22 Μάρτη παγκόσμια μέρα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό

image002Το νέο τραγικό περιστατικό με θύματα επτά μετανάστες στα ανοιχτά της Μυτιλήνης, αναδεικνύει με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το Φαρμακονήσι και η Λαμπεντούζα δεν ήταν ατυχήματα, αλλά η άμεση και συστηματική συνέπεια της ρατσιστικής
πολιτικής της Ευρώπης φρούριο. Μιας πολιτικής που έχει μετατρέψει την Μεσόγειο σε νεκροταφείο μεταναστών, που στήνει ναζιστικής έμπνευσης στρατόπεδα συγκέντρωσης για τη «φιλοξενία» όσων δεν έχουν χαρτιά, που αρνείται να δώσει δικαίωμα ψήφου και ιθαγένεια σε ανθρώπους που ζούνε με τις οικογένειές τους για
χρόνια στη χώρα μας.

Ο όψιμος αντιφασισμός της ελληνικής κυβέρνησης μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής στο Κερατσίνι, αποδεικνύεται κάλπικος και υποκριτικός.
Η ρατσιστική ατζέντα που προωθούν ο Σαμαράς κι ο Δένδιας, στρώνει στην πραγματικότητα το έδαφος για να εμφανιστεί και
πάλι νομιμοποιημένη η φασιστική εγκληματική συμμορία του Μιχαλολιάκου και του Κασιδιάρη. Οι εκλογικές αναμετρήσεις τoυ Μαΐου αποτελούν για αυτούς ευκαιρία να παρουσιαστούν ξανά στους δρόμους και τις πλατείες των γειτονιών μας, διεκδικώντας την ψήφο μας ως νόμιμο πολιτικό κόμμα.

Ξέρουμε πολύ καλά ότι κάθε τέτοια εμφάνιση θα φέρει μαζί της νέα κρούσματα ρατσιστικών δολοφονικών επιθέσεων,
απέναντι σε μετανάστες, συνδικαλιστές, αντιφασίστες, ομοφυλόφιλους, καθέναν και καθεμιά που δεν ταιριάζει με τα πρότυπα της Αρείας φυλής και αγωνίζεται για μια πιο δίκαιη κοινωνία.
Ξέρουμε επίσης, πως κάθε κερδισμένη ψήφος για τους ναζιστές σε αυτές της εκλογές θα γίνει ένα μαχαίρι στα χέρια τους.

Είναι εξαιρετικά σημαντικό το αντιρατσιτικό και αντιφασιστικό κίνημα στην Ελλάδα, αλλά και στην υπόλοιπη Ευρώπη, να μπει φραγμός σε αυτή την εξέλιξη.

Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη ότι κυβέρνηση, δικαιοσύνη και αστυνομία θα σταματήσουν τους νεοναζί. Δεν έχουμε καμία εμπιστοσύνη πως η Ευρωπαϊκή Ένωση θα λειτουργήσει ως ασπίδα προστασίας των δικαιωμάτων και της δημοκρατίας.

Στα πρόσφατα γεγονότα της Ουκρανίας φάνηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο πόσο ρηχές και ευκαιριακές είναι αυτές οι
διακηρύξεις.

Απέναντι στην ανησυχητική άνοδο του φασισμού από τις χώρες της ΕΕ μέχρι την Ουκρανία, η απάντησή μας δεν μπορεί παρά να είναι η διεθνιστική αλληλεγγύη, το δυνάμωμα των αντιρατσιστικών και αντιφασιστικών αγώνων.

Η κινητοποίηση που οργανώνεται στις 22 Μάρτη, παγκόσμια μέρα δράσης κατά του φασισμού και του ρατσισμού, αποτελεί μια
εξαιρετική ευκαιρία να ξεδιπλώσουμε τις δικές μας διεκδικήσεις.

Να απαιτήσουμε τη νομιμοποίηση των μεταναστών και την απόδοση ιθαγένειας στα παιδιά τους, το κλείσιμο των στρατοπέδων συγκέντρωσης, την κατάργηση της FRONTEX.

Από τη Νέα Υόρκη και το Σικάγο ως την Κοπενγάχη και το Άμστερνταμ, από τη χώρα των Βάσκων και τη Μαδρίτη, μέχρι το Λονδίνο, το Παρίσι, το Δουβλίνο και τη Γλασκώβη ενώνουμε τις φωνές μας ενάντια στον κίνδυνο του φασισμού και τις ρατσιστικές πολιτικές που τον εκθρέφουν.

Με μια μεγάλη κινητοποιήση από όλη τη βόρεια Έλλαδα στη Θεσσαλονίκη, δίνουμε τη μάχη αυτή και στην πόλη μας, σε ένα κοινό κάλεσμα εργαζομένων, νεολαίας, κοινωνικών και πολιτικών συλλογικοτήτων. Δεν ξεχνάμε πως δίπλα στα άλλα για τη Θεσσαλονίκη, συντρέχει και ένας λόγος παραπάνω: αυτές τις μέρες συμπληρώθηκαν 71 χρόνια, από τότε που οι ναζί κατακτητές με τους ντόπιους συνεργάτες τους, οδήγησαν 40.000 Εβραίους στο ολοκαύτωμα.

Έχουμε καθήκον να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή, να οργανώσουμε το μαζικό παρόν στην κινητοποίηση, να δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για να μην αφήσουμε να επαναληφθεί αυτή η βαρβαρότητα ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ!

image004

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *