Μαθητές γράφουν για το κοινοβούλιο

Καλησπέρα φίλοι.Παρακάμπτοντας φιλοφρονήσεις για το πόσο καλή είναι η σελίδα σας που μας κρατά ενήμερους για το τι πραγματικά συμβαίνει στον κόσμο, προχωρώ στον πραγματικό λόγο της επικοινωνίας μας.

Η σύζυγος όντας καθηγήτρια σε Γυμνάσιο, υποχρεώθηκε να βάλει Έκθεση στους μαθητές της Γ’ Γυμνασίου σχετικά με το κοινοβούλιο, το ρόλο του κτλ. Ο σκοπός είναι να επιλεγεί η καλύτερη και να σταλεί στο Υπουργείο και διάφορα τέτοια.

Ρίχνοντας μια ματιά κλεφτά στα γραπτά των μαθητών, ξεχώρισα δυό εκθέσεις τις οποίες και σας στέλνω. Για ένα μικρό Γυμνάσιο της Βορείου Ελλάδος και για παιδιά που οι μόνες τους εμπειρίες είναι το καταπιεστικό σχολείο τους και όσο μπορείς να διασκεδάσεις-ψυχαγωγηθείς σε μια επαρχιακή πόλη, νομίζω έχει ενδιαφέρον.

Με συντροφικούς χαιρετισμούς

Λεωνίδας
Θέμα:

«Το κοινοβούλιο εκλέγεται από τους πολίτες για να εκφράζει την Δημοκρατική τους βούληση να προασπίζει και να προωθεί το Δημόσιο και Εθνικό συμφέρον. Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω να γράψετε ένα άρθρο στο οποίο θα εκφράζετε τη γνώμη σας για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα προτείνετε τρόπους βελτίωσης του ρόλου του, αν κρίνετε ότι αυτό είναι αναγκαίο»

Εκθεση 1η

Το κοινοβούλιο μια μεγάλη μούφα

Εγώ πιστεύω ότι το κοινοβούλιο δεν εκφράζει τους πολίτες, αλλά εκφράζει και πραγματοποιεί τη γνώμη του κοινοβουλίου, δηλαδή τα συμφέροντα των πολιτικών. Και αυτά που λένε ότι εμείς τους ψηφίζουμε είναι ψέματα γιατί όλες οι ψηφοφορίες εδώ και χρόνια είναι νοθευμένες και ψεύτικες. Γιατί τα αποτελέσματα βγαίνουν κατά παραγγελία από τα κόμματα τα οποία τα κάνουν πλακάκια μεταξύ τους. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά τους έχουμε όλους τους πολιτικούς σαν άρχοντες με τα δικά μας λεφτά τα οποία κλέβουν από τα ταμεία της Ελλάδας, από διάφορα έργα π.χ. οδικό δίκτυο, από μίζες π.χ. με το σκάνδαλο της SIEMENS και πολλούς άλλους τρόπους που δεν μας περνάν από το μυαλό. Επίσης πιστεύω ότι οι νταβατζήδες που ορίζουν ποιοι πολιτικοί θα ανέβουν στην εξουσία.

Παράδειγμα ο Πάγκαλος που έχει γίνει τόφαλος από τη στιγμή που μπήκε στην πολιτική και είναι από τους ανθρώπους που έχουν διοριστεί για να κάνουν χάρες και όχι μόνο για αυτό αλλά και για να βρίσκουν τους τέλειους ψεύτες για να μας ρίχνουν στάχτη στα μάτια. Ένα ακόμα παράδειγμα είναι η Διαμαντοπούλου που έχει διοριστεί από ρουσφέτι για να κάνει δύσκολη τη ζωή των μαθητών, καθώς είναι η χειρότερη υπουργός παιδείας στην ιστορία.

Τέλος η λύση είναι μια και πολλή απλή: πρέπει όλοι οι πολίτες να εκφράζουν την γνώμη τους και όχι να σκύβουν το κεφάλι στην εξουσία.

  Σας στέλνω άλλη μια έκθεση για να διασκεδάσετε με το ταλέντο του συγκεκριμένου μαθητή. Πραγματικά αστεία και μοναδική. (αν και κάτι μου λέει ότι πέρα από την έυθυμη διάθεση του κειμένου – είναι ΕΝΤΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ!)
Το κείμενο είναι κατά λέξη πληκτρολογημένο. Δεν έχει προστεθεί ή αφαιρεθεί τίποτα απολύτως.

 Λόγω του ότι το θέμα είναι για τα γέλια (εν έτη 2011) οι μαθητές ενημερώθηκαν ότι ΔΕ θα βαθμολογηθούν και γενικά αφέθηκαν ελεύθεροι να γράψουν την άποψή τους σε όποια έκταση αυτοί κρίνουν σκόπιμο.
Πραγματικά διαμάντια με άποψη, που ένω φαίνεται καταπιεσμένη και ακρωτηριασμένη από τα MEGA-λοχουντικά μέσα ενημέρωσης, δείχνει δυνατή να διαμορφώσει χαρακτήρες πέρα από τις καθεστωτικές λογικές.

Το χαρακτηριστικότερο όλων (πέρα από την έκθεση-φάρσα που θέλει το Υπουργείο) είναι η ατάκα ενός από τους μαθητές που είπε στο τέλος: “Κύρια πάρα πολύ ωραίο ήτανε. Να το ξανακάνουμε”. Ενός μαθητή όχι από τους “καλούς”, ενός μαθητή που με το ζόρι έγραφε πάντα μισή σελίδα και τώρα δε σταμάτησε για 2 ώρες.

Θέμα: «Το κοινοβούλιο εκλέγεται από τους πολίτες για να εκφράζει την Δημοκρατική τους βούληση να προασπίζει και να προωθεί το Δημόσιο και Εθνικό συμφέρον. Αφού λάβετε υπόψη όλα τα παραπάνω να γράψετε ένα άρθρο στο οποίο θα εκφράζετε τη γνώμη σας για το Ελληνικό Κοινοβούλιο και θα προτείνετε  τρόπους βελτίωσης του ρόλου του, αν κρίνετε ότι αυτό είναι αναγκαίο»

The Knight
Το 1400 μ.Χ. το μαύρο πέπλο έπεσε ξανά στη Βασιλεύουσα. Ένα ήσυχο πρωινό στο χωριό του Μάγου του Οζ, η Χιονάτη με την Ραπουτζέλ, έπιναν τσάι ενώ ο Spiderman με τον Iron Man πολεμούσαν εναντίον του αυτοκράτορα Κωνσταντίνου για να πάρουν το πολύτιμο μενταγιόν που έδινε +400 mana.

Ξαφνικά αχνοφάνηκε πέρα από τα τείχη ο στρατός των 7 νάνων. Όλοι προετοιμάστηκαν για πόλεμο και ο Μάγος του Οζ έκανε έναν ιππότη από τα έγκατα της γης και το φως του ήλιου του έδωσε τη μοναδική δύναμη. Έτσι τον έστειλε στο πεδίο της μάχης μαζί με τον Batman και τους Simpsons.

Οι 7 νάνοι πολλαπλασιάστηκαν και έγιναν 8 νάνοι. Ο ιππότης με μια κίνηση άνοιξε το έδαφος και οι 8 νάνοι έπεσαν μέσα. Ο ιππότης κατάλαβε το κακό που έκανε και έτσι άρχισε να φεύγει από το χωριό με τη Ferrari του για να αναζητήσει την αγάπη.

Μετά από 6 μήνες ο ιππότης έφτασε στο χωρίο του Asterix που εκεί πέρα ήταν ο Παπανδρέου και ζητούσε λεφτά γιατί «λεφτά υπάρχουν». Ο ιππότης γέμισε με τόσο μίσος που κυνήγησε τον Παπανδρέου μέχρι το Κοινοβούλιο των Ελλήνων όπου ήταν και οι 300 του Λεωνίδα και προσπάθησαν να τον σταματήσουν. Αλλά ο ιππότης με μια του κίνηση έφερε τον ήλιο στη γη και έκαψε και τους τριακόσιους.

Μετά από 6 μήνες αφού έκλεψε ένα ποδήλατο από ένα παιδάκι, έφυγε για να αναζητήσει την αγάπη. Μετά έφτασε στην Αμερική του Ομπάμα και εκεί βρήκε τον Παπανδρέου να ζητάει λεφτά γιατί «λεφτά υπάρχουν». Δεν τον κυνήγησε όμως γιατί βρήκε τον έρωτα στα μάτια της Catwoman.

Η Catwoman τον αγάπησε με την πρώτη ματιά κεραυνοβόλα. Η Catwoman πήρε τον ιππότη στην Gotham City και παντρεύτηκαν. Μετά από 6 χρόνια γάμου πρότειναν στον ιππότη και στην Catwoman και τα 2 παιδιά τους, τον pikachu και τον charizart να επισκεφθούν τον Μπρους Γουέιν γιατί ήταν ο νονός των παιδιών. Εκεί πέρα βρήκαν τον Παπανδρέου να ζητάει λεφτά γιατί «λεφτά υπάρχουν».
Έτσι ο ιππότης αποχωρίστηκε την αγάπη του για τον πρώτο και κύριό του σκοπό να αποδώσει δικαιοσύνη στην Ελλάδα. Κυνήγησε τον Παπανδρέου μέχρι τον Άδη, όπου τον έπνιξε στο ποτάμι που οδηγεί στην κόλαση.

Ο ιππότης ανέλαβε μετά τον έλεγχο της Ελλάδας και όντως βρήκε λεφτά απειλώντας κάθε αρχηγό, κάθε πρωθυπουργό, κάθε Μάγο του Οζ και έτσι ξεκίνησε να «φτιάχνει» την Ελλάδα βρίσκοντας δουλειά στους ανέργους πολίτες, βοηθώντας και δίνοντας μεγαλύτερη σύνταξη στους συνταξιούχους, μειώνοντας την βενζίνη και επιτέλους δίνει μια δεύτερη εξέταση DNA στον Πασχάλη για να αναγνωρίσει το παιδί του. Αγόρασε καινούργιο κλαρίνο στη Σάσα Μπάστα και σκηνοθέτησε το τρίτο DVD της Τζούλιας.  Αφού «διόρθωσε» την Ελλάδα, άφησε τον θρόνο του μετά από 35 χρόνια και έδωσε τον θρόνο του στους Power Rangers.

Ο ιππότης γύρισε στην Gotham City στη γυναίκα του χωρίς να την ειδοποιήσει και την βρήκε να τον απατά με τα στρουμφάκια. Έπειτα θυμωμένος έφυγε καταστρέφοντας τα πάντα στο πέρασμά του, ώσπου έφτασε στην Metropolis όπου ξαναβρήκε την αληθινή αγάπη στα μάτια της Miny Mouse. Έτσι με κουμπάρο τον Plouto παντρεύτηκαν και έκαναν 25 παιδιά. Όλα τα παιδιά ήταν αρουραίοι και τα σκόρπισαν στα σπίτια των γειτόνων. Η Miny Mouse βρήκε τον ιππότη να την απατά με την Super Girl και τον έδιωξε από το σπίτι στέλνοντας τον στην Νομική με τους πακιστανούς και την Αχ Κούλα. Όπου έζησε καλά και εμείς καλύτερα.

5 απαντήσεις στο “Μαθητές γράφουν για το κοινοβούλιο”

 1. Μια εξαιρετική ευκαιρία για τα παιδιά να τα πούνε και για εμάς τους καθηγητές να τα διαβάσουμε (διότι μπορεί κάποιοι να έχουμε ακόμα αμφιβολίες και να νομίζουμε ότι οι μαθητές μας ζουν σε ένα παράλληλο σύμπαν).
  Έχω την σιγουριά ότι ο μαθητής που έγραψε την δεύτερη έκθεση είναι ένα πολύ δημιουργικό μυαλό, μήπως γράφει και σε κανένα blog ή κάπου αλλού να τον παρακολουθούμε;

 2. tsaba grafoume tn ek8esi!!eleos dld!! tsaba kopos!!afou apo ola t paidia tis elladas 1-2 8a paroun vraveio!! o kopos olwn mas….st keno!!!!!!!!!!!!!!!

 3. Μιλάμε για τον απόλυτο παραλογισμό. Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου για το χρέος να έκαναν, πιο απλό θα ήτανε. Εδώ η διαδικασία:

  "Ο Διευθυντής κάθε σχολείου θα ορίσει τριμελή επιτροπή, με πρόεδρο τον ίδιο και μέλη δύο εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02 της σχολικής μονάδας, η οποία θα επιλέξει το καλύτερο γραπτό του Σχολείου. Το γραπτό αυτό θα αποσταλεί στην οικεία Δ/νση Δ/θμιας Εκπαίδευσης του Νομού, μέχρι 14 Μαρτίου.

  Με απόφαση του Προϊσταμένου Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δ.Ε. θα συσταθεί τριμελής επιτροπή, σε κάθε Δ/νση Δ.Ε., αποτελούμενη από εκπαιδευτικούς κλάδου ΠΕ02, εκ των οποίων ο ένας τουλάχιστον θα είναι Σχολικός Σύμβουλος. Η επιτροπή θα επιλέξει τις τρεις καλύτερες εκθέσεις μαθητών Γυμνασίου και τις τρεις καλύτερες εκθέσεις μαθητών Λυκείου. Με ευθύνη του Διευθυντή Εκπαίδευσης Δ.Ε., οι εκθέσεις που θα επιλεγούν θα αποσταλούν μέχρι 23 Μαρτίου στις Περιφερειακές Διευθύνσεις.

  Με απόφαση του Περιφερειακού Διευθυντή Π.Ε. και Δ.Ε. θα συσταθεί σε κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση επιτροπή, από δύο Σχολικούς Συμβούλους κλάδου ΠΕ02 και ένα εκπαιδευτικό κλάδου ΠΕ02 με βαθμό Α΄, η οποία θα επιλέξει το καλύτερο γραπτό μαθητή Γυμνασίου και το καλύτερο γραπτό μαθητή Λυκείου. Οι δύο εκθέσεις που θα επιλεγούν θα αποσταλούν έως 8 Απριλίου στη Δ/νση Σπουδών Δ.Ε. του Υπουργείου Παιδείας Δ.Β.Μ.Θ.

  Η βράβευση όλων των μαθητών, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίων και Λυκείων, των οποίων τα έργα θα επιλεγούν από κάθε Περιφερειακή Διεύθυνση, θα γίνει από κοινού από τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων και την Υπουργό Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, σε ημερομηνία η οποία θα ανακοινωθεί. Τα βραβεία αθλοθετούνται από τη Βουλή των Ελλήνων

  Οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων σε συνεργασία με τους συλλόγους διδασκόντων θα καθορίσουν την ημέρα του Διαγωνισμού σύμφωνα με το πρόγραμμα του σχολείου τους και εντός της προβλεπόμενης από τα παραπάνω προθεσμίας."

 4. κι εγω γραφω κι ας πιστευω πως πραγματικα ειναι ο,τι πιο αθλιο προσπαθησε να κανει το υπουργειο …το αστειο ειναι πως στο σχολειο μας θα βαθμολογηθουμε κανονικοτατα !!

 5. κ εγώ γράφω αύριο αυτήν την περιβόητη έκθεση…
  πραγματικά την βρίσκω πολύ ανούσια αφού τζάμπα θα πεδευτούμε εμείς οι μαθητές γιατί αυτές οι εκθέσεις θα καταλήξουν στα σκουπίδια!!!!!!!!!!!!!!!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Current ye@r *