Θα σαπίζουν στη φυλακή μέχρι να δεχτούν να απελαθούν!

imagesΦρίκη! Μόνο αυτή η λέξη ταιριάζει στην υπ’ αριθμ’ 44/2014 Γνωμοδότησης του Δ’ Τμήματος του ΝΣΚ, κατόπιν «ερωτήματος» (παραγγελίας δηλαδή) του υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Το ΝΣΚ γνωμοδότησε, ομόφωνα μάλιστα, ότι το 18μηνο της κράτησης αλλοδαπών στα στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι ο μάξιμουμ χρόνος, αν αυτοί δεν συναινέσουν στην απέλασή τους. Πλέον, η κυβέρνηση θα μπορεί να τους φυλακίζει σ’ αυτά τα κολαστήρια επ’ αόριστον, μέχρι να λυγίσουν και να συνεργαστούν στην απέλασή τους.

Η απόφαση πάρθηκε στις 11 Φλεβάρη και δημοσιοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του ΝΣΚ στις 20 Μάρτη. Επειδή το θέμα που δημιουργείται είναι τεράστιο και η είδηση μας ήρθε κυριολεκτικά επί του πιεστηρίου, θα επανέλθουμε. Προς το παρόν περιοριζόμαστε στην παράθεση του πιο χαρακτηριστικού σημείου της απόφασης του Δ’ Τμήματος του ΝΣΚ:

«Σε περίπτωση κρατήσεως αλλοδαπού επί 18 συνολικά μήνες, κατόπιν προηγούμενης αποφάσεως επιστροφής ή απελάσεως (άρθρα 30 του Ν. 3907/2011 ή 76 του Ν.3386/2005 αντίστοιχα), η υλοποίηση της οποίας δεν κατέστη εφικτή, λόγω αρνήσεως συνεργασίας του ίδιου του αλλοδαπού, οι αρμόδιες αρχές δύνανται, ένα εύλογο χρονικό διάστημα προ της λήξεως του 18μήνου, να θέσουν εγγράφως στον αλλοδαπό προθεσμία για οικειοθελή αποχώρηση από τη χώρα, κατά τις διατάξεις των άρθρων 22 του Ν. 3907/2011 και 76 του Ν. 3386/2005, μέχρι τη λήξη αυτού. Σε περίπτωση και πάλι αρνήσεως του αλλοδαπού να συνεργασθεί στην υλοποίηση της αποφάσεως επιστροφής ή απελάσεως, τα αρμόδια όργανα, όταν αιτιολογημένα διαπιστώνεται ότι είναι ύποπτος διαφυγής, δύνανται αυτομάτως και κατ’ άρθρα 22 παρ.3 του Ν. 3907/2011 ή 78 του Ν. 3386/2005, να επιβάλουν σε αυτόν το μέτρο της υποχρεωτικής διαμονής στο χώρο κρατήσεως έως ότου συναινέσει και συνεργασθεί στην υλοποίηση της αποφάσεως επιστροφής του ή απελάσεώς του»!

Υπάρχει κανείς, απ’ αυτούς που μιλούν για «νομικό πολιτισμό», να διαμαρτυρηθεί; Εδώ καταστρατηγείται κάθε έννοια δικαίου, ακόμη και η πιο συντηρητική εκδοχή του αστικού δικαίου, και επιστρέφουμε στο μεσαίωνα. Μόνο με τακτικές Γκουαντανάμο μπορεί να συγκριθεί αυτή η απόφαση.

Κείμενο που μας έστειλε η εφημερίδα ¨ΚΟΝΤΡΑ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Current ye@r *