Μαύρη νύχτα στην Χρυσή Αυγή – Αφήνουν τη φωλιά του φιδιού για να γλυτώσουν

saΤο θράσος των νεοναζί είχε ξεπεράσει κάθε όριο, με την πολιτεία να παρακολουθεί μουδιασμένη τον ένοπλο βουλευτή Γερμενή να προπηλακίζει τον δήμαρχο Αθηναίων Γιώργο Καμίνη, τον Παναγιώταρο να λιντσάρει τον δήμαρχο Μελιγαλά, τον Κασιδιάρη να βρίζει τον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων στην Αλικαρνασσό και τον Μιχαλολιάκο να χλευάζει τη Δημοκρατία ανήμερα της επετείου για την αποκατάσταση του πολιτεύματος.

Έναν χρόνο μετά, πολλά από αυτά τα φαινόμενα έχουν εμφανίσει σοβαρή ύφεση. Εκτός βεβαίως από τα δημοσκοπικά ποσοστά της  Χ.Α., τα οποία δεν μπορεί κανείς να πει ότι κατακρημνίστηκαν…

Δικαιολογίες

Η αποσκίρτηση των βουλευτών από τη Χρυσή Αυγή, σε μια προσπάθεια να τύχουν ευνοϊκότερης μεταχείρισης από τους δικαστές όταν θα κληθούν να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για εγκλήματα στα οποία είτε συμμετείχαν είτε γνώριζαν αλλά συγκάλυπταν, ακολουθεί κατά πόδας τις παραδόσεις των ιδεολογικών και πολιτικών… προγόνων του ναζιστικού κόμματος.

Αν εξαιρέσουμε τον σκληρό πυρήνα των στρατηγών και άλλων επιτελών του Χίτλερ, οι οποίοι επέλεξαν είτε να αυτοκτονήσουν παρά να πέσουν στα χέρια των συμμαχικών δυνάμεων είτε να υπερασπιστούν χωρίς ελπίδα τον εαυτό τους και τα εγκλήματά τους ενώπιον της Δικαιοσύνης, όλοι οι άλλοι την ώρα της κρίσης έψαξαν να βρουν κάθε πιθανή και απίθανη δικαιολογία ώστε να ελαφρύνουν τη θέση τους.
Κάτι αντίστοιχο έπραξαν την τελευταία εβδομάδα ο Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και ο Στάθης Μπούκουρας επιλέγοντας την οδό της ανεξαρτητοποίησής τους από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Μοιάζει όμως με μέγιστη υποκρισία οι εναπομείναντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής να κατηγορούν ως προδότες τους πρώην πλέον «συναγωνιστές» τους!

Λησμονούν φαίνεται οι Κασιδιάρης, Παναγιώταρος, Μίχος και λοιπά στελέχη ότι πρώτοι αυτοί, με επικεφαλής τον αρχηγό τους Ν. Μιχαλολιάκο, τον περασμένο Οκτώβριο, όταν βρέθηκαν ενώπιον των ανακριτικών αρχών, αρνήθηκαν το νεοναζιστικό παρελθόν τους προκειμένου να απο-φύγουν τα κάγκελα της φυλακής.

Φόβος

Αυτός ο φόβος της προφυλάκισης είναι που έκαμψε τους Αλεξόπουλο και Μπούκουρα, οι οποίοι επέλεξαν, έστω και αργά, τον δρόμο της ανεξαρτητοποίησης. Είναι ο ίδιος φόβος που «άνοιξε το στόμα» -πρώην και εν ενεργεία μελών της οργάνωσης που τους τελευταίους μήνες «παρήλασαν» από τα γραφεία των δύο εφετών ανακριτριών για να αποκαλύψουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής.

«Τα κάστρα πέφτουν από μέσα» και στην περίπτωση των χρυσαυγιτών η κατάρρευση άρχισε από τη στιγμή που το «νέκταρ» της εξουσίας μέθυσε τα στελέχη της Χ.Α.

Σαφώς το δημοσκοπικό 15%, όπου εμφανιζόταν να βρίσκεται η οργάνωση λίγες ημέρες πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, δεν σήμαινε πως ξαφνικά ένας στους δέκα Έλληνες μετατράπηκε αίφνης σε ναζί ή φασίστα. Άλλωστε η διαρροή ψηφοφόρων προς το κόμμα του Μιχαλολιάκου δεν προερχόταν μόνο από την αποκαλούμενη «Λαϊκή Δεξιά», αλλά και από απογοητευμένους πρώην ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, που είδαν ξαφνικά να χάνουν τα «κεκτημένα», και λαϊκά στρώματα, που θέλησαν με αυτόν τον ακραίο τρόπο να δείξουν την απελπισία και την οργή τους προς ένα σύστημα εξουσίας για το οποίο κρίνουν ότι τους πέταξε στα βράχια.

Πρώην μέλος του ΠΑΣΟΚ είχε δηλώσει ενώπιον των ανακριτικών αρχών ο Μπούκουρας, οπαδός της Νέας Δημοκρατίας και «θαυμαστής» του Αντώνη Σαμαρά δήλωσε  μόλις την Τρίτη ο Κουκούτσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής που εξετάζει το αίτημα για την άρση ασυλίας των βουλευτών της Χ.Α.

Η φθορά

Τη διαρροή από τα φαινομενικά «χαλύβδινα στεγανά» του μορφώματος ενέτεινε η προφυλάκιση του Μιχαλολιάκου. «Φύρερ» απόντος, οι υποψήφιοι «διάδοχοι» δεν άργησαν να «βγάλουν τα μαχαίρια». Άλλωστε ήδη από “την περίοδο της «παντοδυναμίας» της Χ.Α. ήταν γνωστή η υποβόσκουσα κόντρα Κασιδιάρη – Παναγιώταρου. Σε σημείο που να μη λέει ο ένας στον άλλον ούτε «καλημέρα».
Η φθορά στο εσωτερικό της Χρυσής Αυγής, σε συνδυασμό με τα στοιχεία της ογκώδους δικογραφίας που αποκαλύπτει την εγκληματική διαδρομή της, συνέβαλαν στη «διαρροή» άλλοτε πιστών στελεχών.

Από την αποδόμηση του νεοναζιστικού κόμματος αυτή που επιχε¬ρεί να ευνοηθεί, τουλάχιστον όσον αφορά τις επικείμενες αυτοδιοικητικές εκλογές και ευρωεκλογές, είναι η Ν.Δ. Εδώ και λίγο καιρό στο μείζον κόμμα της συγκυβέρνησης έχει αρχίσει η επιχείρηση της επιστροφής παραδοσιακών ψηφοφόρων της παράταξης που είχαν στραφεί προς τη Χρυσή Αυγή.

dsadΗ αρχή έγινε από τα Σώματα Ασφαλείας, καθώς είναι πασίγνωστες οι αγαστές σχέσεις πολλών αστυνομικών με τη Χρυσή Αυγή. Κάτι άλλωστε που αποτυπώθηκε με τα διψήφια ποσοστά των ναζί στα εκλογικά τμήματα όπου η πλειονότητα των ψηφοφόρων υπηρετεί στα Σώματα Ασφαλείας.

Το «απόστημα» επιχειρήθηκε να σπάσει αρχικά με την έρευνα σε βάθος της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων για τις υπόγειες διασυνδέσεις αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. με τους νεοναζί, τις μεταθέσεις, τις διώξεις και τις προφυλακίσεις που ακολούθησαν. Επειδή όμως η «επιστροφή στο μαντρί» δεν γίνεται δίχως αντάλλαγμα, με εντολή Σαμαρά δόθηκε και το απαραίτητο κίνητρο. Οικονομικό κίνητρο φυσικά.

Μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αναδρομική επιστροφή των χρημάτων που περικόπηκαν από τη μισθοδοσία των ένστολων την περίοδο του μνημονίου, με προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού δόθηκε έκτακτη ενίσχυση 7 εκατομμυρίων ευρω στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης προκειμένου να μην περικοπεί το πενθήμερο των αστυνομικών. Προφανώς η… «κοινωνική πολιτική» της κυβέρνησης έχει σαφή προεκλογικά κριτήρια.

Πηγή: “Το Ποντίκι”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *