Ο κακός χαμός με τις κρίσεις στον στρατό, το πιο στιβαρό μηχανισμό της αστικής κυριαρχίας

unnamedΤην ώρα που το αστικό SUCCES STORY δείχνει τα δόντια του στον κόσμο της εργασίας. Αφαιρώντας μας το δικαίωμα στην εργασία και στην σύνταξη, στην εκπαίδευση και στη περίθαλψη. Επιχειρώντας να  αρπάξει το σπίτι  από μια άνεργη και σχεδιάζοντας να χαρίσει επιπλέον δις ευρώ στους τραπεζίτες, φορτώνοντας μας επιπλέον χρέη και φόρους.

Και ενώ ένα ποταμάκι σημιτάνθρωπων, διαμορφωτών της κοινής γνώμης και μεγαλοδημοσιογράφων που εκτιμούν ότι η πολύ δημοκρατία βλάπτει και ο θατσερισμός είναι μονόδρομος. Χειροκροτητών των «ανθρωπιστικών πολέμων» του ΝΑΤΟ και προθύμων να ξεπλύνουν τα διατεταγμένα εγκλήματα του Λιμενικού κατά των μεταναστών. “Φουσκωμένο” δημοσκοπικά από τα καθεστωτικά ΜΜΕ, Απειλεί να μας συμπαρασύρει ως άγριος νεοφιλελεύθερος χείμαρρος και να μας πετάξει χωρίς κανένα δικαίωμα στο νέο γύρο καπιταλιστικής οικονομικής ανάπτυξης.

Πάντα στο όνομα της «εθνικής σωτηρίας», του «εθνικού συμφέροντος», που ταυτίζεται με τα κέρδη του αστικού κόσμου.

Όσο η κυβέρνηση, η καθεστωτική προπαγάνδα, οι μιλιταριστές και αν προσπαθούν να κρατήσουν υψηλά το γόητρο των Ενόπλων Δυνάμεων, του κυριότερου μηχανισμού ταξικής κυριαρχίας, οι μέθοδοι που ακολουθούν το βάλλουν ανεπανόρθωτα.

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, η σαπίλα της αστικής πολιτικής δεν αποδεικνύεται μέσα από νέες αποκαλύψεις για μίζες σε στρατιωτικούς και μαύρο πολιτικό χρήμα, από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

Αυτή τη φορά είναι οι Κρίσεις των Στρατιωτικών που φανερώνουν ότι η ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ, πρόσχημα για χιλιάδες νέες απολύσεις στο Δημόσιο, στις Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν ανέκδοτο!
Εκεί διεξάγεται ένας πραγματικός πόλεμος μεταξύ υπουργών και πολιτικών των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, των διαφόρων φατριών μέσα στα ίδια τα κόμματα εξουσίας, των Ενώσεων Αποστράτων. Και όχι μόνο.

ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΠΡΟΑΓΕΣΑΙ: Απάντηση στο συγκεκριμένο ερώτημα δίνουν σειρά μέσων μεταξύ των οποίων το ARMYNEWS.GR

TΡΟΠΟΣ Νο1: Ακούστε το σχόλιο του Σωτήρη Τζούμα, γνωστού Επικοινωνιολόγου και Πολιτικού Αναλυτή:
«Είναι αλήθεια ότι στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, αν δεν έχεις” μπάρμπα”, να σε στηρίζει και να σε σπρώχνει προς τα πάνω, δεν έχεις προκοπή! Αυτό ισχύει, δυστυχώς, και στον χώρο της εθνικής μας άμυνας! 

Ο Αρχηγός ΓΕΝ κ. Αποστολάκης— άλλοτε υπασπιστής του έγκλειστου στον Κορυδαλλό Άκη Τσοχατζόπουλου και προστατευόμενος  γνωστής μεγάλης οικογένειας, η οποία βοήθησε τα μάλα για την αναρριχησή του σε Α/ ΓΕΝ επί υπουργού Αμύνης Πάνου Παναγιωτόπουλου– με μία εντελώς αψυχολόγητη και πολλαπλώς παρεξηγήσιμη απόφαση, καρατόμησε αξιόμαχους και αποδεδειγμένα ετοιμοπόλεμους αξιωματικούς του ΓΕΝ, με άριστα βιογραφικά και υπηρεσία σε λαμπρές  επιτελικές θέσεις!  Μεταξύ αυτών και  αρχηγοί τάξεων με εξειδικευμένες σπουδές και γνώσεις»!
Θυμίζουμε τις δημόσιες τοποθετήσεις της οικογένειας Βαρδινογιάννη για την στρατιωτική θητεία, την εναντίωση της στον Συνδικαλισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις και τη χρηματοδότηση της επιστροφής των LEOPARD στις παρελάσεις. Ωμές παρεμβάσεις ενός από τους σημαντικότερους οικονομικούς παράγοντες, που κινούνται στο ίδιο μήκος κύματος και θέτουν την ίδια πολιτική ατζέντα με το ακροδεξιό πρωθυπουργικό περιβάλλον του ΔΙΚΤΥΟΥ 21, συμπλέοντας με την εθνικιστική στροφή του Δ.Αβραμόπουλου, σύμφωνα με την αρθρογραφία, τις αντιδραστικές Ενώσεις Αποστράτων και την Ναζιστική Χρυσή Αυγή.

Γιατί καρατομούνται όμως οι δύο ικανότατοι αξιωματικοί του ΠΝ Κονιδάρης και Βουραζέλης;
Σύμφωνα με το στρατιωτικό ρεπορτάζ «γίνεται προσπάθεια  να “σβηστεί” η περίοδος του Κοσμά Χρηστίδη στο ΓΕΝ. Δεν είναι μόνο η αποστρατεία των δύο αξιωματικών . Είναι και το γενικότερο κλίμα που υπάρχει για πολλά πρόσωπα στο ΠΝ τα οποία είχαν ρόλο και θέση επί Χρηστίδη, όχι απαραίτητα επειδή το επιδίωξαν αλλά επειδή ο ναύαρχος τους είχε αναθέσει καθήκοντα. Και αυτοί οι κάποιοι που έχουν την “γομολάστιχα” όπως φαίνεται δεν βρίσκονται μόνο εντός ΓΕΝ. Βρίσκονται και σε άλλα Γενικά Επιτελεία, που είχαν ενοχληθεί με το “θράσος” του Χρηστίδη να μιλήσει δημόσια, φορώντας τη Στολή του Α/ΓΕΝ και στην συνέχεια με την τόλμη αξιωματικών του ΠΝ να λένε την γνώμη τους εγγράφως για επιχειρησιακά θέματα της αρμοδιότητάς τους».

Όσο και αν διαφωνούμε με τις απόψεις του Ναυάρχου Χρηστίδη, προβληματισμό προκαλεί η αντιδραστική αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την ηγεσία  ανθρώπων όπως ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος. Ενδεικτικό του κλίματος είναι ότι στην συναξη Κυβερνητών και Διοικητών του Αρχηγείου Στόλου για το αποχαιρετισμό του Υπαρχηγού Στόλου Σ. Κονιδάρη, οι ερωτήσεις έπεφταν βροχή όσον αφορά τους λόγους αποστρατείας . Η απάντηση αμήχανη από τον απελθόντα Υπαρχηγό. “Δεν μπορώ να σας εξηγήσω γιατί αποστρατεύτηκα”. Η τελευταία ερώτηση των Κυβερνητών και Διοικητών: …και τι μέλλει γενέσθαι; Εμείς πως πορευόμαστε;” Η απάντηση αφοπλιστική: Δυστυχώς δεν μπορώ να σας πω τίποτα, κάντε ότι νομίζετε για το καλό του Ναυτικού. Με λίγα λόγια ο Αη Νικόλας να βάλει το χέρι του; Για όσους πιστεύουν…

ΤΡΟΠΟΣ Νο2: Ποιος έγινε διευθυντής στρατολογικού; Ο επί 2,5 χρονια νομικός σύμβουλος του Α/ΓΕΕΘΑ Μιχαήλ Κωσταράκου. Ενοχλεί αυτό; Όχι αναμενόμενο ήταν. Αυτό που ενοχλεί είναι ότι ο εν λόγω αξιωματικός όταν ο Ραγκούσης ως αναπληρωτής υπουργός Άμυνας είχε βγάλει την θετική για τους στρατιωτικούς υπουργική απόφαση για τις μεταθέσειες, είχε βγάλει γνωμοδότηση, σύμφωνα με την οποία ο Ραγκούσης… δεν είχε δικαίωμα να ασχοληθεί με τέτοια ζητήματα! Λεπτομέρεια; Η απόφαση δεν υλοποιήθηκε ποτέ.

ΤΡΟΠΟΣ Νο3: Έτρεχαν και δεν έφθαναν στο ΓΕΝ με την αποστρατεία που αποφάσισαν για το διευθυντή του Ναυτικού Νοσοκομείου στο Κολωνάκι. Αφού αποφάσισαν οι ναύαρχοι την αποστρατεία του, ανακάλυψαν ότι η απόφαση … δεν περνάει από το υπουργείο. Το γιατί όλοι το αποδίδουν σε κάποια από τις πολλές παρεμβάσεις που γίνονται στις κρίσεις. Η απόφαση γύρισε λοιπόν στο ΓΕΝ και την … κατάπιαν μια χαρά! Καλή χώνεψη.

ΤΡΟΠΟΣ Νο4: Ποιος είναι ο κυρίαρχος των φετεινών κρίσεων; Μην το ψάχνουμε πολύ. Αντώνης Οικονόμου το όνομά του, ο άνθρωπος του Σαμαρά στο ΥΠΕΘΑ. Όχι δεν είναι μόνο η ανανέωση θητείας Κωσταράκου που έχει “τρελάνει” το σύστημα. Ο Οικονόμου μπορεί ακόμη και παραδόσεις του ναυτικού να σπάει, που όλοι ξέρουν τι κόλλημα έχουν οι “ναυταίοι” μ΄ αυτά. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται ακριβώς για παράδοση αλλά για μια συμφωνία των οικονομικών αξιωματικών του ναυτικού. Ποια είναι αυτή. Όποιος φθάνει υποναύαρχος μένει ένα μόνο χρόνο και μετά φεύγει για να γίνει ο επόμενος. Συμφωνία…κυρίων. Έλα όμως που ο Οικονόμου φέρεται να έχει ταιριάξει και να έχει βολευτεί με τον τωρινό υποναύαρχο που έκλεισε χρόνο. Ναι όπως καταλάβατε ο οικονομικός μένει και δεύτερο χρόνο!

ΤΡΟΠΟΣ Νο5: Δεν μπορεί να είναι τόσο σατανική σύμπτωση. Όσοι ανώτατοι είχαν πατέρα στρατηγό διασώθηκαν και προήχθησαν στις τελευταίες κρίσεις. Κάποιοι μπορεί να είχαν τα προσόντα αλλά κάποιοι άλλοι δεν θα το πίστευαν ούτε οι ίδιοι αν τους το έλεγαν πριν από μερικά χρόνια. Βέβαια υπήρξε και περίπτωση άλλου που ουδείς πιστεύει ότι έχει φθάσει τόσο ψηλά. Αυτός δεν είχε πατέρα στρατηγό αλλά έχει σύζυγο στέλεχος σε τεράστιο επιχειρηματικό όμιλο. Κι αυτό χρήσιμο είναι όταν αποστρατεύεται ο κόσμος κάπου πρέπει να προσληφθεί.

ΤΡΟΠΟΣ Νο6: Ο αρχηγός Στόλου ο Λίτσας όχι μόνο παρέμεινε αλλά αν επιβεβαιωθούν όσα έχουν ακουστεί για τις προαγωγές και τις αποστρατείες -γιατί ακόμη δεν έχουν υπογραφεί- τότε ελέγχει και το ναυτικό συμβούλιο! Πως το κατάφερε αυτό και μάλιστα χωρίς να έχει καμία συμπάθεια από τον Αβραμόπουλο; Κάτι έπρεπε να πάρουν και οι “απόστρατοι της Συγγρού”, αλλά φαίνεται ότι πήραν πολλά παραπάνω απ΄ όσα και οι ίδιοι περίμεναν.

Είχαν προηγηθεί  οι Κρίσεις των Αρχηγών των Επιτελείων. Είναι χαρακτηριστικό ότι το ΚΥΣΕΑ αποστράτευσε τιμωρητικά τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος, Αντιναύαρχο Δημήτρη Παντιά, που ουσιαστικά ζήτησε συγνώμη για το Φαρμακονήσι. Παράλληλα, τόσο πριν όσο και μετά, ζήσαμε απίστευτες μεθοδεύσεις που μπορούν να συγκριθούν με τις χειρότερες μέρες του Βυζαντίου. Ο ΑΓΕΕΘΑ Κωσταράκος αφού κράτησε την καρέκλα του, για τους γνωστούς λόγους,  ηρέμησε, καθώς φοβόταν αντικατάσταση του από τον ΑΓΕΝ Αποστολάκη. Ο τελευταίος, κάποια στιγμή φοβήθηκε ότι θα αντικατασταθεί από τον Αρχηγό Στόλου, Αντιναύαρχο Λίτσα, για τον οποίο διαμορφώθηκε κλίμα ρεμβασιστικής αποστρατείας. Τελικά δεν έγινε τίποτε και όλοι κράτησαν τις καρέκλες τους.

Ο κακός χαμός συνεχίζει να γίνεται στη Πολεμική Αεροπορία όπου ενώ ο ΑΓΕΑ Τουρνάς ήταν σχεδόν σίγουρο ότι θα αντικατασταθεί από τον ΑΤΑ Βαίτση, όταν εξασφάλισε την παραμονή του, έκανε τα πάντα για να οδηγήσει στην αποστρατεία το πιθανό διάδοχο.

Το onalert αποκαλύπτει: Ο Α/ΓΕΑ Ευάγγελος Τουρνάς προσήλθε το πρωί με την εισήγηση αποστρατείας του αντιπτεράρχου Βαίτση. Μετά από συναντήσεις με τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο αλλά και τον Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκο υποχώρησε. Από πηγές του Πενταγώνου πάντως μεταδίδεται κλίμα “ψυχραιμίας” και επισημαίνουν ότι “οι κρίσεις έγιναν με απολύτως θεσμικό τρόπο, χωρίς καμία απολύτως παρέμβαση από την πολιτική ηγεσία ή οποιονδήποτε άλλο”. Τελικά, Παρασκευή μεσημέρι οι Κρίσεις στην Π.Α. Μπλοκαρίστηκαν…

Εδώ γελάμε ή κλαίμε; Όπως έχετε καταλάβει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων είναι μια ωραία ατμόσφαιρα, όπως έλεγε και ο Ηλιόπουλος. Πάνω από όλα έχουν «το συμφέρον της χώρας», «τις ανάγκες της εθνικής άμυνας» και «της εδαφικής ακεραιότητας»… Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα, που τόσο κόμψα επαναλαμβάνει ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος, οι Σαμαράς και Βενιζέλος.

Και όλοι αυτοί, θιασώτες του κομματικού ελέγχου και της χειραγώγησης, του πελατειακού κράτους  και της συνδιαλλαγής, καριερίστες και μωροφιλόδοξοι, θα συνεχίσουν τη διοίκηση των Ενόπλων Δυνάμεων. Για να στέλνουν πλοία στη Σομαλία. Να στηρίζουν την επέμβαση του Ολάντ και της TOTAL στην Αφρική. Να απειλούν με επέμβαση του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ τους εξεγερμένους στη Βοσνία,  και μαζί με το σύνολο της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ, να στηρίζουν τους ΝΑΖΙ της Ουκρανίας. Γιατί έτσι απαιτούν τα συμφέροντα που εξυπηρετούν! Κυρίως για να εφαρμόζουν τα Δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που αντιμετωπίζουν τον κόσμο της εργασίας ως Ασύμμετρη Απειλή και ως εσωτερικό εχθρό, προβλέποντας την συμμετοχή του Στρατού στην Καταστολή κινημάτων.

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ. ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ.

ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ-ΔΕΝ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΖΕΤΑΙ-ΑΝΑΤΡΕΠΕΤΑΙ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *