Οι “αξιόπιστοι” μπάτσοι της αντιτρομοκρατικής

Σε περασμένη ανάρτησή μας που αναφερόταν στην δίκη που γίνεται αυτές τις μέρες για την υπόθεση των «Πυρήνων της φωτιάς» μιλούσαμε για τους μπάτσους που καταθέτουν σαν μάρτυρες κατηγορίας και μόλις βρεθούν αντιμέτωποι με την βάσανο των ερωτήσεων από τους δικηγόρους υπεράσπισης αποδεικνύονται ότι είναι «κατασκευασμένοι» από την υπηρεσία τους.

Χτες ο Παρασκευάς Χηνόπουλος που ήταν επικεφαλής των μπάτσων που παρακολουθούσαν το σπίτι, που αργότερα χαρακτηρίστηκε ως «γιάφκα», του κατηγορουμένου Χ. Χατζημιχελάκη στο Χαλάνδρι, εξεταζόμενος  από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου, συνήγορο της Κ. Καρακατσάνη, επέμενε ότι οι σακούλες απορριμμάτων με το «ύποπτο αντικείμενο» (υποτίθετε ότι περιείχαν υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή εκρηκτικών μηχανισμών, και πάνω σ’ αυτές στηρίχτηκε μεγάλο μέρος του κατηγορητηρίου) ήταν τρεις. Ωστόσο, σύμφωνα με την έκθεση κατασχεθέντων, αυγάτισαν και έγιναν τέσσερις.

Σήμερα κατά την εξέταση του ίδιου μάρτυρα ο τραγέλαφος αποδείχτηκε μεγαλύτερος κάνοντας την έδρα του δικαστηρίου να βρεθεί σε παντελή αμηχανία και τον δικηγόρο της κατηγορούμενης Κωνσταντίνας Καρακατσάνη Νίκο Κωνσταντόπουλου να υψώσει τους τόνους βάζοντας στο στόχαστρο του τους κατασταλτικούς μηχανισμούς.

Ας τα πάρουμε τα πράγματα με την σειρά.
Αρχικά κατέθεσε ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Δημόσιας Τάξης, Παναγιώτης Χηνοφώτης για την βομβιστική επίθεση έξω από το σπίτι του που είχε αναλάβει την ευθύνη η οργάνωση των «Πυρήνων». Δεν γνώριζε κάτι συγκεκριμένο εκτός του ότι ο μηχανισμός ήταν πολύ μικρής ισχύος και δεν μπορούσε να προκαλέσει κίνδυνο για ανθρώπινη απώλεια.

Στην συνέχεια κλήθηκε  να συνεχίσει την κατάθεση του ο μπάτσος Π. Χηνόπουλος που ήταν επικεφαλής της ομάδας που παρακολουθούσε στο σπίτι στο Χαλάνδρι, αυτό που είχαν χαρακτηρίσει γιάφκα, μπάτσοι και δημοσιοκαφρικά παπαγαλάκια. Ηταν ο μόνος που προανακριτικά είχε αναγνωρίσει την Κ. Καρακατσάνη να μπαινοβγαίνει στο συγκεκριμένο σπίτι σε αντίθεση με τρεις υφιστάμενους του οι οποίοι είχαν δηλώσει ότι δεν την αναγνώριζαν.

Σήμερα ο μπάτσος εξεταζόμενος από τον συνήγορο της Καρακατσάνη, Νίκο Κωνσταντόπουλο, παραδέχτηκε ότι έχει αμφιβολίες για το αν πρόκειται για το ίδιο πρόσωπο. «Μου είχαν υποδείξει άλλη κοπέλα ως Καρακατσάνη. Αυτή που βλέπω σήμερα εδώ αμφιβάλλω αν είναι η Καρακατσάνη που εγώ πίστευα», είπε χαρακτηριστικά.
Η απάντηση αυτή του μπάτσου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του Κωνσταντόπουλου που τον επέπληξε λέγοντας «πως λοιπόν ενώ δεν ήσασταν σίγουρος αφήσατε ένα 19χρονο παιδί να είναι στη φυλακή επί 12 μήνες», κάνοντας τον μπάτσο να καταπιεί την γλώσσα του.
 
Οσο για τις σακούλες σκουπιδιών που αναφέραμε προηγουμένως και που σύμφωνα με το κατηγορητήριο περιείχαν υλικά που παραπέμπουν σε εκρηκτικό μηχανισμό, ο Κωνσταντόπουλος παρουσίασε στο δικαστήριο την έκθεση εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης της ΕΛ.ΑΣ. σύμφωνα με την οποία αυτές οι σακούλες δεν παρελήφθησαν παρά μόνο το περιεχόμενο τους. Όμως πάνω στις σακούλες βρέθηκε το επίμαχο αποτύπωμα το οποίο ενοχοποίησε την Κ. Καρακατσάνη.

Οι δικαστές και μπροστά σ’ αυτό το μπάχαλο που έχει δημιουργηθεί αποφάσισαν να καλέσουν την ερχόμενη βδομάδα για κατάθεση και τον προϊστάμενο του γραφείου ερευνών της αντιτρομοκρατικής όπως και να συνεχίσει την κατάθεση του ο Π. Χηνόπουλος για να δουν τι ακριβώς συνέβη με τις επίμαχες σακούλες. (Αν θα υπάρξει μεθόδευση για να αποφύγουν αυτό τον “σκόπελο” που θρυμματίζει το κατηγορητήριο σε πολλά σημεία του θα δούμε).

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *