Οι Χρυσαυγίτες ξαναφόρεσαν την… κουκούλα του ναζισμού

assets_LARGE_t_942_43704984_type12128Με τον πλέον απροκάλυπτο τρόπο οι Χρυσαυγίτες βγάζουν τον κοινοβουλευτικό κοστούμι και ξαναφοράνε την κουκούλα του ναζισμού, αποδεικνύοντας ότι η θητεία τους στα έδρανα του Κοινοβουλίου ήταν μια παρένθεση. Ή, όπως είχε δηλώσει ο φυλακισμένος αρχηγός τους, Νίκος Μιχαλολιάκος, «να ξέρουν ότι δεν αισθανόμαστε καλά μέσα στο Κοινοβούλιο. Αισθανόμαστε άβολα, αισθανόμαστε μια σιχασιά και μια αηδία».

Η διπλή πρόκληση του βουλευτή Μιχάλη Αρβανίτη, να χαιρετίσει ναζιστικά την πρώτη φορά στην Κρήτη και τη δεύτερη έξω από η Βουλή, δείχνει ότι η Χρυσή Αυγή έχει ξεκάθαρα επιστρέψει στις ιδεολογικές ρίζες του εθνικοσοσιαλισμού, όπως αυτός απέκτησε σάρκα και οστά από τον Χίτλερ αλλά και από τον Ιωάννη Μεταξά στην Ελλάδα.

Οσο κι αν προσπαθεί η «ομάδα Κασιδιάρη» να βγάλει… γραφικό τον γηραιό βουλευτή Μ. Αρβανίτη, χαρακτηρίζοντάς τον νέο… Γεώργιο Παπαδόπουλο, κι όσο κι αν ο ίδιος χαρακτηρίζει το ναζιστικό χαιρετισμό ως «χαιρετισμό ανατάσεως τιμής και νίκης» η εκτίμηση είναι ότι η οργάνωση προσπαθεί να πολώσει το κλίμα ενόψει των διπλών εκλογών.

assets_LARGE_t_942_43704985_type12128

Επιχειρεί δηλαδή να βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα, ακόμη και με «παραστάσεις» που προκαλούν ανατριχίλα, προκειμένου να βουτήξει στα βαθιά νερά των νεαρών ψηφοφόρων που αγνοούν την ιστορία της ναζιστικής Γερμανίας και τα εγκλήματα που έκαναν σε όλο τον κόσμο, και φυσικά και στην Ελλάδα.

Σε διπλό ταμπλό

Η τακτική που ακολουθεί το «κόμμα Κασιδιάρη», που αυτονομείται σιγά σιγά από τον Ν. Μιχαλολιάκο έχει ρόλο πολιορκητικού κριού και παίζει σε διπλό ταμπλό. Από την μια η εγκληματική οργάνωση «Χρυσή Αυγή» που κρατάει στο ιδεολογικό «μαντρί» τους νεοναζιστές κι από την άλλη η «Ελληνική Αυγή» που πυκνώνει τις εμφανίσεις της σε χώρους εργασίας και εκδίδει ανακοινώσεις πότε για το γήπεδο του Παναθηναϊκού και πότε για κρυφές δημοσκοπήσεις που δίνουν δήθεν μεγάλα ποσοστά στον Κασιδιάρη.

assets_LARGE_t_942_43704986_type12128

Ωστόσο, οι ναζιστικές εξάρσεις των Χρυσαυγιτών, βουλευτών και απλών μελών, δεν είναι τωρινό φαινόμενο. Αποτελούν άλλωστε το υπόβαθρο για τη δημιουργία της Χρυσής Αυγής, ενώ στην ογκώδη δικογραφία που έχουν οι ανακρίτριες περιέχονται αποκαλυπτικές φωτογραφίες με Χρυσαυγίτες να χαιρετούν ναζιστικά ή με κηρύγματα μίσους από κορυφαία στελέχη της οργάνωσης. Υπάρχουν ακόμη περιγραφές για μύηση νέων μελών, ακόμη και μικρών παιδιών, στα εθνικοσοσιαλιστικά ιδεώδη. Ο ίδιος ο Νίκος Μιχαλολιάκος, άλλωστε, το 1987 έγραφε στο περιοδικό της Χρυσής Αυγής αφιέρωμα στον Αδόλφο Χίτλερ με αφορμή την επέτειο από τον θάνατό του: «30 Απριλίου 1945, μια λαμπρή σελίδα της σύγχρονης ιστορίας κλείνει. Ο Μεγάλος Ανδρας του Εικοστού Αιώνα, ο εμψυχωτής και απόστολος της Επαναστάσεως του Αγκυλωτού Σταυρού είναι νεκρός…».

Στο… ναζιστικό παρελθόν των Χρυσαυγιτών, τεράστιο κεφάλαιο έχει και ο υπαρχηγός Χρήστος Παππάς, ο οποίος αρεσκόταν να φωτογραφίζεται χαιρετώντας ναζιστικά ή φορώντας τον αγκυλωτό σταυρό. Αργότερα βέβαια μίλησε για «νεανικές τρέλες» τις οποίες και αποκήρυξε.

Η δικογραφία για τη δράση της Χρυσής Αυγής είναι αποκαλυπτική και σε ό,τι αφορά τις αναφορές στελεχών στο Τρίτο Ράιχ και τον ναζισμό. Μάλιστα, δικαστικές πηγές αναφέρουν ότι το κεφάλαιο «Χρυσή Αυγή – νεοναζισμός», είναι ικανό να βγάλει την οργάνωση εκτός νόμου και να κλείσει στη φυλακή για πολλά χρόνια τα βασικά στελέχη της ως ύποπτους προπαρασκευής ενεργειών για κατάλυση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Ούτε το «λάιτ» καταστατικό που κατατέθηκε για την «Ελληνική Αυγή», το οποίο εκτιμάται ως «προκάλυμμα» της εγκληματικής – νεοναζιστικής οργάνωσης, δεν μπορεί να κρύψει τους μύχιους πόθους των Χρυσαυγιτών.

Στη δικογραφία, άλλωστε, περιλαμβάνονται ομιλίες και βίντεο με το Ν. Μιχαλολιάκου να χαιρετά ναζιστικά και μαζί με τον «Καιάδα», Γ. Γερμενή να φωνάζουν: «Είμαι Χρυσή Αυγή γιατί είμαι επαναστάτης. Να σκοτώσουμε τον Εβραίο που όλοι κρύβουμε μέσα μας».

«Ναι είμαι ναζί…»

Νέα μέλη της οργάνωσης επίσης φωνάζουν: «Ναι είμαι ναζί. Αν κάποιοι το θέλουν και μαζί θα αλλάξουμε τον κόσμο. Ολοι είναι προδότες και τους αξίζει πέλεκυς βαρύς».
Παραμονές των εκλογών του 2012 ο Μιχαλολιάκος λέει σε οπαδούς του: «Λένε ότι εμείς είμαστε οι κακοί φασίστες, οι εθνικιστές. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχουν άδικο. Είμαστε όλα αυτά».
Χαρακτηριστικές είναι τέλος οι φωτογραφίες γνωστών στελεχών, όπως ο αδερφός του Ηλία Κασιδιάρη, ο πυρηνάρχης της Νίκαιας, Γ. Πατέλης, ακόμη και ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, να σηκώνουν το χέρι ψηλά, τιμώντας τον ναζισμό.

Η δικογραφία εμπλουτίζεται βεβαίως και με βίντεο ρατσιστικού περιεχομένου, όπως αυτό που είδε πρόσφατα το φως της δημοσιότητας με μέλη της Χρυσής Αυγής να ουρλιάζουν συνθήματα κατά των Αλβανών.

Ολες οι αναφορές και ενέργειες των μελών της εγκληματικής οργάνωσης «καρφώνουν» το ναζιστικό και ρατσιστικό μένος της και οδηγούν όλο και πιο κοντά στην πολιτική απομόνωσή της, με όποια μορφή κι αν εμφανίζεται. Αυτό που μένει, ωστόσο, είναι να αντιληφθεί και η ελληνική κοινωνία με ποιους έχει να κάνει. Κι ότι πίσω από το λαϊκίστικο, αντιμνημονιακό λόγο του Κασιδιάρη, του Παναγιώταρου, του Αρβανίτη και των υπολοίπων που σύντομα θα απολογηθούν στις ανακρίτριες, κρύβεται το σκοτεινό παρελθόν, παρόν και μέλλον τους.

Πηγή: Βασίλης Σ. Κανέλλης- Ημερησία

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *