Αναρθρες ρατσιστικές κραυγές

 Πραγματικά προβληματίζομαι με την μικρότητα που δείχνουν ορισμένοι αμφισβητώντας ότι οι απεργοί πείνας μετανάστες δικαιώθηκαν κατά ένα σημαντικό μέρος στον αγώνα τους. Ναι δεν ικανοποιήθηκαν στο σύνολο τα αιτήματά τους. Δεν υπήρξε όμως δέσμευση της   κυβέρνησης απέναντί τους ότι με Υπουργική Απόφαση θα τους εντάξει σε «καθεστώς ανοχής» χωρίς αναφορά στο χρόνο διάρκειάς του, θα τους χορηγήσει ταξιδιωτικά έγγραφα και άδεια εργασίας και θα μειώσει τον προαπαιτούμενο χρόνο διαμονής μεταναστών χωρίς χαρτιά – ώστε να τους χορηγηθεί ειδική άδεια διαμονής – από τη 12ετία που ισχύει σήμερα, στην 8ετία;
Και μόνο από το τελευταίο μέτρο 100 από τους απεργούς πείνας γίνονται αμέσως νόμιμοι. Εκτός αυτού μειώνονται τα ένσημα για να πάρουν άδεια, ενώ θα μπορούν να πηγαιοέρχονται στις πατρίδες τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα.

Αν δεν υπήρχαν αυτά για ποιο λόγο ο κοινοβουλευτικός  εκπρόσωπος του πιο ρατσιστικού κόμματος που υπάρχει στην Ελλάδα του ΛΑΟΣ, Αδ. Γεωργιάδης θα ξεσπούσε σε ρατσιστικό παραλήρημα κάνοντας λόγο  για «εξευτελιστική υποχώρηση του ελληνικού κράτους σε 300 εκβιαστές και τους φίλους τους», αναφέροντας ότι πρόκειται για «ημέρα ντροπής για το πολιτικό σύστημα» αφού οι μετανάστες «κατάφεραν να πάρουν νομιμοποιητικά έγγραφα και απεριόριστο καθεστώς ανοχής»;  
Αλλά και οι συγκάτοικοι του ΛΑΟΣ στην δεξιά πολυκατοικία μέσω του εκπροσώπου Τύπου της Ν.Δ Γ. Μιχαλάκη χαρακτηρίζουν την απόφαση της κυβέρνησης για του μετανάστες  «Απόλυτα ταπεινωτική για την ελληνική πολιτεία» και στην δήλωση του μνημείο ρατσισμού και απανθρωπιάς, κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «υπέκυψε στον εκβιασμό των παράνομων μεταναστών του Μεγάρου “Υπατία” και των υποστηρικτών τους, και προχωρεί στην “διά της πλαγίας οδού” νομιμοποίησή τους».
Στην ίδια κατεύθυνση, κινούνται επίσης μια σειρά δημοσιεύματα σε δεξιούς ιστότοπους.

Ας μην μηδενίζουν λοιπόν ορισμένοι –κάποιοι απ’ αυτούς θέλουν να παρουσιάζονται και σαν “αριστεροί” – τα αποτελέσματα που είχε αυτός ο αγώνας που έδωσαν τα ταξικά μας αδέλφια, βάζοντας σε κίνδυνο την ίδια τους την ζωή.

Αναγνώστης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *