Για σένα γυναίκα

katharistriesypoyrgiooikonomikonpanoΓια σένα γυναίκα

Του καθημερινού μόχθου, του εργοστασίου, του μικρομάγαζου, του θρανίου και του γραφείου, άνεργη, συνταξιούχα, νοικοκυρά, γυναίκα της μερικής απασχόλησης..

Που βλέπεις διαρκώς τη ζωή σου να χειροτερεύει..

Η Μέρα της Γυναίκας δεν είναι ένα και μοναδικό βράδυ ομαδικού ξεφαντώματος που την άλλη κιόλας μέρα θα αντικατασταθεί από μια ανούσια ζωή μοναχικής απελπισίας..

Είναι κάθε μέρα από την φωνή της υφάντρας και της ράφτρας της Νέας Υόρκης του 1857, που σήκωσαν ανάστημα και διεκδίκησαν ίσο μισθό για την ίση δουλειά τους, καλύτερες συνθήκες εργασίας, μέχρι την Ελλάδα του 2014 της κρίσης, της ανεργίας, της ακρίβειας.

Είναι όλες οι γυναίκες που βρίσκονται στο δρόμο του αγώνα όλο αυτό τον καιρό και αρνούνται να επωμιστούν τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης κρίσης. Που αντιστέκονται σε μια εξαθλιωμένη επιβίωση και διεκδικούν τα δικαιώματα τους σε αξιοπρεπή εργασία και ζωή. Που υπερασπίζονται το δικαίωμα στην εργασία και κοινωνική ασφάλεια, στη δημόσια υγεία και παιδεία, στο δημόσιο κοινωνικό κράτος.

Είναι ο αγώνας των εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Αρβανιτίδης και των εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων, που παραμένουν απλήρωτες εδώ και μήνες.

Γύρισε τις πλάτες σε όλους αυτούς που με τις πολιτικές τους έφεραν τις γυναίκες και τους νέους στην πρώτη θέση της ανεργίας, στην πρώτη θέση της εφήμερης δουλειάς χωρίς δικαιώματα.

Απόρριψε την πλάνη σου “δεν γίνεται τίποτα” και διώξε τις αυταπάτες για λύσεις που τάχα υπάρχουν πέρα και έξω από σένα.

Βγες από τον μικρόκοσμο του σπιτιού σου, γιατί εκεί καμιά λύση στα προβλήματα σου δεν θα βρεθεί για σένα και τα παιδιά σου.

Η παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, η 8 Μάρτη του 2014, είναι μια ευκαιρία να σπάσεις τις αλυσίδες του φόβου σου, να παλέψεις συλλογικά ενάντια στις αιτίες που δημιουργούν τα προβλήματα.

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΔΕΣΣΑΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ…

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *