσύνη ότι η ελληνική σημαία μας θα εξακολουθήσει να κυματίζει ελεύθερη, περήφανη στα νησιά μας, όπως τα Ιμια. Πραγματικά είσαι ο μόνος που μπορείς να μας δείξεις τον δρόμο. Είσαι ο μόνος που μέχρι τώρα μας έχεις πιάσει απ’ το χέρι και μας έχεις φέρει μέχρι εδώ».

Και η βουλευτίνα Θεσσαλονίκης Χρυσούλα Γιαταγάνα φρόντισε να ξεκαθαρίσει αρκετές ώρες προτού τεθεί θέμα ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου: «Ποιος θα είναι πρόεδρος; Αλλά δεν υπάρχει αμφισβήτηση. Ο Πάνος Καμμένος. Αυτός είναι η ψυχή του κινήματος».

Ο Βασίλειος Καπερνάρος υπενθύμισε την ιδιαιτερότητα του κινήματος. Χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ «εκτόπλασμα που το είπαν κίνημα και προσβάλλει τα κινήματα». Και εντόπισε τη διαφορά με τους ΑΝ.ΕΛΛ: «Δεν είμαστε επιλεγμένοι από διεθνή κέντρα, δεν είμαστε επιλεγμένοι από λέσχες, από ιδρύματα  και από στοές». Η φράση συνοδεύτηκε από θερμό χειροκρότημα. Και ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, Παναγιώτης Μελάς, συμφώνησε, υιοθετώντας το σύνθημα που έχει περάσει από το ΠΑΣΟΚ για να καταλήξει στο ΛΑΟΣ και τη Χρυσή Αυγή: «Γιατί γίνονται όλα αυτά; Μήπως έχουν πάρει εντολή από την τρόικα και το ΔΝΤ ούτως ώστε η Ελλάδα του μέλλοντος να είναι η Ελλάδα των λαθρομεταναστών, να γίνουμε εμείς μειονότητα στη χώρα μας; Οχι! Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες!» «Την Ελλάδα θα την πάρουμε πίσω», συμπλήρωσε ο βουλευτής Επικρατείας Τέρενς Κουίκ.

Η πρόεδρος της Νεολαίας είχε μπει εγκαίρως στο ίδιο κλίμα, μιλώντας για σκόπιμο «εποικισμό» από τους μετανάστες, όπως θέλει η σύγχρονη ακροδεξιά ρητορεία: «Η νεολαία πλήττεται από τις ανθελληνικές πολιτικές που εφαρμόζονται από ελληνόφωνους τιτλούχους εις βάρος της Ελλάδος. Ο εποικισμός δεν είναι μια απλή λέξη. Συνεπάγεται δημογραφική αλλοίωση του λαού μας. Ποιος είπε και σε ποιους ότι η Ελλάδα έχει ανάγκη από εποίκους; Εχει γίνει άραγε κάποιος νόμος και κάποια επίσημη πρόσκληση να καλεί ανεξέλεγκτα όποιον θέλει και να έρχεται να εγκαθίσταται στον τόπο μας και να απαιτεί και να διεκδικεί με αναίδεια αυτή τη γη; Αντιστεκόμαστε με κάθε τρόπο στην προσπάθεια αφανισμού του ελληνικού γένους».

Aνθέλληνες  και Μασόνοι

Τη γραμμή αυτή την εξειδικεύουν οι απλοί σύνεδροι με πιο σαφείς αναφορές που θυμίζουν πολύ τα επιχειρήματα της κυρίας Λουκά:
«Απ’ αυτό το βήμα ζητάω κάτι: άμεση επανάσταση τώρα (χειροκροτήματα). Η ομόνοια, η συμπαράταξη είναι αυτή που θα εμποδίσει τα σχέδια της νεοταξικής μαφίας των τραπεζών-σιωνιστών για την πλήρη διάλυση της προσωπικής αλλά και της εθνικής ανεξαρτησίας της χώρας. Καλά είναι που σταματάμε τους τραπεζοσιωνιστές στο δικαστικό μέγαρο του Ρεθύμνου.

Αλλά δεν είναι αρκετό. Θα το κάνουμε παντού. Πα να στηρίξω την επανάσταση τι θέλω; Εθνικό νόμισμα! Οποιος δεν το λέει σας λέει ψέματα (χειροκροτήματα). Αυτή η χώρα δεν αντέχει παράσιτα και σκουλήκια. Η Ελλάδα είναι ο Τίμιος Σταυρός, ο νικητής εναντίον εχθρών ορατών τε και αοράτων. Ζήτω η ορθόδοξη Ελλάδα μας».

Ο διάλογος των συνέδρων είναι έντονα επηρεασμένος από τις μεσημεριανές εκπομπές του Δημοσθένη Λιακόπουλου: «Πρέπει να δούμε το δάσος, δηλαδή τη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο σκοπός όλων αυτών είναι η παγκόσμια κυριαρχία. Μην ξεχνάτε ότι η Ελλάς είναι το φως κι αυτό που έχουμε απέναντι μας είναι το σκότος».

Ακόμα και οι σύνεδροι που εμφανίζονται να υπερασπίζονται την ανεξιθρησκία έχουν το ίδιο σχήμα στο μυαλό τους: «Αγωνιζόμαστε όλοι μαζί. Κι αυτό αποτελεί απόδειξη ότι το πολύ καλά μελετημένο σχέδιο των Σιωνιστών και των Μασόνων για να μας ρίξουν στην αδράνεια (χειροκροτήματα), στην πολιτική και την ψυχολογική κατάθλιψη. Δεν έχει σημασία αν πιστεύεις στον Χριστό, στον Βούδα, οπουδήποτε. Ολες οι θρησκείες διδάξανε το ίδιο  πράγμα, την αγάπη. Εκτός από μία θρησκεία. Ποια είναι αυτή; Ερωτώ. Η θρησκεία των Μασόνων (χειροκροτήματα), οι οποίοι σου εμφανίζουν ότι είναι κάτι καλό η Μασονία, αλλά μετά τον Τρίτο Βαθμό σε βάζουνε στο κόλπο σιγά σιγά και σου λένε να γίνεις Σατανιστής».

Κάποιος σύνεδρος θυμίζει την περιβόητη πλαστή δήλωση Κίσινγκερ: «Η υπονόμευση ενός κράτους επέρχεται όταν οργανωμένα το χτυπήσουν στη γλώσσα του, στην παράδοση, στην ιστορία, στο Σύνταγμα. Αυτό γίνεται οργανωμένα εδώ και δεκαετίες στη χώρα μας, με αποκορύφωμα την εισαγωγή των αντεθνικών και προσβλητικών για τον ελληνισμό βιβλίων που παραμορφώνουν τη νέα γενιά, χωρίς να αντιδρούμε. […] Είναι της φυλής μας γραπτό, ότι για να πάμε μπροστά πρέπει να κοιτάζουμε πίσω, στα ανεπανάληπτα επιτεύγματα των προγόνων μας». Και ποια είναι η λύση; «Ακούω να λένε να γίνουμε Ευρωπαίοι. Οχι! Αυτό είναι παγίδα. Να σκεφτόμαστε ελληνικά μέσα απ’ τη γλώσσα μας, να βλέπουμε ελληνικά, να δημιουργούμε ελληνικά. Δεν μας χρειάζονται οι Ευρωπαίοι, να γίνουμε πιόνια τους και να μαϊμουδίζουμε χάνοντας
τους εαυτούς μας».

Το κλίμα ήταν τέτοιο ώστε ακόμα και ο Πάνος Καμμένος αισθάνθηκε την ανάγκη να κάνει δημόσια δήλωση αποκήρυξης της Μασονίας: «Εγώ Μασόνος δεν είμαι και αποκηρύσσω τη Μασονία και είμαι χριστιανός ορθόδοξος (πανζουρλισμός στην αίθουσα). Μπορούμε όμως να ζητάμε από κάθε μέλος μας να κάνει δήλωση η οποία αφορά τα προσωπικά δεδομένα; Εγώ σας δηλώνω εδώ ως πρόεδρος του κινήματος ότι δεν είμαι Μασόνος, δεν ήμουν ποτέ ούτε θα γίνω. Είμαι χριστιανός ορθόδοξος και σας εξασφαλίζω ότι το κίνημα θα λειτουργεί με τις αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας» (παρατεταμένα χειροκροτήματα).

Η ιθαγένεια και η παιδεία

Κοινός στόχος για τους συνέδρους ήταν η κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την ιθαγένεια, τον οποίο θεωρούν δούρειο ίππο της Τουρκίας: «Το 2010 έρχεται η κυβέρνηση και περνάει τον νόμο για την ιθαγένεια, τον παράνομο, τον αντισυνταγματικό, για να νομιμοποιήσει τους φυσικούς φορείς του κεμαλικού ισλαμικού κινήματος έτσι όπως εκφράστηκε τις περασμένες δεκαετίες στην Τουρκία και τώρα μας έρχεται από Αφρική και Ασία. Στην Ελλάδα έχουμε εν δυνάμει πάνω ατό ι,5 εκατ. τέτοιων φυσικών φορέων πια, με νόμο του κράτους που θέλει να τους νομιμοποιεί. Από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛΛ. πρέπει να ζητηθεί -σε συνεργασία και με άλλα κόμματα- να ανακληθούν  άμεσα εκείνες οι ιθαγένειες που ως προγεφύρωμα έχουν εκδοθεί με βάση αυτό τον νόμο».

Προτείνονται μάλιστα και ομαδικές δίκες για όσους ψήφισαν τον νόμο Ραγκούση: «Οι ιθαγένειες αυτές είναι αντισυνταγματικές, είναι παράνομες και πρέπει να ανακληθούν, αφού και ο νόμος είναι παράνομος. Και μάλιστα έπρεπε να είχαν δικαστεί κι αυτοί που σκοπίμως και στοχευμένα το φέραν στη Βουλή και το περάσανε. Και όλοι αυτοί που το ψηφίσανε».

Την ίδια ιδέα είχαν και άλλοι σύνεδροι: « Πρέπει να ξέρετε ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε ένας νόμιμος μετανάστης. Είναι όλοι παράνομοι (χειροκροτήματα). Και τις βεβαιώσεις που έχουν γράψει είτε Παυλόπουλος είτε κάποιος άλλος, όλες αυτές είναι παράνομες και θα έπρεπε να είχαν δικαστεί και φυλακιστεί οι εμπνευστές και οι υπογράφοντες αυτές τις βεβαιώσεις. Έρχονται εδώ κουβαλώντας αυτή τη βάρβαρη ιδεολογία και έχουν στο πλευρό τους αυτά τα μορφώματα που είπαμε [ενν. τα κόμματα της Αριστεράς».

Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Τέρενς Κουίκ για να διεκδικήσει τα πρωτεία: «Σε ό,τι αφορά το θέμα της ιθαγένειας, να υπενθυμίσω ότι είμαστε οι πρώτοι οι οποίοι καταθέσαμε νόμο που ζητάμε την πλήρη κατάργηση του νόμου Ραγκούση. Κι ακόμα η κυβέρνηση δεν το έχει προωθήσει και φαίνεται ότι δεν θα το προωθήσει, διότι δεν μπορεί να τα βρει με τους συνεταίρους της».

Τη γνωστή ρητορεία της Ακροδεξιάς θα συναντήσουμε και σε όσους συνέδρους αναφέρθηκαν στην παιδεία: «Όπου υπάρχει Ελληνισμός σε όλο τον κόσμο να φροντίσουμε να υπάρχει παπάς και δάσκαλος. Να στηρίξουμε τα ορθόδοξα πατριαρχεία και τις αρχιεπισκοπές όπου γης. Θεμέλιο της εθνικής μας στρατηγικής είναι το φως της εθνικής μας παιδείας. Μια παιδεία απαλλαγμένη από τις εμμονές των κοντόφθαλμων αριστεριζόντων διεθνιστών που αριστερολογούν αλλά δεξιοφέρονται και των ανθελλήνων νεοφασιστών που εθνολογούν αλλά πατριδοκαπηλεύονται, και που κατά βάθος πλανώνται και οι δύο την ίδια πλάνη. Να ξαναγραφούν τα βιβλία της γλώσσας, της ιστορίας, των θρησκευτικών, υπό την επίβλεψη της Ακαδημίας Αθηνών και με γνώμονα την Ελληνορθοδοξία ως αλήθεια που πορεύεται παράλληλα με την ιστορία του τόπου».

Είναι ρεαλιστικά όλα αυτά; Υπάρχει και γι’ αυτό απάντηση: «Ο Αγιος Μάρκος ο Ευγενικός ήταν μόνος αυτός, από όλη την αποστολή του Βυζαντίου, που δεν υπέκυψε στις πιέσεις για τα ψευδοδιλήμματα των Δυτικών τον 140 αιώνα. Και αυτό άντεξε έξι αιώνες. Εμείς είμαστε μόνοι μας, ανάδελφοι, αλλά μπορούμε να αντέξουμε αν είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας».

Ανάδελφοι Έλληνες

Ένα άλλο σημείο σύγκλισης των συνέδρων ήταν η διαφωνία τους σε οποιαδήποτε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπήρξε βέβαια και κάποιος «ρεαλιστής» που έδωσε τόπο στην οργή: «Ακούμε για συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συμφωνούμε, γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει πολύ κρασί στο ποτηράκι που είχαν. Αλλά τώρα τελευταία ο κ. Τσίπρας μιλάει πολύ για μορατόριουμ». Κάποιος άλλος αφήνει κι αυτός ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα: «Θα μου επιτρέψετε να έχω τις επιφυλάξεις μου για τον ΣΥΡΙΖΑ.  Βέβαια κάθε μέρα που περνάει καταλαβαίνω ότι γίνεται γενοκτονία στην Ελλάδα και ότι πρέπει να τα βρούμε με όποιους να ‘ναι, προκειμένου έστω και για ένα εικοσιτετράωρο μια συνεργασία να φέρει την ανατροπή. Αλλά από την άλλη μεριά, οι ΑΝ.ΕΛΛ.  είναι το διαμάντι και είναι οι μοναδικοί, γιατί δεν είμαστε δεξιοί ή αριστεροί. Αυτούς τους θεωρώ ότι είναι όλοι φτιαχτοί και είναι όλα στημένα».

Οι περισσότεροι, πάντως, κατήγγειλαν την Αριστερά. «Άκουσα να χαιρετούν σ’ αυτό το συνέδριο άνθρωποι που έχουν πρωτοστατήσει στον εποικισμό της Ελλάδας και αναφέρομαι βέβαια σε τέτοια μορφώματα όπως είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, το ΚΚΕ και διάφοροι άλλοι. Σήμερα η Ελλάδα βιώνει έναν ιδιότυπο φασισμό. Μέσα στη Βουλή. Μια δικτατορία των μειοψηφιών. Δεν μπορεί οι αρχηγοί αυτών των κομμάτων να θέτουν όρους για το πώς θα κυβερνηθεί η Ελλάδα».

Κάποιος που δηλώνει ότι προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία είναι πιο κατηγορηματικός: «Ζούμε εποχές προδοσίας, ξεπουλήματος και πολύ ψεύδους. Όχι στις συνεργασίες με πολιτικούς σχηματισμούς από τους οποίους μας χωρίζουν έτη φωτός». Ένας άλλος κλείνει το μάτι προς τη Χρυσή Αυγή: «Σήμερα στην Ελλάδα βιώνουμε έναν ιδιόμορφο φασισμό. Ο φασισμός δεν είναι αυτό που θέλουν να μας περάσουν τα μέσα ενημέρωσης. Οτι είναι δηλαδή δήθεν στον δρόμο. Φασισμός είναι μέσα στην κυβέρνηση. Το 5% του Κουβέλη και το 5% του Βενιζέλου. Θέτουν όρους τους οποίους  ακολουθεί ως όμηρος μία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που τους θέλει για να έχει δήθεν πολυφωνία Και έτσι έρχονται και ενισχύονται οι απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ.  Από εκεί αντλούν δύναμη, διότι ουσιαστικό αντιπροσωπεύουν την ίδια ιδεολογία».

Ακούγονται ακόμα και ακραίες αντικομμουνιστικές θεωρίες συνωμοσίας: «Βγήκαν οι Συριζαίοι  άφοβοι πλέον στη Βουλή και διεκδικούν γερμανικές οφειλές στο όνομα των νεκρών. Όταν ο πρόεδρος τους έστειλε το εγκώμιο στο γερμανικό έθνος στην επίσκεψη που πήγε εκεί, καμία αναφορά στα οφέλη που αποκόμισαν οι αριστεροί κατά την αποχώρηση των γερμανικών στρατευμάτων από την Ελλάδα, σε τρόφιμα, οπλισμό, χρυσές λίρες και κιλά χρυσού. Πολλά απ’ αυτά είναι ακόμα θαμμένα σε πρώην στρατόπεδα του ΕΛΑΣ στη Βόρειο Ελλάδα».

Οι περισσότεροι πρόσθεταν το όνομα του ΣΥΡΙΖΑ σε κάθε εθνική απειλή: «Η Θράκη είναι μία και είναι ελληνική. Κανένα τουρκικό προξενείο δεν θα την κάνει παραμάγαζό του. Επίσης είμαστε υπέρ της Μακεδονίας. Είναι μία και είναι ελληνική. Ούτε την παραδίδουμε στους “μακεντόνιαν” του Σόρος. Και είμαστε υπέρ της Βόρειας Ηπείρου. Γι’ αυτό δεν θέλω συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ που λένε όλα αυτά να ξεπουληθούν στη Νέα Τάξη Πραγμάτων. Ο αγώνας θα γίνει στον δρόμο, μια πραγματική επανάσταση, όχι στη Βουλή της Νέας Τάξης Πραγμάτων που κυβερνιέται από Στοές, από Λέσχες Μπίλντερμπεργκ και άλλα κοπρόσκυλα».
Και ποια είναι η λύση; «Επιστροφή στο εθνικό νόμισμα εδώ και τώρα και έξω από το ευρώ της Νέας Τάξης Πραγμάτων και των Εβραιοσιωνιστών. Δεν γίνεται να λέμε παραμύθια στον ελληνικό λαό. Και σαν κίνημα να πάρουμε τη μεγάλη απόφαση και να πούμε το μεγάλο Ναι στο εθνικό νόμισμα. Για να γίνει αυτό πρέπει να πάρουμε την Τράπεζα της Ελλάδος στα χέρια μας. Γιατί τώρα ανήκει σε μεγάλο βαθμό στον Ρότσιλντ κι αυτός την ελέγχει. Στο χέρι μας είναι να κάνουμε τη δική μας επανάσταση στη Νέα Τάξη Πραγμάτων».

Ανεξάρτητοι Ελληναράδες

 

image004ΓΙΑ ΤΟΝ  ΤΡΟΠΟ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ των ΑΝ.ΕΛΛ. είναι χαρακτηριστική η συζήτηση που διεξήχθη στο συνέδριο του Κόμματος  γύρω από το ζήτημα της συμμετοχής  γυναικών στα ψηφοδέλτια με ποσόστωση. Η σχετική ενασχόληση των συνέδρων ξεκίνησε από την πρώτη μέρα, όταν ο Πάνος Καμμένος  είχε την ατυχή έμπνευση να απευθυνθεί σε κάποιον ομιλητή, ζητώντας  του να τοποθετηθεί για το θέμα της ποσόστωσης, επειδή εκτιμούσε ότι αυτός  «γνωρίζει το θέμα». Η αντίδραση του ομιλητή ήταν κάπως άκομψη: «Δεν ξέρω για τις  γυναίκες. Ίσως πρέπει να υπάρχει πρόβλεψη για εκείνους  που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι». Ακολούθησε πανζουρλισμός, με τους συνέδρους να χειροκροτούν όρθιοι τον «γνώστη» του θέματος.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι σύνεδροι που κάτι είχαν ακούσει περί ποσοστώσεων. Με κάπως σιβυλλική διατύπωση η βουλευτίνα Σερρών Μαρία Κόλλια: «Πρόεδρε, σ’ ευχαριστώ που υπάρχεις με το κίνημά σου. Οι Ελληνίδες δεν χρειάζονται ποσόστωση, αλλά σας ζητώ να την ψηφίσετε την ποσόστωση», θετικά υπέρ των ποσοστώσεων τοποθετήθηκε και η βουλευτίνα Α’ Αθήνας  Ελενα Κουντουρά.  Αλλά όταν η Χρυσούλα Γιαταγάνα (Α’ θεσσαλονίκης) τοποθετήθηκε εναντίον της ποσόστωσης και πάλι ξεσηκώθηκαν με χειροκροτήματα οι σύνεδροι.

Υποχρεώθηκε να παρέμβει ο ίδιος ο κ. Καμμένος  με μια ομολογουμένως  ρηξικέλευθη πρόταση:
«Επειδή μαζί κάναμε το κίνημα και εγώ σας ξέρω καλύτερα από όλους και εσείς με ξέρετε καλύτερα από όλους. θα σας προτείνω μια λύση που μόνο οι ΑΝ.ΕΛΛ . μπορούμε να πάρουμε. Να δώσουμε τον λόγο μας όλοι μαζί ότι θα κρατήσουμε την ποσόστωση με την ψήφο μας στις αυριανέs εκλογές. Εάν υπάρχει δυσαναλογία και το αποτέλεσμα είναι τέτοιο που δεν υπάρχει το ποσοστό γυναικών που πρέπει, να προσθέσουμε στον αριθμό των μελών του Εθνικού Συμβουλίου έναν αριθμό γυναικών για να ισοσκελιστεί η απόφαση».

Τελικά μπήκε σε ψηφοφορία η πρόταση να αποτελείται το Εθνικό Συμβούλιο κατά 30% από γυναίκες. Αλλά την ώρα της ψηφοφορίας παρενέβη μια σύνεδρος  με άλλη πρόταση. Αμήχανος ο Καμμένος  την καλεί να πει την πρότασή της. Κι εκείνη εξηγεί ότι η ποσόστωση πρέπει να ισχύει για την κατάρτιση του ψηφοδελτίου και όχι για την τελική εκλογή.
«Έχει γίνει κάποιο λάθος με την ποσόστωση», θα πει. «Η ποσόστωση ψηφίστηκε το 1993 και αφορούσε τους  υποψηφίους και όχι τους  εκλεγόμενους . Οι ποσοστώσεις  μπαίνουν στις  καταστάσεις των υποψηφίων. Η ποσόστωση είναι στην αρχική λίστα. Πρόεδρε, χάρες  δεν θέλουμε».

Αμήχανος  ο πρόεδρος θα αντιτείνει: «Αλλά αυτό σημαίνει διαφορετικά ψηφοδέλτια. Δηλαδή 7 σταυρούς για το ψηφοδέλτιο των ανδρών και 3 για των γυναικών». «Οχι», του εξηγεί η σύνεδρος. «Μιλάμε για το ποσοστό γυναικών στη λίστα». Ο κ. Καμμένος εξακολουθεί να απορεί: «Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε κάποιον από το να είναι υποψήφιος. Πώς θα γίνει;»
Μάταια η σύνεδρος του αντιτείνει ότι «έτσι γίνεται και στις βουλευτικές εκλογές».

Η συζήτηση στη συνέχεια θυμίζει το παιχνίδι της κολοκυθιάς. Ρωτά ο πρόεδρος: «Και άμα είναι 80 npos 20; Θα αποκλείσουμε το 10% των υποψηφίων;» Απαντά η σύνεδρος: «θα βάλουμε άλλες 10 γυναίκες». «Και πού θα τις βρούμε;» Ακολουθεί χάος ρε φωνές από κάτω.
Παρεμβαίνει ο Βασίλειος Καπερνάρος: «Εκανα έναν πρόχειρο υπολογισμό. Αν κάνω λάθος να ρε διορθώσετε. Στα 124 άτομα του Εθνικού Συμβουλίου με το 30% της ποσόστωσης που λέτε, πρέπει να μπουν υποχρεωτικά 47 γυναίκες. Υπάρχουν;»
«Πώς δεν υπάρχουν», απαντά απελπισμένη η σύνεδρος. «Γεμάτες είμαστε. Πώς τις βρήκαμε στις βουλευτικές που είναι υποχρεωτικό;»

Τελικά ο Πάνος Καμένος θέτει σε ψηφοφορία την πρόταση για ποσόστωση επί των εκλεγόμενων. Με μεγάλη πλειοψηφία καταψηφίζεται η ποσόστωση, κάτω από παρατεταρένα χειροκροτήρατα. Την ίδια τύχη έχει και η πρόταση του ίδιου του προέδρου.

Μέήη του κόμματοί υποδέχονται ων πρόεδρο των Ανεξάρτητων ΕΛΛπνων Πάνο Κομμένο στην Κέρκυρα, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο του προσυνεδριακού διαήόγου, Κυριακή ϊ7Φεβρουαρίου2013
«Είναι ξεκάθαρο, δεν υπάρχει ποσόστωση» είναι η τελική φράση του κ. Καμμένου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *