Πάει καλά η δικαστίνα;

 Μόνο στα επικίνδυνη εξέλιξη που αποσκοπεί στην φίμωση του διαδικτύου μπορεί να χαρακτηριστεί η ενέργεια της προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένης Ράικου να διατάξει έρευνα για αναρτήσεις σε διαδικτυακούς τόπους που εκτιμούν ότι επίκειται χρεοκοπία της χώρας μας. Σύμφωνα με την δικαστική λειτουργό η έρευνα αποσκοπεί να εξακριβώσει αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της διασποράς ψευδών ειδήσεων και να εντοπίσει τους υπευθύνους.

Εδώ πια η λογική σηκώνει τα χέρια της ψηλά! Είναι δυνατόν να ποινικοποιηθούν απόψεις και πολιτικές εκτιμήσεις; Με τον ίδιο σκεπτικό της δικαστίνας  που διέταξε τη διενέργεια κατεπείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης, για να εντοπίσει τους πιθανούς «ενόχους» που προβλέπουν χρεοκοπία της χώρας,  θα πρέπει να ασκηθεί ποινική δίωξη και στην Αλέκα Παπαρήγα αφού η γ.γ. του ΚΚΕ αυτό ακριβώς λέει σε συνέντευξη της στο χθεσινό περιοδικό «Επίκαιρα»!!!!

2 απαντήσεις στο “Πάει καλά η δικαστίνα;”

  1. Συμφωνώ ότι ο αυταρχισμός και η καταστολή θα ενταθούν και ότι το σύστημα έχει αρχίσει να ποινικοποιεί κάθε αντίθετη γνώμη. Εν προκειμένω όμως επρόκειτο για καθαρή διασπορά ψευδών ειδήσεων (από τις γνωστές "αρβύλες" που ανεβαίνουν στο διαδίκτυο διανθισμένες με δήθεν εμπιστευτικές πληροφορίες για μαζική φυγή καταθέσεων κλπ), δεν είναι ποινικοποίηση φρονήματος ή δίωξη πολιτικής εκτίμησης.

  2. Αρχίζει να δένει το γλυκό. Τέλεια συνταγή: Το παραπάνω, μαζί με την δήλωση του σοσιαλιστή Strauss Kahn "οι Έλληνες βρίσκονται μέσα στα σκατά και μάλιστα πολύ βαθιά" και την σημερινή πρόταση νόμου του Λαϊκού GoodFellas. Στο χέρι μας είναι να μην τους το επιτρέψουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *